Γιουγκ Ντουμπρόβνικ – Παναθηναϊκός 17-15: «Λύγισαν» στο τέλος οι πράσινοι

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ – Παναθηναϊκός 17-15: «Λύγισαν» στο τέλος οι πράσινοι

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε απέναντι στην κάτοχο του τίτλου Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και ηττήθηκε 17-15, στον τελευταίο αγώνα του για τον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro Cup.

Παρά την εξαιρετική του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση απέναντι στην κάτοχο του τίτλου Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και ηττήθηκε 17-15, στον τελευταίο αγώνα του για τον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro Cup υδατοσφαίρισης ανδρών, που φιλοξενήθηκε στην πόλη Εζ-Αν-Προβάνς της Γαλλίας.

Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη, που είχε εξασφαλίσει από χθες (28/9) την πρόκριση στη φάση των ομίλων, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στους πολύ ισχυρούς Κροάτες των οκτώ ευρωπαϊκών τροπαίων, αλλά «λύγισε» στην τελευταία περίοδο και κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Παρά την απουσία του τιμωρημένου Νίκου Παπασηφάκη και την αποβολή του Μάριου Χατζηγούλα με τρεις ποινές, ήδη από την πρώτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε εξαιρετικά ανταγωνιστικός, με τον Παπανικολάου να κυριαρχεί στα 2μ. και τον Βίκτορ Ράσοβιτς να αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» με έξι γκολ.

Αν και δέχθηκαν κάποια εύκολα γκολ στην κόντρα, οι «πράσινοι» κατόρθωσαν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων (4-2, 7-5, 8-6, 10-8) και να μπουν προηγούμενοι 12-11 στο τελευταίο οκτάλεπτο, μετά από μία εντυπωσιακή τρίτη περίοδο, στην οποία σημειώθηκαν συνολικά δώδεκα γκολ (έξι εκατέρωθεν). Στο φινάλε, η έμπειρη Γιουγκ μπόρεσε με ένα σερί 4-0 να φέρει το ματς στα μέτρα της, με κορυφαίο τον διεθνή Κροάτη Μάρκο Ζούβελα (επτά γκολ), και να πάρει τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 6-6, 6-3

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού; Ριστίσεβιτς, Πορτοκάλης, Νικολαϊδης, Παπανικολάου 2, Γεωργαράς 3, Αλβέρτης 1, Κουρούβανης 2, Σγουρίδης, Χατζηγούλας, Σκλήρας, Αγκόρτσας 1, Ράσοβιτς 6, Ασβέστης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ