ΠΑΟΚ – Δύο Νοτιοκορεάτισσες που εμπλέκονται σε σκάνδαλο bullying στην ομάδα βόλεϊ

Οι δίδυμες αθλήτριες ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή τους στον ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι η εθνική ομοσπονδία βόλεϊ της χώρας τους αρνούνταν να τους εκδώσει τα αναγκαία έγγραφα επειδή «είχαν βλάψει σοβαρά την κοινότητα του βόλεϊ»

Δύο δίδυμες αθλήτριες βολεϊμπολίστριες από τη Νότια Κορέα, με σημαντική καριέρα στη χώρα τους, πήραν μεταγραφή στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, αφού εξορίστηκαν από τις ομάδες της χώρας τους.

Αιτία για αυτό η εμπλοκή τους σε σκάνδαλο bullying, με σοβαρές καταγγελίες από συμμαθήτριές τους, που ακόμη δεν έχει σβήσει.

Σύμφωνα με το CNN, οι δίδυμες αθλήτριες έχουν ήδη ολοκληρώσει τη μεταγραφή τους.

Οι Λι Τζε-γιονγκ και Λι Ντα-γιονγκ ενσωματώθηκαν στο δυναμικό του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, λίγους μήνες μετά την απομάκρυνσή τους από την εθνική ομάδα βόλεϊ της χώρας ύστερα από καταγγελίες για εκφοβισμό.

Οι δίδυμες είχαν επιτυχημένες καριέρες στο βόλεϊ και είχαν εκπροσωπήσει τη χώρα τους σε διεθνείς διοργανώσεις μέχρι να κατηγορηθούν ανώνυμα για σχολικό εκφοβισμό.

Όταν οι καταγγελίες για εκφοβισμό ήρθαν στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο, οι δυο αδερφές ζήτησαν δημόσια συγγνώμη μέσω των λογαριασμών τους στο Instagram, οι οποίοι έκτοτε έχουν διαγραφεί.

Και οι δύο εξέφρασαν την επιθυμία να συναντηθούν με τις πρώην συμμαθήτριές τους και να ζητήσουν συγγνώμη για τις πράξεις τους.

Ωστόσο, τον περασμένο Ιούλιο, οι δίδυμες αθλήτριες απέσυραν αυτή τη συγγνώμη και σε τηλεοπτική τους συνέντευξη στο κορεατικό δίκτυο «Korean Broadcasting System» (KBS), υποστήριξαν ότι θα μηνύσουν τα φερόμενα ως θύματα για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή όπως είπαν οι ισχυρισμοί των συμμαθητών τους εμπεριείχαν ψευδείς πληροφορίες.

Τον Ιούνιο, οπαδοί της ομάδας βόλεϊ «Pink Spiders», με την οποία αγωνίζονταν οι δίδυμες αθλήτριες, προχώρησαν σε διαδηλώσεις απαιτώντας την απομάκρυνσή τους σε πολλές περιοχές της Νότιας Κορέας.

Τον Φεβρουάριο η ομάδα ανακοίνωσε ότι έθεσε τις δίδυμες αθλήτριες σε αναστολή συμβολαίου επ’ αόριστον, ενώ η Ένωση Βόλεϊ Κορέας (KVA) τις απέκλεισε από την εθνική ομάδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Μη ανήκοντας πια σε κάποιο αθλητικό σύλλογο, οι δυο αδερφές επέλεξαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όταν οι παίκτριες χρειάστηκαν τα Διεθνή Πιστοποιητικά Μετεγγραφών (ITC), η έκδοση των οποίων από την KVA αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της μεταγραφής τους, η Ένωση αρνήθηκε κατηγορηματικά να τα χορηγήσει βάσει του κανονισμού της που περιορίζει τις διεθνείς μεταγραφές εκείνων που έχουν βλάψει σοβαρά την κοινότητα του βόλεϊ με «ανάρμοστες πράξεις».

«Ενημερώσαμε τη Διεθνή Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) και την ελληνική ομάδα ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη διεθνή μεταγραφή των διδύμων σύμφωνα με τον κανονισμό μας, καθώς οι παίκτριες έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και δεν μπορούν να κάνουν μετεγγραφή», δήλωσε η KVA στο CNN.

Τελικά, η μεταγραφή ολοκληρώθηκε με την έκδοση ITC από την ίδια τη FIVB που επιβεβαίωσε στο CNN ότι «βάσει των διαδικασιών που προβλέπονται από τους Αθλητικούς Κανονισμούς της FIBV, η Ομοσπονδία έχει τη δυνατότητα να εγκρίνει ITC χωρίς τη συναίνεση της Εθνικής Ομοσπονδίας».

Την ολοκλήρωση της μεταγραφής των διδύμων Λι στον ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε και η KVA στο CNN.

Ένα από τα φερόμενα θύματα είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη στον κορεατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό MBC ότι ένιωθε ανίσχυρη που οι δίδυμες βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ δεν έχει δοθεί κάποια λύση στο σκάνδαλο εκφοβισμού.

Η κοινή γνώμη της Νότιας Κορέας έχει εκφράσει την οργή της για το γεγονός μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

«Ήταν τόσο δύσκολο να ζητήσουν μια ειλικρινή συγγνώμη;», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Μπορούμε απλά να τους απαγορεύσουμε να επιστρέψουν;», έγραψε ένας άλλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από