Ολυμπιακός ONEX – Στρούμιτσα 3-0: Μεγάλη πρόκριση για τους Ερυθρόλευκους

Με νέα κυριαρχική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός ONEX νίκησε με 3-0 σετ τη Στρούμιτσα στο κλειστό του Ρέντη και προκρίθηκε στον 2ο προκριματικό του CEV Champions League.

Ο Ολυμπιακός ONEX τελείωσε τη δουλειά που είχε ξεκινήσει πριν από μία εβδομάδα στη Βόρεια Μακεδονία, νίκησε με 3-0 σετ τη Στρούμιτσα και πήρε την πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο του CEV Champions League.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν με ευκολία τα 2 σετ που έψαχναν για την πρόκριση και στη συνέχεια ο Αντρέα Γκαρντίνι προχώρησε σε ροτέισον δίνοντας ανάσες στους βασικούς του παίκτες.

Διαβάστε επίσης: Δεν τα κατάφερε ο Μασούρας- Έξω και ο Ζέλσον Μαρτίνς- Στην Γαλλία ο Μπακούλας και…

Στον 2ο γύρο, οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Λας Πάλμας-Μπενφίκα, με τους Ισπανούς να έχουν επικρατήσει με 3-1 σετ στο πρώτο ματς και τη ρεβάνς να διεξάγεται αύριο.

Ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση από τον Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς, ενώ σπουδαίο ματς για τους Ερυθρόλευκους έκανε και ο Ανέστης Δαλακούρας. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν στα μισά του δεύτερου σετ τον Φίλιπ Τζούριτς που είχε μια άσχημη πτώση στο παρκέ και αποχώρησε χωρίς να μπορεί να πατήσει το πόδι του και δεν αγωνίστηκε στο υπόλοιπο του αγώνα, με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για ελαφρύ διάστρεμμα.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στο πρώτο σετ σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, ωστόσο ο Ολυμπιακός ONEX έδειξε την ποιότητά του στους τελευταίους πόντους και μετά το 21-19, οι Ατανασίεβιτς και Δαλακούρας το πήραν πάνω τους και τελείωσαν το σετ με 25-19.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα ήταν διαφορετική, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια και άνοιξε από νωρίς τη διαφορά μετά το αρχικό 8-6, βρέθηκε στο +8 (22-14), πριν κλείσει το σετ και την πρόκριση ο Παγιένκ με χτύπημα σε πρώτο χρόνο για το 25-17.

Αφού εξασφάλισε την πρόκριση και για να αποφύγει άλλα προβλήματα τραυματισμών Γκαρντίνι έκανε αρκετές αλλαγές δίνοντας ευκαιρία και στους αναπληρωματικούς παίκτες του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 3ο σετ να είναι πιο ανταγωνιστικό, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά για τη μεγαλύτερη διάρκεια. Μετά το 16-16 οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με τέσσερις (20-16), οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 20-19, με τον Ολυμπιακό τελικά να κλείνει το σετ με 25-21 και να παίρνει τη νίκη με 3-0 σετ.

Τα σετ: 25-19, 25-17, 25-21

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από