Ελλάδα – Ουγγαρία 18-14: Η Εθνικάρα πέρασε στον τελικό του World Cup μετά από 28 χρόνια!

Η Ελλαδάρα νίκησε την Ουγγαρία με 18-14 και πέρασε στον τελικό του World Cup μετά από 28 ολόκληρα χρόνια. Η Ισπανία θα είναι ο αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στον τελικό.

Η Εθνική μας ομάδα ήταν συγκλονιστική και πέρασε στον τελικό του World Cup, νικώντας την υπερδύναμη Ουγγαρία με 18-14.

Εκεί, μάλιστα, θα βρεθεί για πρώτη φορά από το 1997, δηλαδή μετά από 28 ολόκληρα χρόνια! Στην Αθήνα, τότε, η Εθνική μας είχε ηττηθεί στον τελικό από τις ΗΠΑ, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, που είναι και το μοναδικό της στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 94-69: Ισοπεδωτικός ο Δικέφαλος του Βορρά, η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στη «Sunel Arena»

Στον αυριανό τελικό η Ελλάδα (13/04, 21:30) θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου Ισπανία στον αυριανό τελικό.

Ο πρώτος ημιτελικός της διοργάνωσης ήταν διαφήμιση για το πόλο, με πολλή δύναμη, γρήγορο ρυθμό και υψηλά ποσοστά ευστοχίας, ειδικά στον παίκτη παραπάνω. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ από την αρχή και εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, χωρίς καμία να μπορεί να ξεφύγει.

Η ελληνική ομάδα κατάφερε για πρώτη φορά στο τέλος της τρίτης περιόδου να πάρει μία μικρή διαφορά δύο τερμάτων (12-10), χάρη σε γκολ των Γκιουβέτση και Σκουμπάκη, με τον Κάκαρη στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου να «γράφει» το 13-10.

Ο Ανταμ Νάγκι κράτησε «όρθιους» τους Μαγυάρους σκοράροντας δύο φορές σε παίκτη παραπάνω, αλλά η εθνική αξιοποίησε τις αποβολές που κέρδιζε σωρηδόν ο Κάκαρης και, όχι απλά διατήρησε τη διαφορά, αλλά ξέφυγε 16-12 με συνεχόμενα γκολ του Αργυρόπουλου και στη συνέχεια διαχειρίστηκε το ματς χωρίς να κινδυνέψει.

Η προηγούμενη (και μοναδική) συμμετοχή της εθνικής σε τελικό του World Cup ήταν το μακρινό 1997 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, όταν και πάλι η «γαλανόλευκη» είχε νικήσει στον ημιτελικό την Ουγγαρία, πριν ηττηθεί στον τελικό από τις ΗΠΑ.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 4-4, 4-3, 2-5, 4-6

Διαιτητές:
Στανόγεβιτς (Σερβία), Ντε Γιονγκ (Ολλανδία)

Οι συνθέσεις:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ζολτ Βάργκα): Τσόμα, Τατράι 2, Μάνχερτς 4, Βίσμεγκ, Βίντσε Βίγκβαρι 1, Ανταμ Νάγκι 3, Φέκετε 1, Μπούριαν 2, Κόβατς, Βέντελ Βίγκβαρι 1, Ακος Νάγκι, Γκιάπιας, Βάργκα, Μπατίζι

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 3, Γκιουβέτσης 1, Αργυρόπουλος 5, Πούρος 1, Γκίλλας, Καλογερόπουλος 1, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης 2, Ανδρεάδης, Γαρδίκας, Γιαννάτος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από