Ναδάλ: «Ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου ήταν ο Φέντερερ»

Μιλώντας στην ισπανική «AS», ο Ραφαέλ Ναδάλ, χαρακτήρισε τον Ρότζερ Φέντερερ ως τον πιο σημαντικό παίκτη που είχε να ανταγωνιστεί στην καριέρα του.

Τίτλους τέλους στην σπουδαία καριέρα του ετοιμάζεται να ρίξει ο Ράφα Ναδάλ.

Ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας, που ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό πως αποσύρεται από το τένις παραχώρησε συνέντευξη στην «AS» και όταν ρωτήθηκε με ποιον παίκτη είχε τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό στην καριέρα του, ανέφερε πως αυτός ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ.

Διαβάστε επίσης: Λανουά: «Κανένα πέναλτι για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ»

«Σίγουρα ο Τζόκοβιτς είναι ο παίκτης τον οποίον έχω αντιμετωπίσει περισσότερες φορές, αλλά για μένα ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου ήταν ο Φέντερερ. Όταν μπήκα στο tour αυτός ήταν εκεί και ήταν ο καλύτερος. Στα χρόνια που ήμουν στο αποκορύφωμα της καριέρας μου, από κάθε άποψη, ήταν ο Ρότζερ και ο Νόβακ, αλλά στο πρώτο διάστημα, που σε σημαδεύει με ιδιαίτερο τρόπο, ο Ρότζερ ήταν πάντα εκεί. Από την άλλη δεν γνωρίζω τον ακριβή λόγο που η κόντρα μου και με τους δύο ήταν πιο έντονη από αυτή που είχαν μεταξύ τους. Δεν ξέρω πραγματικά, αλλά έτσι το αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Θα πρέπει να βρούμε το λόγο» είπε ο Ναδάλ.

«Με τον Ρότζερ είμαι ξεκάθαρος, ότι οφείλεται στην αντίθεση του τρόπου παιχνιδιού που είχαμε και στη προσέγγιση του αθλήματος. Και με τον Νόβακ φυσικά ήταν μια απίστευτη πρόκληση. Είναι ένας παίκτης που έχει καταφέρει να διατηρεί ένα πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να βελτιώνεται κάθε χρόνο.

Οι αριθμοί λένε ότι είναι ο καλύτερος, γι’ αυτό και το επίπεδό του ήταν και το καλύτερο και επιπλέον ήταν αυτός που κατάφερνε να μένει μακριά από τραυματισμούς. Όταν δεν έχει περιορισμούς ή σημαντικούς τραυματισμούς που διαρκούν στο χρόνο σου δίνει τις επιλογές σε πνευματικό επίπεδο. Να μη φοβάσαι έναν τραυματισμό, να μη φοβάσαι όταν γλιστράς για να φτάσεις μια μπάλα σε σκληρό κορτ. Ο Τζόκοβιτς τρέχει στην σκληρή επιφάνεια, όπως κάνει σήμερα ο Κάρλος. Γιατί απλά δεν φοβούνται να το κάνουν και μπορούν.

Αυτό επέτρεψε στον Νόβακ να διατηρηθεί σωματικά στο τένις και να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το πνευματικό του επίπεδο. Δεν είναι δικαιολογία, χάρη σε αυτό είναι ο καλύτερος και το έχει κερδίσει με την αξία του».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από