Μεγάλη πρόκριση ο Ολυμπιακός – Ένα βήμα από τα… αστέρια (3-2)

Μεγάλη πρόκριση ο Ολυμπιακός – Ένα βήμα από τα… αστέρια (3-2)

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τα δύο σετ που χρειαζόταν απέναντι στη Λας Πάλμας στην Ισπανία και παρά την ήττα με 3-2 σετ, πέρασε στον 3ο προκριματικό του CEV Champions League.

Ένα βήμα πιο κοντά στα «Αστέρια» ο Ολυμπιακός ONEX. Οι Ερυθρόλευκοι στον αγώνα που έγινε στα Κανάρια Νησιά απέναντι στη Λας Πάλμας κατέκτησαν τα δύο σετ που χρειάζονταν, μετά το «καθαρό» 3-0 του πρώτου ματς και προκρίθηκαν στον 3ο προκριματικό γύρο του CEV Champions League.

Οι Πειραιώτες αν και έχασαν το πρώτο σετ κατάφεραν να πάρουν τα δύο επόμενα και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της περασμένης εβδομάδας στο «Μελίνα Μερκούρη» πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Λώλης: Ποιος είναι ο «μικρός» που έβαλε ο Μεντιλίμπαρ στο φιλικό με τον Ατρόμητο

Πλέον η ομάδα του Αντρέα Γκαρντίνι θα τεθεί αντιμέτωπη με τη ρουμανική Μπράσοφ, για την είσοδο στη φάση των ομίλων, την κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο βόλεϊ.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος έχασαν το πρώτο σετ με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν λειτούργησε καλά το μπλοκ για τον Ολυμπιακό, ωστόσο η αντίδρασή τους ήταν θεαματική. Οι Πειραιώτες ήταν σαρωτικοί στο δεύτερο σετ, βρήκαν λύσεις σε όλα τα «όπλα» της ισπανικής ομάδας και το κατέκτησαν με 20 πόντους διαφορά (5-25).

 

Η εικόνα και του τρίτου σετ είχε έναν ξεκάθαρο κυρίαρχο και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ολυμπιακό ONEX. Οι Ερυθρόλευκοι τρέχοντας ένα σερί 6-0 μετά το 11-12 και στην ουσία «καθάρισαν» την πρόκριση σε εκείνο το σημείο, φτάνοντας εύκολα μέχρι το 17-25 του σετ.

Με τα πάντα να έχουν κριθεί, οι Ισπανοί το εκμεταλλεύτηκαν και ισοφάρισαν σε 2-2 σετ, ενώ τελικά στο tie break που κρίθηκε στις λεπτομέρειες πήραν τη νίκη με 3-2.

Τα σετ: 25-17, 5-25, 17-25, 25-22, 19-17

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ