Η Team Europe κατέκτησε το Laver Cup

Η Team Europe κατέκτησε το Laver Cup επικρατώντας με 13-11 της Team World.

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά στην σύνθεση της, η Team Europe κατέκτησε το το Laver Cup επικρατώντας με 13-11 της Team World, στην διοργάνωση που θεσμοθετήθηκε το 2017.

Οι Ευρωπαίοι τενίστες Κάρλος Αλκαράθ και Κάσπερ Ρούουντ, νίκησαν τους Αμερικανούς, Μπομπ Σέλτον και Φράνσις Τιαφόε με 6-2, 7-6, μειώνοντας το σκορ σε 8-7, καθώς με την έναρξη της τρίτης ημέρας, η ομάδα από τον υπόλοιπο κόσμο προηγείτο με 8-4.

Διαβάστε επίσης: Σπάθας: «Δεν έδωσαν δύο πέναλτι στην Καλλιθέα – Οι διαιτητές προστατεύουν και φέτος πολύ την ΑΕΚ» (vid)

Στα μονά, ο Σέλτον επικράτησε του Ρώσου, Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 7-6(6), 5-7 και 8-6 σ΄ένα συναρπαστικό tie break, δίοντας εκ νέου σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του με 11-7.

Στο δεύτερο απλό, ο Φράνσις Τιαφόε είχε την δυνατότητα να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του, εάν νικούσε τον Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος αγωνιζόμενος μπροστά στους συμπατριώτες του, στο Βερολίνο επικράτησε με 7-6(5), 5-7 και 10-5 στο tie break.

Η νίκη κρίθηκε στην «μονομαχία» του Ισπανού, Κάρλος Αλκαράθ με τον Τέϊλορ Φριτς, που βρήκε νικητή τον Ευρωπαίο τενίστα με 6-2, 7-5.

Το Laver Cup αποτελεί έμπνευση του Ρότζερ Φέντερερ, στα πρότυπα του Ryder Cup στο γκολφ και ονομάστηκε ως φόρος τιμής στον Αυστραλό, Ροντ Λέϊβερ. Στο τουρνουά συμμετέχουν οι κορυφαίοι έξι Ευρωπαίοι τενίστες και έξι εκπρόσωποι του παγκοσμίου τένις από τον «υπόλοιπο κόσμο».

Οι αγώνες γίνονται σε δύο νικηφόρα σετ με πιθανό σούπερ τάι μπρέικ (10 πόντοι). Υπάρχουν τέσσερις αγώνες την ημέρα (τρεις μονά και ένα διπλό).

Την Παρασκευή η νίκη ισοδυναμεί με 1 βαθμό, το Σάββατο με 2 βαθμούς και την Κυριακή με 3 βαθμούς και νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα φθάσει στους 13 βαθμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από