Σαμπαντέλ – Ολυμπιακός 8-15: Ερυθρόλευκο «θωρηκτό βύθισε» τους Ισπανούς

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 στο Champions League του πόλο των ανδρών, επικρατώντας με 15-8 της Σαμπαντέλ στην Ισπανία. Τρομερό ματς από τον Γενηδουνιά που πέτυχε πέντε γκολ και ήταν πρώτος σκόρερ στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 15-8 της Σαμπαντέλ στην Ισπανία, όντας καταιγιστικός από το δεύτερο οκτάλεπτο και μετά, κάνοντας παράλληλα και το 2/2 στον όμιλό του στο Champions League πόλο των ανδρών.

Οι ερυθρόλευκοι χωρίς τον Ζάλανκι και τον Λόντσαρ έδειξαν ότι ανεβαίνουν σταδιακά και νίκησαν την ομάδα με την οποία ουσιαστικά θα παίξουν την πρωτιά του τέταρτου ομίλου. Πλέον οι Πειραιώτες επικεντρώνονται στο «ντέρμπι» της Κυριακής (14.00)  για το πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Παπαστράτειο.

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού για τους ερυθρόλευκους ο Ντίνος Γενηδουνιάς που πέτυχε πέντε τέρματα. Ο Ολυμπιακός ήταν τρομερός από ένα σημείο και έπειτα στην αναμέτρηση, χτυπώντας τους Ισπανούς στην κόντρα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα από την Σαμπαντέλ στο πρώτο οκτάλεπτο και προηγήθηκε με 1-0, έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιάννη Φουντούλη.

Οι Ισπανοί όμως ανέβασαν την απόδοσή τους και αρχικά πέρασαν μπροστά με 2-1, για να έρθει ο Βαλέρα με ένα μακρινό σουτ, τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος της πρώτης περιόδου να κάνει το 3-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν εκπληκτικοί στο δεύτερο οκτάλεπτο και κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Αρχικά μείωσαν σε 3-2 με γκολ του Νικολαΐδη από την θέση του φουνταριστού για να έρθει το τρομερό σουτ του Δήμου από την περίμετρο για να ισοφαρίσει το ματς σε 3-3.

Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός έβγαλε δύο κόντρα επιθέσεις και προηγήθηκε με 5-3, με τον Γενηδουνιά να κάνει το 4-3. Για να γίνει και το 5=3 στη συνέχεια από τον Παπαναστασίου που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και με γκολ των Νικολαΐδη, Γενηδουνιά, Δήμου και Φουντούλη έφτασε να προηγείται με 5 γκολ διαφορά. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ με 11-6, παίζοντας τρομερά ανά διαστήματα.

«Καταιγιστικοί» οι «ερυθρόλευκοι», με τον Γενηδουνιά να ανεβάζει τη διαφορά στο +6 (6-12), στο ξεκίνημα (7:10) του τέταρτου οκτάλεπτου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού «χτύπησε» ξανά και με γκολ από την περιφέρεια, 3:02 για το φινάλε, έδωσε «αέρα» +7 (7-14), με τον Μπούσλιε να διαμορφώνει, στο 0:56, το τελικό 15-8.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-5, 6-11, 8-15

Σαμπαντέλ (Χοακίν Κολέτ): Λόριο, Μπόουεν, Ασένσιο 1, Σούτσε 1, Μπονέτ, Βαλέρα 3, Μπαρόσο, Ρενζούτο, Αβέρκα 1, Πέρεζ, Κόρες, Μπούστος 2, Τέκλας.

Ολυμπιακός
(Χρβόγιε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Πούρος, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 3, Γούβης, Δήμου 2, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 1, Τζωρτζάτος.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Σαμπαντέλ – Ολυμπιακός 8-15
Πρίμορατς – Σαβόνα

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου
Ολυμπιακός 5
Σαμπναντέλ 3
Πρίμορατς 1
Σαβόνα 0

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής
30/10 19:15 Ολυμπιακός – Σαβόνα
30/10 21:00 Πρίμορατς – Σαμπαντέλ

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από