Σβιόντεκ κατά της WTA: «Η ηγεσία δείχνει αδύναμη»

Σβιόντεκ κατά της WTA: «Η ηγεσία δείχνει αδύναμη»

Η Ίγκα Σβιόντεκ «επιτέθηκε» στην WTA για τον προγραμματισμό των βραδινών αγώνων στο Tour.

Μετά τις Ριμπάκινα, Πεγκούλα και Σαμσόνοβα η Σβιόντεκ πήρε θέση για τον προγραμματισμό της WTA για τους βραδινούς αγώνες και τόνισε την αδυναμία της ηγεσίας.

Υπάρχουν αγώνες που τελειώνουν πολύ αργά το βράδυ με αποτέλεσμα οι αθλητές να μην έχουν τον κατάλληλο χρόνο για να ξεκουραστούν παίζοντας αγώνες την ίδια μέρα με απόσταση λίγων ωρών.
Διαβάστε επίσης: Εσκασε η «βόμβα»: Σε ομάδα της Euroleague πρώην συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμποφτο

Όσα δήλωσε η Σβιόντεκ: «Καταλαβαίνω ότι ο καιρός είναι κάτι που δεν μπορούμε να προβλέψουμε, όμως μάλλον θα έπρεπε να εστιάσουμε λίγο στην υγεία των αθλητών γιατί παίζουν κάθε εβδομάδα. Το tour έχει μεγάλη ένταση, συνεχή ταξίδια και δεν έχεις ούτε δύο ημέρες να ηρεμήσεις. Θα ήταν καλό στο μέλλον να εστιάζουμε στους αθλητές, ειδικά του χρόνου όπου θα υπάρχουν περισσότερα υποχρεωτικά και μεγαλύτερα σε διάρκεια τουρνουά. Είναι λίγο ερασιτεχνικός ο τρόπος που αντιμετωπίζει την κατάσταση η WTA.

Δεν θα πω για τους εκάστοτε διοργανωτές. Η ηγεσία δείχνει αδύναμη αυτή τη στιγμή, αλλά ελπίζω να κάνει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση, την οποία ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Σε Ρώμη και Μαδρίτη έπαιξα τέσσερα παιχνίδια που τελείωσαν γύρω στα μεσάνυχτα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν τα τηλεοπτικά, αλλά ζήτησα από την WTA να δώσει στοιχεία για την βραδινή τηλεθέαση και δεν τα έδωσε ποτέ. Θα ήθελα να μάθω πόσοι κάθονται να δουν παιχνίδι που ξεκινά στις 10 το βράδυ, τοπική ώρα… Θυμάμαι η Αρίνα (Σαμπαλένκα) έπαιξε αργά την πρώτη ημέρα και μετά δεν πρόλαβε να αναρρώσει κι έχασε εύκολα. Ζήτησα να παίξω την δεύτερη ημέρα, αλλά με ήθελαν για δεύτερο ματς στο βραδινό πρόγραμμα. Κόσμος μου λέει ότι βλέπει το πρώτο απογευματινό ματς, αλλά δύσκολα θα κάτσουν να δουν και το δεύτερο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ