Η Αμερικανίδα ακραία της Βούλας με 24 πόντους (20/30 επ., 4 άσσοι) ήταν η κορυφαία της Θέτιδας Βούλας στη νίκη με 3-1 σετ επί του Αιγάλεω.
Η Χάρντεμαν ήρθε στην Ευρώπη το 2019 για να αγωνιστεί στην Α2 Γαλλίας με τη φανέλα της Σαμαλιέ και το 2020 μέχρι το 2022 βρισκόταν στην Ιταλία και στη δεύτερη κατηγορία με τη Μοντόβι. Το καλοκαίρι του 2022 συμφώνησε για μία σεζόν με τη Θέτιδα Βούλας.
«Πολύ δυνατό το επίπεδο στην Ελλάδα»
Για το παιχνίδι με το Αιγάλεω: «Ήταν σημαντικό που πήραμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Το είχαμε ανάγκη. Το Αιγάλεω είναι ιδιαίτερα δυνατό στην επίθεση και ήταν πρόκληση για εμάς στον τομέα του μπλοκ. Είχαμε σταθερότητα στο σερβίς και στο μπλοκ-άμυνα και παίξαμε έξυπνα».
Για το αν τις αδικεί η 7η θέση: «Θεωρώ πως ναι. Η βαθμολογία, η στατιστική στους αγώνες δεν αντικατοπτρίζει πάντα την δουλειά που γίνεται στο γήπεδο. Η προετοιμασία που κάνουμε και το πόσο σκληρά δουλεύουμε δεν φαίνεται. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θα προσπαθήσουμε να ελέγχουμε αυτά που μποορούμε για να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο. Αυτή τη νοοτροπία θα έχουμε όλη τη σεζόν».
Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Είναι πολύ δυνατό με εξαιρετικά ταλαντούχες αθλήτριες. Οι προκλήσεις του να παίζεις στο εξωτερικό δεν σταματούν και το ίδιο νιώθω στην Ελλάδα. Αυτό κάνει το βόλεϊ διασκεδαστικό. Το αγωνιστικό επίπεδο με ενθουσιάζει για να παίζω κάθε εβδομάδα».
Για το πως συμφώνησε να αγωνιστεί στη Θέτιδα: «Παίζοντας στην Ελλάδα και στην Αθήνα είναι ωραίο! Το πιο βασικό στην απόφασή μου να έρθω στην Θέτιδα ήταν η δουλειά που γίνεται στο σύλλογο από το προπονητικό επιτελείο και γενικότερα στον τρόπο σκέψης που έχει η ομάδα. Δουλεύουν επαγγελματικά και νοιάζονται για τις αθλήτριες. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και ήθελα να αγωνιστώ εδώ».
Για τις εντυπώσεις της από την Ελλάδα και την Αθήνα: «Μένω στη Βούλα που είναι κοντά στη Γλυφάδα και πηγαίνω εκεί όταν έχω χρόνο. Ως ξένη δεν ήξερα τι να περιμένω πριν έρθω. Η προσαρμογή μου όμως ήταν εύκολη και χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Ήμουν τυχερή γιατί οι άνθρωποι εδώ με καλωσόρισαν και ένιωσα από την αρχή ευπρόσδεκτη».
Για το πως ξεκίνησε το βόλεϊ: «Ξεκίνησα το βόλεϊ σε ηλικία 10 ετών, καθώς στην αρχή έπαιξα μπάσκετ και δεν πήγε πολύ καλά. Στα 11 πήγα σε ένα βολεϊκό πρόγραμμα που ταξιδεύαμε στην Αμερική παίζοντας σε πιο υψηλό επίπεδο. Κατέληξα στο πανεπιστήμιο της Coastal Carolina και από εκεί πήραν όλα τον δρόμο τους».
Για το βραβείο της KYANA MVP: «Το βραβείο ανήκει στις συμπαίκτριές μου και στο προπονητικό επιτελείο. Είχαμε έναν δύσκολο πρώτο μισό της σεζόν αλλά κάθε μέρα δουλεύουμε για να γίνουμε καλύτερες. Χωρίς την υποστήριξή τους δεν θα τα είχα καταφέρει».
Πασαδόρος: Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (Α.Ε.Κ.) 6π. (3/7 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ).
Διαγώνια: Έρικα Μερκάδο (Α.Ο. Θήρας) 19π. (15/28 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ)
Κεντρικές: Αναστασία Σιρίνινα (ΑΣΠ Θέτις) 11 πόντους (8/13 επ., 3 μπλοκ), Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου (Παναθηναϊκός Α.Ο.) 16π. (8/13 επ., 4 άσσοι, 4 μπλοκ).
Ακραίες: Λέα Χάρντεμαν (Α.Σ.Π. Θέτις) 24π. (20/30 επ., 4 μπλοκ, 45% υπ. – 27% άριστες), Κωνσταντίνα Βλαχάκη (Α.Ε.Κ.) 22π. (15/44 επ., 6 άσσοι, 1 μπλοκ, 38% υπ. – 19% άριστες).
ΚΥΑΝΑ MVP της Volley League Γυναικών 2022-23
1η αγωνιστική: Όλγα Στράντζαλη (Π.Α.Ο.Κ.)
2η αγωνιστική: Μάρθα Ανθούλη (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
4η αγωνιστική: Audriana Fitzmorris (Η.Π.Α. – Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil)
7η αγωνιστική: Anna Mebus (Ολλανδία – Α.Ο. Λαμίας 2013)
8η αγωνιστική: Payton Caffrey (Η.Π.Α. – Π.Α.Ο.Κ.)