Tσιτσιπάς : «Στόχος μου είναι να μπω στους 30 κορυφαίους τενίστες»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε πως ο μεγαλύτερος στόχος του είναι να μπει ανάμεσα στους 30 κορυφαίους τενίστες του κόσμου, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στον «FAIR PLAY FM 96,1» για τη μεγάλη του επιτυχία να φτάσει μέχρι τον τελικό του Όπεν της Βαρκελώνης και να αντιμετωπίσει τον σπουδαίο Ράφα Ναδάλ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε από τον Ισπανό τενίστα και δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, παρόλα αυτά ανέβηκε κι άλλο στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του τόνισε πως ο μεγαλύτερος στόχος του είναι να μπει στους 30 κορυφαίους τενίστες στο μέλλον, ενώ σχολίασε και την πορεία του στο τουρνουά της Βαρκελώνης, αλλά και το παιχνίδι με τον Ναδάλ, για τον οποίο μίλησε με κολακευτικά λόγια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσιτσιπά:

Για την πορεία μέχρι τον τελικό κόντρα στον Ναδάλ: «Έκανα μια πολύ καλή αρχή στο τουρνουά, ξεκίνησα πολύ δυναμικά. Ήξερα ότι θα μπορούσα να κάνω μια καλή πορεία, το ήθελα πολύ, δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα μπορούσα να φτάσω έως τον τελικό, γιατί οι αντίπαλοί μου ήταν μεγάλα ονόματα, μέσα στους 20 κορυφαίους τενίστες. Έβλεπα το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και κάθε μέρα που έβγαινα στο γήπεδο ένιωθα καλύτερα από την προηγούμενη. Έκανα μια πολύ καλή πορεία και θα προσπαθήσω να το επαναλάβω στο μέλλον».

Για το παιχνίδι κόντρα στον Ράφα Ναδάλ: «Πρώτη φορά στην καριέρα μου αντιμετώπισα τον Ναδάλ. Έχω προπονηθεί με πολλούς κορυφαίους παίκτες, αλλά κόντρα στον Ναδάλ έπαιξα πρώτη φορά και γνωριστήκαμε πριν από τον τελικό. Ο Ναδάλ έχει σίγουρα τεράστια και είναι το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης. Με τιμά με όλα αυτά που είπε μετά από το παιχνίδι για μένα. Τον σέβομαι σαν αθλητή και πραγματικά τον θαυμάζω. Είναι σίγουρα ένα από τα είδωλά μου. Μου είπε να συνεχίσω να προπονούμαι με τον ίδιο τρόπο, να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και ότι το μέλλον μου ανήκει. Ήταν πολύ καλός μαζί μου και μου έδωσε κουράγιο για τη συνέχεια».

Για τον τελικό: «Όταν κέρδισα το πρώτο game, δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να τον νικήσω, προσπάθησα να κερδίζω κάθε πόντο στο σέρβις μου. Έκανα μια πολύ καλή αρχή και αυτός μπήκε κάπως κρύος, αλλά όταν βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι του, τα πράγματα δυσκόλεψαν και επικράτησε, όπως αναμενόταν».

Για την καριέρα του μέχρι εδώ: «Ήταν μια δύσκολη πορεία ως εδώ. Με πολλά σκαμπανεβάσματα. Κατά την άποψή μου τώρα ξεκινάει το πιο δύσκολο κομμάτι στην καριέρα μου. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Για μένα ήταν ένα όνειρο ζωής να φτάσω ως τον τελικό και το κατάφερα μέχρι το επόμενο, όπως είχε πει παλαιότερα και ο Νίκος Γκάλης. Αυτό θέλω να κάνω, να πετύχω πλέον μεγαλύτερο στόχο, που είναι να φτάσω στο Νο 30 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι κάτι που πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα το πετύχω, αφού χρειάζονται περίπου 300 πόντοι, αρχής γενομένης από τον πρώτο αγώνα που θα δώσω αύριο. Μπορώ να το πετύχω, όπως έφτασα στο Νο 44, που είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία, γιατί να μην ανεβώ και στο Νο 30; Θα το παλέψω και θα τα καταφέρω και είμαι περήφανος που αγωνίζομαι για την Ελλάδα, θα προσπαθήσω να ανεβάσω ψηλά την ελληνική σημαία, έχοντας συμπαραστάτη τον πατέρα μου, ο οποίος με έχει μαζί του από τα 12 χρόνια μου και σαν παλιός τενίστας είναι και προπονητής μου και δάσκαλος και τα πάντα για μένα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από