Με μια δυνατή και μεγάλη ομάδα θα εμφανιστεί σε μια ακόμη διοργάνωση η χώρα μας! Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από 20 αθλητές και αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα γίνει 6 με 9 Μαρτίου στο Άπελντοορν.
Από 20 αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα γίνει 6 με 9 Μαρτίου στο Άπελντοορν της Ολλανδίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική αποστολή σε Ευρωπαϊκό κλειστού τα τελευταία 20 χρόνια.
Η μεγαλύτερη ήταν η 23μελης αποστολή της Μαδρίτης το 2005. Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας για τη διοργάνωση της ολλανδικής πόλης αποτελείται από 11 αθλητές και 9 αθλήτριες. Μεταξύ αυτών και οι δύο κορυφαίοι αθλητές μας, ο Μίλτος Τεντόγλου (μήκος) και ο Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ).
Στις τελικές λίστες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είχε συμπεριληφθεί και ο Αντρέα Μίτα στο ύψος, ωστόσο λόγω υποχρεώσεων με το πανεπιστήμιό του στις ΗΠΑ ενημέρωσε ότι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί.
Η ελληνική ομάδα έχει στη σύνθεση της έμπειρους αθλητές, αλλά και αρκετά νέα παιδιά που θα αποκτήσουν μια σπουδαία εμπειρία.
Αναλυτικά η ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άπελντοορν:
Άνδρες:
60 μ.: Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγ. Δημητρίου), Νικόλας Παναγιωτόπουλος (ΓΣ Άθλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας), Βασίλης Μυριανθόπουλος (ΠΑΟ)
60 μ. εμπ.: Χρήστος – Παναγιώτης Ρούμτσιος (ΠΑΟ)
Ύψος: Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ)
Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ), Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης Θεσ/νίκης)
Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς)
Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ)
Σφαιροβολία: Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος), Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος)
Γυναίκες:
60 μ.: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής), Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)
800 μ.: Γεωργία Δεσπολλάρη (ΠΑΟ)
1.500 μ.: Ανθή Κυριακοπούλου (ΠΑΟ)
60 μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Ηλιούπολης)
Ύψος: Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς)
Επί κοντώ: Αριάδνη Αδαμοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς)
Μήκος: Αντριάνα Γκόγκα (ΑΣ Πανόραμα)