Για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκό όμιλο ο Παναθηναϊκός (9-13)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκό όμιλο ο Παναθηναϊκός (9-13)

Ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία στο πόλο ανδρών, φτάνοντας σε μία πολύ σημαντική επιτυχία!

Ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Euro Cup υδατοσφαίρισης ανδρών πανηγύρισε απόψε στη Γαλλία ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη επικράτησε εύκολα 13-9 της Πεΐ Ντ΄ Ε, πέτυχε το «3 στα 3″ στον 6ο προκριματικό όμιλο, που φιλοξενεί η γαλλική ομάδα στην Εζ-Αν-Προβάνς, και εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν αύριο (29/9, 10:30) την υπέρβαση και την πρωτιά απέναντι στην κάτοχο του τίτλου Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, αλλά σε κάθε περίπτωση η θέση τους ανάμεσα στις 16 ομάδες των ομίλων είναι διασφαλισμένη.

Διαβάστε επίσης: Γιαννακόπουλος: «Χαιρέκακα άτομα οι Αγγελόπουλοι, ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου»

Ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί της αναμέτρησης και δεν δυσκολεύτηκε να το πιστοποιήσει, προηγούμενος 4-1 πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος, με τον Νίκο Παπανικολάου να είναι ασταμάτητος στα 2μ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν προσωρινά να μειώσουν σε 5-4, αλλά ο τερματοφύλακας Ριστίσεβιτς κατέβασε… ρολά για τα επόμενα 12 λεπτά, το «τριφύλλι» ξέφυγε 9-4 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου και «καθάρισε» το ματς και την πρόκριση.

Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο οκτάλεπτο αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Νίκος Παπασηφάκης, ο οποίος θα χάσει το αυριανό ματς με τη Γιουγκ.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την γηπεδούχο Πεΐ Ντ΄ Ε): 2-4, 2-3, 0-2, 5-4

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού; Ριστίσεβιτς, Σκλήρας, Νικολαϊδης, Παπανικολάου 4, Γεωργαράς, Αλβέρτης 1, Κουρούβανης 2, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 2, Αγκόρτσας 2, Ράσοβιτς 1, Ασβέστης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ