«Βαριά η κληρονομιά, αλλά θα βγάλουμε… το κάρο από τη λάσπη»

«Βαριά η κληρονομιά, αλλά θα βγάλουμε… το κάρο από τη λάσπη»

Για όλα τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό βόλεϊ μίλησε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλώντας για όλα τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό βόλεϊ.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Καραμπέτσος αναφέρθηκε στο χρέος που απειλεί την ΕΟΠΕ, τις κινήσεις που γίνονται για την απομείωσή του, τις Εθνικές ομάδες, τα πρωταθλήματα που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας, την κινητικότητα στο μπιτς βόλεϊ και το «σάρωμα» της ελληνικής επικράτειας για την ανεύρεση των μελλοντικών διεθνών.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ο ΒΡΑΧΝΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ

-Σε κάθε συζήτησή σας, παρατηρώ ότι υπάρχει αναφορά στο οικονομικό και στα χρέη. Γιατί γίνεται αυτό;
«Είναι φυσιολογικό να μιλάω για το οικονομικό, αφού μετά την εκλογή μου ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας το 75% του χρόνου μου τον αφιερώνω για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήσαμε. Αυτό γίνεται διότι οι πιστωτές είναι πολλοί, μιλάμε για 340 προμηθευτές (ξενοδοχεία, πρακτορεία, δήμοι, αεροπορικές εταιρείες, πούλμαν, διεθνείς ομοσπονδίες, φοιτητικές εστίες, εκκλησιαστικά ιδρύματα, κ.α.) και 70 φυσικά πρόσωπα (προπονητές, φυσιοθεραπευτές, στατιστικολόγοι, κ.α.), μιλάμε για ένα ύψος οφειλομένων που κληρονομήσαμε στα 3.000.000 ευρώ περίπου, όλα επίδικα, με τους τόκους υπερημερίας και τα δικαστικά έξοδα το ποσό μπορεί να φθάσει τα 5.000.000 ευρώ περίπου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χρέη συσσωρεύτηκαν τα 12-13 τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να φθάσουμε σε αυτό το σημείο».

-Πως κληρονομήθηκε αυτό το χρέος;
«Η διοίκηση του κ. Προσαλίκα παρέλαβε από τον κ. Μπελιγράτη χρέος περίπου 9.100.000 ευρώ, με βάση έλεγχο από ορκωτούς λογιστές. Ο κ. Μαυρομάτης παρέλαβε ένα χρέος 9.500.000 ευρώ περίπου, που προκύπτει από τους απολογισμούς εκείνης της περιόδου. Και στα δύο αυτά ποσά συμπεριλαμβάνονται οφειλόμενα από την Γ.Γ.Α. αξίας 3.500.000 ευρώ για τα έργα της Παιανίας. Από την ημέρα που ανέλαβε η διοίκηση του κ. Προσαλίκα (Σεπτέμβριο 2008 έως Μάρτιο 2010) και μια μικρή περίοδο διοικούσας επιτροπής μέχρι την ημέρα που ανέλαβε ο κ. Μαυρομάτης (Ιούλιο 2010), είχε έσοδα περίπου 9.500.000 ευρώ. Από την ημέρα που ανέλαβε ο κ. Μαυρομάτης μέχρι την ημέρα που ανέλαβα εγώ τα έσοδα ήταν 16.000.000 ευρώ περίπου για τη λειτουργία της Ομοσπονδίας και επιπλέον 3.500.000 ευρώ για τα έργα. Αν λάβουμε υπόψη ότι η διοίκηση Μαυρομάτη παρέλαβε χρέος 9.500.000 ευρώ περίπου και με βάση την επιτυχία της να εκταμιεύσει ξεχωριστά τα 3.500.000 ευρώ για τα έργα, της έμεινε ένα χρέος κληρονομιάς προς αποπληρωμή 6.000.000 ευρώ περίπου. Ένεκα διαγραφής των χρεών λόγω πενταετίας, παραγράφηκαν χρέη ύψους 6.000.000 ευρώ περίπου. Κληρονομηθέντα χρέη και χρέη της τότε περιόδου ύψους 6.000.000 ευρώ περίπου δεν αποπληρώθηκαν με ζωντανό χρήμα, αλλά λόγω παραγραφής. Άρα με βάση τα παραπάνω δεδομένα η διοίκησή μας δεν θα έπρεπε να παραλάβει χρέος που είχε κληρονομηθεί. Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από τους ετήσιους οικονομικούς απολογισμούς».

-Ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή;
«Μέχρι σήμερα έχουμε διακανονίσει περίπου το 50% του χρέους και έχουμε πληρώσει σε “ ζωντανό χρήμα” για ληξιπρόθεσμες οφειλές τα δύο (2) χρόνια που είμαι στη διοίκηση, 1.000.000 ευρώ μέσα από αιματηρές οικονομίες. Ο διακανονισμός του 50% του χρέους έχει γλιτώσει την Ομοσπονδία από 1.000.000 ευρώ περίπου, από τόκους υπερημερίας και δικαστικά έξοδα».

-Μπορεί να σωθεί η Ομοσπονδία με τόσες υποχρεώσεις, μπορεί να ξεκολλήσει το «κάρο από τη λάσπη»;
«Ναι, θα βγει, αυτό το υπόσχομαι. Θα δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας διοίκησης για να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε κι εγώ να μην είμαι μέσα, να μπορούν οι επόμενοι να ξέρουν από πού θα αρχίσουν και που θα τελειώσουν, γιατί εγώ αυτό δεν το γνώριζα. Όταν ολοκληρωθεί η επαφή και με τους 410 πιστωτές, τότε νομίζω ότι θα έχουμε δρομολογήσει την αποπληρωμή του χρέους γεγονός που θα βοηθήσει στον έλεγχο του οικονομικού προβλήματος. Δημιουργεί τρομερό πρόβλημα στην καθημερινότητα μας το χρέος, αλλά κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και προσωπικά υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου μαζί με τους συναδέλφους μου και τους υπαλλήλους για να βγάλουμε από το οικονομικό αδιέξοδο την Ομοσπονδία και πιστεύω ότι θα τη βγάλουμε»;

-Ο υπουργός είναι ενήμερος για την κατάσταση;
«Όταν ανέλαβε ο κ. Βασιλειάδης τον επισκέφθηκα και του παρουσίασα αμέσως την κατάσταση στην Ομοσπονδία. Σήμερα, ο υπουργός είναι ενήμερος για όλα. Η διοίκησή μας καταθέτει τον προϋπολογισμό και τον απολογισμό που πρέπει να καταθέσει με αποτέλεσμα ο υπουργός να έχει στο γραφείο του με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα, τι μας δίνει, τι εισπράττουμε, σε ποιους τα δίνουμε και σε ποιους συνεχίζουμε να οφείλουμε. Ο κ. Βασιλειάδης μας βοηθάει πάρα πολύ και του χρωστάμε ευγνωμοσύνη».

-Πριν τις αρχαιρεσίες το 2016 είχατε δηλώσει ότι σε περίπτωση εκλογής θα φέρνατε χορηγία ενός εκατ. ευρώ. Γιατί δεν ήρθε αυτή η χορηγία;
«Όταν είπαμε προεκλογικά ότι θα φέρουμε χορηγίες 1.000.000 ευρώ είναι σαφές ότι η αναφορά μας αφορούσε όλη τη διάρκεια της τετραετούς θητείας. Το “ πολλά από λίγους” πέθανε (με χορηγίες από το κράτος), τώρα έχουμε το “ λίγα από πολλούς”. Μπορώ να σας πω ότι οι άμεσες και οι έμμεσες χορηγίες θα ξεπεράσουν το 1.000.000 ευρώ στην τετραετία. Εκτός από τις άμεσες χορηγίες διαφημιζόμενων με λίγα χρήματα έχουμε και πάρα πολλές έμμεσες χορηγίες από Δήμους, Περιφέρειες, διάφορους φορείς και εταιρείες. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα έμμεσης χορηγίας από τα πολλά που θα μπορούσα να σας πω. Βάλαμε σε σχολή στρατιωτική (διαμονή – διατροφή) για προπονήσεις 20 ημερών την Εθνική Ελπίδων 25 άτομα, δηλαδή η έμμεση χορηγία έφθασε τα 20.000 ευρώ».

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Παραμένουν part-time Ανδρεόπουλος – Ναράνχο, μόνιμη παρουσία στα τελικά αλλά και το αδυσώπητο ranking
Αναφορικά με τις Εθνικές ομάδες, τα δύο «μεγάλα» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα συμμετάσχουν σε μερικούς μήνες, για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια, στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών. Αυτό, όμως, δεν θα είναι παρά μια φωτοβολίδα αν δεν υπάρξει ανάλογη συνέπεια σε αυτά τα «ραντεβού», που θα βοηθήσουν στη συνέχεια για το κάτι παραπάνω.

-Το στοίχημα των Εθνικών ομάδων κερδίζεται ή είναι ακόμη νωρίς να το πούμε;
«Τα επόμενα χρόνια και αφού ανεβαίνουμε στο ευρωπαϊκό ranking, μιλάω για την Ευρώπη, θεωρώ ότι θα είμαστε σε όλα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ανδρών και γυναικών. Δουλεύουμε πάνω σε αυτή την προοπτική, και όχι μόνο για τους αγώνες του 2019. Ο στόχος έχει δρομολογηθεί από τώρα και για το 2021. Ο στόχος αυτής της διοίκησης δεν είναι μόνο να έχουμε καλές Εθνικές ομάδες, αλλά να παράγουμε πολλούς αθλητές και αθλήτριες, που θα επανδρώνουν τις ομάδες των Εθνικών πρωταθλημάτων».

-Ο Τζούριτς ενεργοποιήθηκε, ο Φιλίποφ επέστρεψε, οι αθλητές θέλουν να παίξουν και δεν γυρίζουν την πλάτη…
«Πρώτος στόχος όταν αναλάβαμε και από τους πιο σημαντικούς λόγους που ήθελα να είναι ο Δημήτρης (Ανδρεόπουλος) ή ο Σάκης (Μουστακίδης) στην Εθνική ανδρών, είναι επειδή και οι δύο είχαν τη δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσουν το τι σημαίνει να είσαι διεθνής αθλητής στους νέους παίκτες, εκτός από τις προπονητικές τους ικανότητες. Αν το κατάφερναν, ήμουν σίγουρος ότι θα ερχόταν και το αποτέλεσμα. Αυτό που κατάφερε ο Δημήτρης δεν είναι μόνο η πολλή προπόνηση, που την αποδέχτηκαν αλλά το ότι εξήγησε, μαζί τον Μάριο Γκιούρδα (team manager) και με εμένα, το τι σημαίνει να είσαι διεθνής αθλητής. Το ίδιο έγινε και στις γυναίκες. Όλοι οι διεθνείς αθλητές και οι διεθνείς αθλήτριες ανταποκρίθηκαν. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πριν από δύο καλοκαίρια πηδούσαν από τη βάρκα μία-μία κι εξαφανίζονταν σε… γάμους, βαφτίσια, άλλαζαν οι προπονητές καταμεσής της περιόδου προετοιμασίας… Γίνεται μια σοβαρή δουλειά, με στόχο να αποκτήσει το άθλημα την χαμένη του ταυτότητα».

-Βοήθησε η προσωπική επαφή με τους παίκτες;
«Οι αθλητές και οι αθλήτριες λένε ότι είμαι κοντά τους. Εγώ ήμουν οπαδός των Εθνικών ομάδων και τις παρακολουθούσα όπου κι αν έπαιζαν. Έφτασα να πάω στο Αμύνταιο, επί Μοντάλι, για να δω έναν αγώνα. Ως πρόεδρος λοιπόν, είναι δυνατόν να μην είμαι κοντά; Και τώρα πηγαίνω, παντού, ακόμη και σε αγώνες παιδικών ομάδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων. Δεν το διαφημίζω γιατί δεν με ενδιαφέρει, ούτε βγαίνω φωτογραφίες για να το προβάλω. Δεν το κάνω για μένα. Το κάνω για τα παιδιά. Αναγνωρισμένος ήρθα, αναγνωρισμένος θα φύγω».

-Οι επιλογές στους ομοσπονδιακούς σας δικαίωσαν, πάντως.
«Και μάλιστα με πάρα πολύ λίγα χρήματα ο Ισπανός, 8.000 ευρώ ετησίως. Και σχεδόν εθελοντικά ο Ανδρεόπουλος. Τώρα να μην σας πω τι πληρώναμε πριν σε ομοσπονδιακούς προπονητές και μάλιστα σε αποσπασμένους».

-Ανδρεόπουλος και Ναράνχο μένουν ό,τι και να γίνει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;
«Προτεραιότητα και θέλησή μου είναι να παραμείνουν αμφότεροι. Δυστυχώς οι δυνατότητές μας δεν είναι για να τους έχουμε να ασχολούνται κατ΄ αποκλειστικότητα με τις Εθνικές».

-Στις «μικρές» Εθνικές τι γίνεται;
«Δουλεύουμε καλά, με καταξιωμένους προπονητές στις αναπτυξιακές ηλικίες. Δεν υπάρχει προπονητής, εκτός ίσως από μία εξαίρεση, που να μην ήταν και διεθνής αθλητής. Τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα».

-Ποια ήταν η συνάρτηση κόστους – αποτελέσματος των διοικήσεων που προηγήθηκαν; Μπορούσαν να έρθουν επιτυχίες με τα χρήματα που δαπανήθηκαν;
«Εγώ θα σας μιλήσω με νούμερα εκ των επισήμων απολογισμών εξόδων. Από την παραλαβή της διοίκησης από τον κ. Προσαλίκα και την παράδοση σε εμένα από τον κ. Μαυρομάτη δαπανήθηκαν, πάντα με βάση τους επίσημους απολογισμούς, περίπου 8.800.000 ευρώ. Τα αποτελέσματα σε αυτό το διάστημα, έως την ημέρα που παραλάβαμε, είναι γνωστά, άλλωστε από “ κληρονομιά” του 2007 πήγαμε δύο χρόνια αργότερα στο Ευρωπαϊκό του 2009. Από τότε, το άθλημα δεν πανηγύρισε πρόκριση σε τελική φάση διοργάνωσης και μάλιστα στις γυναίκες είχαμε να προκριθούμε από το 2001».

-Τι νόημα έχει να κάθεται κάποιος σε μια καρέκλα αν δεν μπορεί να δει τις Εθνικές ομάδες στις μεγάλες διοργανώσεις; World League, παγκόσμιο πρωτάθλημα… Μπορούμε να ξαναζήσουμε αυτές τις εποχές;
«Η αγωνιστική κληρονομιά μετά το 2008 μέχρι και την ημέρα που αναλάβαμε, κι επειδή άλλαξε και το σύστημα στην FIVB και για το World League και για τα Παγκόσμια και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με κάνει να πω δυστυχώς ότι θα αργήσουμε πάρα πολύ να ξαναδούμε την Εθνική ομάδα μας σε αυτό το επίπεδο. Μακάρι ο χρόνος να μας διαψεύσει, αλλά θα αργήσουμε πολύ. Ξέφυγαν πολύ οι υπόλοιπες ομάδες. Μέχρι το 2009 η Εθνική Ανδρών ήταν στην πρώτη δεκάδα. Τώρα δεν θέλω να σας πω που βρίσκεται… Πρέπει να δώσουμε τεράστιο αγώνα για να ξαναφτάσουμε τις Εθνικές ομάδες, εκεί που ήταν το 2009».

ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ: Με πλέι άουτ τη νέα χρονιά η Volley League Γυναικών, σε διαβούλευση η ανδρική Pre League

Η περίοδος στην Α1 Γυναικών ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο (7ο σερί) νταμπλ, αλλά από τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα προοιωνίζεται εξόχως ανταγωνιστικότερο, δεδομένης της παρουσίας Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ αλλά και της δυναμικής που έχουν αποκτήσει οι δύο ομάδες των Κυκλάδων (Πανναξιακός, ΑΟ Θήρας). Παράλληλα, το «πείραμα» της Pre League κρίνεται επιτυχημένο. Ποιες είναι, άραγε, οι σκέψεις της ΕΟΠΕ για τα εθνικά πρωταθλήματα;

Τι σχεδιάζετε για τη νέα περίοδο στο θέμα των πρωταθλημάτων;
«Επειδή πήρα ένα… μήνυμα φέτος στη Volley League Γυναικών, του χρόνου θα υπάρχουν play out. Έχουμε δρομολογήσει στην Α2 Ανδρών και Γυναικών, να ξέρουν ότι όταν λήγει η σεζόν, αυτοί που μένουν και αυτοί που ανεβαίνουν από την Β΄ Εθνική, θα γνωρίζουν τους αντιπάλους τους. Δυστυχώς πριν δεν ήξεραν ποιους αντιπάλους θα έχουν, οι όμιλοι καταρτίζονταν με αποφάσεις του Δ.Σ.. Του χρόνου, όποια ομάδα υποβιβάζεται από τη Volley League των Ανδρών ή την Pre League και όποια ανεβαίνει από τα μπαράζ της Β΄ Εθνικής, θα ξέρει ποιους αντιπάλους θα έχει. Για αυτό χωρίσαμε την Ελλάδα σε δύο ζώνες, με 12 ομάδες σε Βορρά και 12 σε Νότο και θα ξέρουν ποιον αντίπαλο έχουν. Επίσης, έχω στο μυαλό μου αλλά θα περάσει από διαβούλευση, να κάνουμε ανάλογη Pre League και στους άνδρες».

-Είστε ικανοποιημένος από το «πείραμα» της Pre League;
«Θα ήταν ακόμη πιο επιτυχημένο αν τότε που δημιουργήθηκε είχαν συμμετάσχει άλλες τρεις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας που μπορούσαν να συμμετάσχουν, με συνέπεια ο αριθμός των ομάδων να ήταν ο ίδιος σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα. Αποδείχθηκε όμως ότι είναι ένα πάρα πολύ ωραίο πρωτάθλημα και κάθε χρόνο που περνάει θα γίνεται και καλύτερο».

-Η Α2 θα ενοποιηθεί;
«Δεν είμαι έτοιμος να το πω ακόμη. Τέτοιου είδους αποφάσεις, που έχουν να κάνουν και με έξοδα, θα πρέπει πρώτα να συζητηθούν με τα σωματεία. Το δικό μου όνειρο, και δεν το λέω σαν πρόεδρος αλλά ως φίλος του βόλεϊ, θα ήταν να έχουμε Volley League Ανδρών και Γυναικών, να έχουμε Pre League Ανδρών και Γυναικών και μία κατηγορία, η Α2, όλες πανελλαδικές».

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Σαντάνα ακόμη και για τη… σάλα
Το μπιτς βόλεϊ έχει μπροστά του σημαντικές προκλήσεις. Για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια έρχεται στη χώρα μας τουρνουά Παγκοσμίου πρωταθλήματος (Ίος), Κοντινένταλ, υπάρχουν οι Εθνικές ομάδες που μάχονται για Ολυμπιακές προκρίσεις, ξένος προπονητής, με άλλα λόγια… κινητικότητα. Ποιο είναι λοιπόν το όραμα της Ομοσπονδίας επί τούτω;

«Να ξαναγίνει το άθλημα όπως ήταν παλιά στην Ελλάδα, να ξαναβγάλουμε στην πορεία αθλητές και αθλήτριες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες» δηλώνει ο κ. Καραμπέτσος, για να συμπληρώσει πως «αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη».

-Η επιλογή Σαντάνα θα στηριχθεί, ασχέτως κατάληξης της προσπάθειας για την Ολυμπιακή πρόκριση;
«Η μεγάλη έκπληξη για μένα είναι ο Σαντάνα. Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση, είναι η απίστευτη η φιλοσοφία που έχει για τον αθλητισμό. Είναι ένα παιδί που έχει πανεπιστημιακή μόρφωση, είναι προπονητής μπιτς βόλεϊ και σάλας, κι έχω μείνει ενθουσιασμένος μαζί του. Του το είπα κιόλας, αν δεν μας κάνει για το μπιτς βόλεϊ κάποια στιγμή ή αν δεν έχει ομάδες να προπονήσει, θα τον κρατήσω εδώ να δουλεύει στη σάλα. Εδώ να επισημάνω τη βοήθεια των συναδέλφων μου στην Ε.Ο.Ε. και του προέδρου Σπύρου Καπράλου και της FIVB, χωρίς την οποία βοήθεια δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε προπονητή από το εξωτερικό και να πετύχουμε μια τόσο γρήγορη πρόοδο στο άθλημα».

-Το snow volley είναι ένα «πανηγύρι» ή έχει προοπτική;
«Αυτή τη στιγμή, σε όλο τον κόσμο το snow volley εμφανίζεται σαν άθλημα επίδειξης. Προοπτική είναι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, όταν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα. Αυτή τη στιγμή είναι αγώνες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και μπορώ να πω εκ πείρας ότι το μπιτς βόλεϊ και το snow volley φέρνουν φίλους και στη σάλα».

-Ως προς το θέμα της ανάπτυξης, υπάρχουν παιδιά, πηγαίνετε στα σχολεία;
«Η ΕΟΠΕ, μέσω των ομοσπονδιακών προπονητών και των ΠΟΠ υποστηρίζει εκπαιδευτικά προγράμματα βόλεϊ που διεξάγονται στο ΣΕΦ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Καυτατζόγλειο σε συνεργασία με την Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Από εφέτος αναπτύχθηκαν συνεργασίες με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μέχρι τον Φεβρουάριο έχουμε επισκεφθεί πανελλαδικά περισσότερα από 100 σχολεία με στόχο ως το τέλος της σεζόν τα 200, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Επίσης οι ομοσπονδιακοί και περιφερειακοί προπονητές συμμετέχουν ς σε εκατοντάδες προπονήσεις αναπτυξιακών τμημάτων ανά την Ελλάδα».

-Έχουν βρεθεί ταλέντα;
«Κάθε μέρα και περισσότερα».

-Κλείνοντας, έχει λεχθεί ότι οι διαιτητές δεν μπορούν να διοικήσουν. Ποια είναι η απάντησή σας;
«Ο πρόεδρος που άλλαξε την εικόνα του αθλήματος παγκοσμίως ήταν ο κ. Ακόστα, πρώην διεθνής διαιτητής. Ο νυν πρόεδρος της παγκόσμιας διαιτησίας είναι πρώην διεθνής διαιτητής. Ο προηγούμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ο Μέγερ ήταν πρώην διεθνής διαιτητής. Ο νυν πρόεδρος της CEV ήταν πρώην αθλητής, προπονητής και διαιτητής.

Άποψή μου είναι, ότι όποιος θέλει να διοικήσει έναν αθλητικό οργανισμό όπως είναι μια ομοσπονδία, πρέπει να γνωρίζει το άθλημα, να έχει γνώσεις διοίκησης και οργάνωσης, μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων και φυσικά πολύ χρόνο στη διάθεσή του. Κυρίως δε να μην εξαρτάται και να μην γοητεύεται από την εξουσία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ