Τσιτσιπάς – Φαν Ντε Ζάντσχουλπ 2-0: Στα προημιτελικά του ATP Βασιλείας ο Έλληνας τενίστας

Τσιτσιπάς – Φαν Ντε Ζάντσχουλπ 2-0: Στα προημιτελικά του ATP Βασιλείας ο Έλληνας τενίστας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 7-6 (7/3), 7-5 του Μπότικ Φαν Ντε Ζάντσχουλπ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά ATP 500 της Βασιλείας.

Πιο ψύχραιμος στα αποφασιστικά σημεία των δύο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 7-6 (7/3), 7-5 τον Ολλανδό Μπότικ Φαν Ντε Ζάντσχουλπ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά ATP 500 της Βασιλείας.

Ο Έλληνας τενίστας θα περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό από την εν εξελίξει αναμέτρηση του Γάλλου Αρτούρ Φις (Νο 7 στο ταμπλό του τουρνουά) και του Ισπανού Πέδρο Μαρτίνεθ.

Διαβάστε επίσης: Money in the bank: Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Euroleague – Κι όμως ο Βεζένκοφ δεν είναι το νούμερο ένα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με διαδοχικά break, τα οποία ήταν και τα μοναδικά στο πρώτο σετ. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε κάποιες φορές σε δύσκολη θέση, με αποκορύφωμα το break point του Φαν Ντε Ζάντσχουλπ στο 5-5, αλλά βρήκε τις λύσεις με το σερβίς του και στο τάι-μπρέικ «καθάρισε» γρήγορα, καθώς προηγήθηκε 5-0 και τελικά επικράτησε 7-3.

Ο Έλληνας πρωταθλητής «έσβησε» break point και στο 4ο γκέιμ του δεύτερου σετ, έχασε μία δική του ευκαιρία για break στο 3-3, αλλά το πέτυχε τελικά στο καθοριστικό 11ο γκέιμ, για να κρατήσει εν συνεχεία το σερβίς του και να κερδίσει το ματς.

O Έλληνας τενίστας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 8 άσους και 2 δύο διπλά λάθη, ενώ ο αντίπαλός του είχε 5 άσους και 3 διπλά λάθη. Ο συμπατριώτης μας είχε επίσης 25 winners και 27 λάθη, ενώ ο Φαν Ντε Ζάντσχουλπ είχε 23 winners και 29 λάθη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε το 73% των πόντων που πέρασε με πρώτο σερβίς (37/51, πέρασε το 65% των πρώτων σερβίς) και το 57% των πόντων που έπαιξε με δεύτερο (16/28). Έσωσε τα 4 από τα 5 μπρέικ πόιντς που αντιμετώπισε, ενώ «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του (2/4, 50%).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ