Στέφανος Τσιτσιπάς: Η σκληρή αλήθεια του (vids+pics)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η σκληρή αλήθεια του (vids+pics)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Οι δηλώσεις για την πορεία του στη φετινή σεζόν, τα ATP Finals και η αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο κορυφαίος τενίστας στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια σταθερά ένας από τους καλύτερους στον κόσμο.

Η φετινή σεζόν, όμως, δεν κύλησε όπως θα ήθελε ο ίδιος και όπως περίμεναν οι θαυμαστές του σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τον συμπατριώτη μας να έχει ανάμεικτα αποτελέσματα και ήττες από τενίστες χαμηλότερου επιπέδου, που τον έχουν φέρει πλέον εκτός top-10.

Διαβάστε επίσης: Από τον Ολυμπιακό στο 5Χ5: Το τρελό σερί της Λιόν (vids)

Οι δυνατότητες του Στέφανου Τσιτσιπά είναι πολύ μεγαλύτερες από το 38/19 που έχει «γράψει» μέχρι τώρα μέσα στο 2024.  Ο Έλληνας τενίστας έχει το ταλέντο, την ποιότητα και την εμπειρία πλέον για να είναι σταθερά μέσα στο top-5 της ATP.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι αναποδιές που είχε σε αρκετές αναμετρήσεις, αλλά και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του από παιχνίδι σε παιχνίδι, τον έχουν φέρει σε δύσκολη θέση, όσον αφορά στη συμμετοχή του στα ATP Finals.

Η κατάταξη για τα ATP Finals

Ο 26χρονος βρίσκεται στην 12η θέση της σχετικής κατάταξης για τους φετινούς τελικούς, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Τορίνο από τις 13 έως τις 20 Νοεμβρίου, έχοντας 2.925 βαθμούς στο ενεργητικό του. Είναι πίσω από τον 11ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (3.150), τον 10ο Τόμι Πολ (3.185), τον 9ο Άλεξ Ντε Μινόρ (3.405), τον 8ο Αντρέι Ρούμπλεφ (3.720) και τον 7ο Κάσπερ Ρουντ (3.895). Υπενθυμίζουμε ότι στους τελικούς της ATP συμμετέχουν κάθε χρόνο οι οκτώ κορυφαίοι, με τον 9ο και τον 10ο της σχετικής λίστας να είναι οι αναπληρωματικοί, σε περίπτωση που αποσυρθεί/αποσυρθούν κάποιος ή κάποιοι από την πρώτη 8άδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην πρώτη 6άδα βρίσκονται οι Γιάνικ Σίνερ (10.330), Κάρλος Αλκαράθ (6.710), Αλεξάντερ Ζβέρεφ (6.265), Ντανίλ Μεντβέντεφ (4.820), Τέιλορ Φριτζ (4.290) και Νόβακ Τζόκοβιτς (3.910), με τον Σέρβο να μπαίνει πρόσφατα σε… τροχιά ATP Finals, μετά την εξαιρετική πορεία που έκανε στο τουρνουά της Σανγκάης.

Οι συνεχόμενες συμμετοχές και ο τίτλος το 2019

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τη δεδομένη στιγμή είναι εκτός των θέσεων για τα ATP Finals και θα προσπαθήσει στις διοργανώσεις που απομένουν να βρει τους πόντους που χρειάζεται για να συμμετάσχει στους τελικούς, όπου αγωνίζεται τα πέντε τελευταία χρόνια. Μάλιστα, το 2019, στο ντεμπούτο του στο τουρνουά, είχε κατακτήσει τον τίτλο, επικρατώντας στον τελικό του Ντομινίκ Τιμ. Μια από τις σπουδαιότερες στιγμές στην καριέρα του.

«Ίσως να μην αξίζω μια θέση στα ATP Finals»

Το έργο του Έλληνα τενίστα είναι δύσκολο, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι δεν πραγματοποίησε καλή χρονιά. Μάλιστα, τόνισε ότι ίσως δεν αξίζει να βρίσκεται στα ATP Finals, όταν συγκρίνει τη δική του σεζόν με τις αντίστοιχες των υπόλοιπων κορυφαίων αθλητών.

«Ελπίζω να είναι μέρος του τουρνουά. Βλέπω, όμως, τι έχουν κάνει άλλοι παίκτες μέχρι στιγμής και συγκρίνω με τη δική μου σεζόν, που είχε σκαμπανεβάσματα. Πήγα καλά στο Μονακό, όπου κέρδισα. Μετά από αυτό δεν είχα πολύ καλά αποτελέσματα, για να είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρω αν αξίζω μια θέση εκεί, θα πρέπει να αποδείξω κάποια πράγματα είτε εδώ (Βασιλεία), είτε στο Μπερσί. Να δείξω στον κόσμο ότι ίσως ακόμα αξίζω μια θέση στο ATP Finals. Όλα θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς μιλώντας στο Tennis TV.

«Έχω βελτιώσει το παιχνίδι μου»

Ο συμπατριώτης μας, πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια της φετινής σεζόν, αλλά και για το 2025, τονίζοντας ότι δουλεύει σκληρά και είναι θέμα χρόνου η βελτίωση να αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα. «Είμαι χαρούμενος με την καθημερινή δουλειά μου στο γήπεδο. Νιώθω ότι είμαι σε μια μεταβατική περίοδο της καριέρας μου. Οτι έχω βελτιώσει το παιχνίδι μου σε πολλούς τομείς και ότι είμαι καλύτερος παίκτης. Αλλά δεν το έχω δείξει στο γήπεδο με τα αποτελέσματά μου τις τελευταίες εβδομάδες. Είχα μερικά καλά ματς, όπου πάλεψα σκληρά και βγήκα τελικά νικητής. Ομως νιώθω ότι δεν έχω καταφέρει να δείξω τις βελτιώσεις μου και τον τρόπο που έχω εξελιχθεί. Ίσως θα πρέπει να περιμένω λίγο», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 26χρονος τενίστας αυτή την εβδομάδα θα αγωνιστεί στο τουρνουά της Βασιλείας, όπου στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Φρανσίσκο Τσερούντολο (Νο.30). Το ματς θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης και θα αρχίσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα κοντραριστούν. Αν και αμφότεροι τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται στα κορυφαία τουρνουά, δεν βρέθηκαν πότε αντιμέτωποι μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ