Στο Γουίμπλεντον έγινε ο μεγαλύτερος αγώνας τένις στην ιστορία – Διήρκεσε τρεις ημέρες

Στο Γουίμπλεντον έγινε ο μεγαλύτερος αγώνας τένις στην ιστορία – Διήρκεσε τρεις ημέρες

Ο μεγαλύτερος αγώνας τένις στην ιστορία. Διήρκεσε τρεις ημέρες και έσπασε συνολικά δέκα ρεκόρ

Έμεινε στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος αγώνας τένις που έχει γίνει ποτέ. Ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης 22 Ιουνίου του 2010 και έληξε, δύο μέρες μετά, το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιουνίου!

Το ματς ανάμεσα στον Αμερικανό Τζον Ίσνερ και τον Γάλλο Νίκολας Μαούτ στο Γουίμπλεντον διήρκεσε συνολικά 11 ώρες και 5 λεπτά και έληξε με τη νίκη του Ίσνερ.

Διήρκεσε 3 ημέρες

Ο αγώνας ξεκίνησε 13 λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα στις 22 Ιουνίου του 2010.

Οι δύο τενίστες έπαιξαν τέσσερα σετ, σημειώνοντας δύο νίκες έκαστος. Πριν την έναρξη του πέμπτου σετ, αποφασίστηκε η διακοπή του αγώνα, καθώς άρχισε να νυχτώνει και το γήπεδο δεν είχε τεχνητό φως.

Την επόμενη ημέρα, λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, οι Ίσνερ και Μαούτ μπήκαν στο γήπεδο έτοιμοι να συνεχίσουν την «παρτίδα» που άφησαν στη μέση. Οι ώρες που ακολούθησαν σημάδεψαν την παγκόσμια ιστορία του αθλήματος.

Στο πέμπτο σετ, ο νικητής έπρεπε να αναδειχθεί με διαφορά δύο γκέιμ. Οι παίκτες ξεκίνησαν να αγωνίζονται για το ποιος θα πετύχει τη διαφορά που θα του έδινε τη νίκη. Ωστόσο, κανείς δεν κατάφερνε δύο συνεχόμενες νίκες σε games.

Οι ώρες περνούσαν και άρχισε πάλι να νυχτώνει. Το παιχνίδι διεκόπη ξανά. Το σετ έληξε με τελικό σκορ 59-59 και η αγωνιστική της ημέρας έγινε «η μεγαλύτερη σε διάρκεια» που έχει σημειωθεί ποτέ στην ιστορία του τένις.

Ήταν τόσο απροσδόκητο το γεγονός, που ο ηλεκτρονικός πίνακας της βαθμολογίας σταμάτησε να λειτουργεί στο «47-47», καθώς δεν είχε προγραμματιστεί να καταγράψει σκορ μεγαλύτερο του 47.

Ο αγώνας των ρεκόρ

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου, στις 3:40 μ.μ., ο αγώνας συνεχίστηκε. Οι φίλαθλοι του τένις απόλαυσαν για μία ακόμη μέρα ένα καταπληκτικό ματς, καθώς μέχρι τη λήξη του αγώνα, οι παίκτες είχαν σερβίρει πάνω από 100 άσους ο καθένας.

Τελικά, στις 4:47 μ.μ. ο Αμερικανός Ίσνερ κατάφερε να κερδίσει το σετ, ανεβάζοντας το σκορ σε 3-2 σετ και πετυχαίνοντας την πρόκρισή του στο δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον.

Τα σετ ολόκληρου του αγώνα διαμορφώθηκαν ως εξής: 6-4, 3-6, 6-7 (7-9), 7-6 (7-3), 70-68.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή μέσα ως «αγώνας των ρεκόρ».

Τα ρεκόρ του αγώνα:

  • Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας (11 ώρες και 5 λεπτά, και τις 3 ημέρες).
  • Το μεγαλύτερο σε διάρκεια σετ (8 ώρες και 11 λεπτά). Το σετ, από μόνο του, είχε ήδη σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ τού μεγαλύτερου σε διάρκεια αγώνα, που ήταν μόλις 6 ώρες και 33 λεπτά.
  • Τα περισσότερα games σε ένα σετ (138 μόνο στο πέμπτο σετ).
  • Τα περισσότερα games σε έναν αγώνα (138).
  • Οι περισσότεροι άσοι σε έναν αγώνα από έναν παίχτη (το ρεκόρ έσπασε ο Αμερικανός Ίνσερ, με 113 άσους).
  • Οι περισσότεροι άσοι σε έναν αγώνα συνολικά (216 άσοι συνολικά, μαζί με τους 103 άσους του Μαούτ).
  • Συνεχόμενα games που είχε το σερβίς ο ίδιος παίχτης (168: από 84 φορές ο Ίνσερ και ο Μαούτ).
  • Τα περισσότερα games που κερδήθηκαν σε ένα ματς, τόσο από τον Ίνσερ (92) όσο και από τον Μαούτ (91).
  • Οι περισσότεροι πόντοι που κερδήθηκαν σε ένα ματς (Mαούτ 502, Ίνσερ 478).
  • Οι περισσότεροι πόντοι που συγκεντρώθηκαν ποτέ σε έναν αγώνα (980).

Ο Ίνσερ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη δέκατη επέτειο του θρυλικού αγώνα:

«Πριν δέκα χρόνια, έμεινα ‘φυλακισμένος’ σε ένα ματς που έμοιαζε ότι κράτησε 10 χρόνια! Είναι κάτι που όλοι με ρωτάνε συνέχεια και δεν μπορώ να πω ότι θέλω να θυμάμαι τι περάσαμε σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Θυμάμαι ότι ‘κλέψαμε’ μερικά πρωτοσέλιδα ακόμα και από το Παγκόσμιο Κύπελλο που γινόταν τότε!

Δεν ήξερα τίποτα για τον Νικολά πριν από αυτό το ματς, πέραν του ότι ήταν πολύ καλός στο serve and volley. Μετά, πέραν του τρομερού ανταγωνιστικού του πνεύματος, έμαθα ότι είναι ένας από τους πιο ευγενικούς και ειλικρινείς ανθρώπους που έχω γνωρίσει! Πραγματικά, δεν θα βρείτε καλύτερο τύπο. Είναι κρίμα που δεν θα είμαστε στο Λονδίνο φέτος, για να έχουμε την επέτειο αυτής της στιγμής.

Ποιος ξέρει, όμως, μπορεί στο μέλλον να βρεθούμε στην ίδια πλευρά του φιλέ, ίσως και στο Wimbledon! Nα κάνω μια ξεχωριστή αναφορά και για τον διαιτητή μας, τον Μοχάμεντ Λαγιάνι που δεν πήρε διάλειμμα για τουαλέτα για 11 ώρες!».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ