Δεληγιάννης: «Σοκαρισμένες οι αθλήτριες, χτυπούσαν όποιον βρισκόταν μπροστά τους»

Δεληγιάννης: «Σοκαρισμένες οι αθλήτριες, χτυπούσαν όποιον βρισκόταν μπροστά τους»

Ο βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού μίλησε για την άνανδρη επίθεση στο Παπαστράτειο, τονίζοντας οι κουκουλοφόροι χτυπούσαν όποιον βρισκόταν μπροστά τους, προκαλώντας σοκ στις αθλήτριες.

Έναν εφιάλτη έζησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Παπαστράτειο, όταν 30 περίπου χουλιγκάνοι μπήκαν στο γήπεδο με ρόπαλα και μαχαίρια και επιτέθηκαν σε ανυποψίαστους φιλάθλους, που παρακολουθούσαν τον αγώνα πόλο γυναικών Ολυμπιακός – Γλυφάδα.

Ο πρώην τερματοφύλακας και νυν βοηθός του προπονητή των Ερυθρόλευκων, Χάρη Παυλίδη, Νίκος Δεληγιάννης, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την άνανδρη επίθεση, τονίζοντας ότι οι κουκουλοφόροι «χτυπούσαν όποιον βρισκόταν μπροστά τους». Παράλληλα, τόνισε ότι δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις στο γήπεδο, ενώ επισήμανε ότι από την μανία των χουλιγκάνων δεν ξέφυγαν ούτε οι φωτογράφοι.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι αθλήτριες παρακολουθούσαν σοκαρισμένες τους χουλιγκάνους να χτυπάνε τους φιλάθλους και να προκαλούν υλικές ζημιές.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Δεληγιάννης στο Sport24 radio:

Για τα επεισόδια: «Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Ήταν σοκαριστικό, επειδή πρόκειται για αγώνα γυναικών. Μου ήρθαν μνήμες από κάτι παρόμοιο που είχαμε ζήσει πριν από περίπου δέκα χρόνια. Είναι όμως διαφορετικό όταν πρόκειται για ανδρική ομάδα. Είναι βιαιότητα και στις δύο περιπτώσεις, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κορίτσια, με γυναίκες».

Για το τι ακριβώς συνέβη: «Το παιχνίδι παιζόταν. Ήταν στο τρίτο οκτάλεπτο. Ακούσαμε θόρυβο πίσω από τον πάγκο και με τον Χάρη Παυλίδη και τον Κώστα Χατζηδάκη γυρίσαμε και είδαμε ανθρώπους με κράνη και λοστούς να διασχίζουν την κερκίδα στο Παπαστράτειο και να χτυπάνε κόσμο αδιακρίτως. Χτυπούσαν όποιον βρισκόταν μπροστά τους. Διέσχισαν την κερκίδα και έφτασαν εκεί όπου κάθονται οι μόνιμοι θαμώνες των αγώνων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Εκεί άνοιξαν το κεφάλι ενός παιδιού με λοστό και απ΄ότι μου είπε ο προπονητής ο Χάρης Παυλίδης, έκαψαν την πληγή με έναν αναμμένο πυρσό που κρατούσαν. Είδα άνθρωπο να καταστρέφει το κυλικείο.

Την ώρα που προσπαθούσα να πάω τις αθλήτριες στην απέναντι πλευρά δύο από αυτές είχαν σπασμούς στο σώμα τους και δεν μπορούσαν να αρθρώσουν κουβέντα. Οι κοπέλες της Γλυφάδας, που είναι ακόμη πιο μικρά κορίτσια, ήταν επίσης σοκαρισμένα. Μιλάμε για πρωτόγνωρες εικόνες. Ένα μαχαίρι πέρασε ακριβώς δίπλα από τον δημοσιογράφο Λουκά Θεοφανόπουλο. Προσγειώθηκε δίπλα του. Χτύπησαν έναν φωτογράφο στο χέρι και πέταξαν το λάπτοπ του στην πισίνα. Οι ξένες αθλήτριες σοκαρίστηκαν και δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν πρόκειται για αστείο ή για πραγματικότητα».

Για το αν υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας: «Δεν υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας. Υπήρχαν λίγοι αστυνομικοί στο κολυμβητήριο. Απ΄όσο είδα δεν ήταν παρόντες αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Οι εισβολείς έφυγαν κάποια στιγμή από μόνοι τους. Να πούμε και μη χειρότερα. Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ