Στέφανε, έχουμε πρόβλημα… (vids+pics)

Δεν πατάει καλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς το τελευταίο διάστημα - Πάει και στη Μαγιόρκα, πριν το Wimbledon.

Στραβά και ανάποδα πήγε το γερμανικό swing για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Ελληνας τενίστας ξεκίνησε την περιπέτειά του στην grass court season με υψηλές βλέψεις και μεγάλα όνειρα, αλλά μέχρι τώρα ζει έναν εφιάλτη, με τις εμφανίσεις του να προκαλούν προβληματισμό ενόψει του Wimbledon: Του τρίτου Grand Slam της φετινής σεζόν.

Στην Στουτγκάρδη, στο πρώτο τουρνουά στην περίοδο του γρασιδιού στο οποίο αγωνίστηκε, ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Γάλλο, Ρισάρ Γκασκέ, με 2-1 σετ. Ένας τενίστας, που είναι μεν πολύ έμπειρος, αλλά πλέον έχει πέσει αγωνιστικά, καθώς βρίσκεται στη δύση της καριέρας του (37 ετών).

Διαβάστε επίσης: «Ολυμπιακός και Μπάγερν ενδιαφέρονται για τον Χάνγκα»

Στο Χάλε ο Στέφανος χρειάστηκε να κάνει υπερπροσπάθεια για να καταφέρει να αποκλείσει στον πρώτο γύρο τον Γκριγκουάρ Μπαρέρε, Νο. 58 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Γάλλος με πολύ ωραίο τένις προηγήθηκε με σετ και μπρέικ, αλλά ο συμπατριώτης μας με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πήρε τη νίκη – πρόκριση με 6-7 [6], 6-4, 7-6 [3]. Στον δεύτερο γύρο, όμως, ο Τσιτσιπάς έπεσε πάνω στον φορμαρισμένο Νίκολας Τζάρι. Ο Χιλιανός εκμεταλλεύτηκε τα νεκρά διαστήματα του συμπατριώτη μας και πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη – πρόκριση, βγάζοντας νοκ-άουτ τον Ελληνα τενίστα. Δεύτερος σερί πρόωρος αποκλεισμός για τον Στέφανο, που δείχνει να μην πατάει καλά το τελευταίο διάστημα.

Μια πολύ περίεργη περίοδος για τον Στέφανο, ο οποίος μακριά από τα κορτ περνάει τέλεια έχοντας στο πλευρό του την Πάουλα Μπαντόσα, αλλά μέσα στο γήπεδο δείχνει να μην έχει «φαντασία» και να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο παιχνίδι του. Ο Ελληνας τενίστας αδυνατεί να βρει ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική του ζωή του και τις αγωνιστικές του επιδόσεις, με την εικόνα του στα δύο τελευταία τουρνουά να έχει προβληματίσει έντονα τους θαυμαστές του, ενόψει του Wimbledon (σ.σ θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου). Ισως να έχει δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην προσωπική του ζωή και αυτό να του στοιχίζει στο αγωνιστικό κομμάτι. Ισως να είναι απλά μια περίοδος ντεφορμαρίσματος, την οποία έχουν όλοι οι τενίστες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο συμπατριώτης μας δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική δυνατή και αυτό βγαίνει στο κορτ, με τον 24χρονο τενίστα να δείχνει «εγκλωβισμένος», γεγονός που τον κάνει ευάλωτο. Αδυνατεί να βρει λύσεις. Αδυνατεί να βρει ρυθμό και αυτό το πληρώνει ακριβά, με ήττες σαν αυτές από τους Γκασκέ και Τζάρι. Όλα αυτά λίγο πριν το τρίτο Grand Slam της φετινής σεζόν, στο οποίο διαχρονικά δυσκολεύεται. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει φτάσει ποτέ πιο μακριά από τον τέταρτο γύρο (σ.σ το 2018). Σε πέντε προσπάθειες στο βρετανικό Grand Slam έχει τρεις αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο (2017, 2019, 2021), έναν στον τρίτο (2022) και έναν στον τέταρτο γύρο (2018).

Ο Στέφανος καλείται να βρει λύσεις στα αγωνιστικά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες και να φανεί ανταγωνιστικός στο Wimbledon. Το γνωρίζει και ο ίδιος ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, γι’ αυτό και θα αγωνιστεί και στην Μαγιόρκα την επόμενη εβδομάδα, αν και αρχικά είχε αποφασίσει να «σκιπάρει» το συγκεκριμένο τουρνουά.

Ενα τουρνουά (κατηγορίας ATP 250) το οποίο κατέκτησε το 2022. Το ίδιο ευελπιστεί να κάνει και φέτος ή τουλάχιστον να φτάσει μέχρι τον τελικό. Μια καλή πορεία θα τον βοηθήσει να βρει τα πατήματά του στο γρασίδι και να αποκτήσει ρυθμό στο παιχνίδι του ενόψει του Wimbledon…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από