Οι δέκα προπονητές του Γιαννόπουλου σε Εθνικές και συλλόγους αποδεικνύουν πως στην υπόθεση του Θοδωρή Βλάχου είναι άλλα τα κριτήρια, δυστυχώς για το άθλημα και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα…
«Ή στην Εθνική ή σε σύλλογο» είχε διατρανώσει ο Κυριάκος Γιαννόπουλος προεκλογικά. Έχοντας ως βασικό… στόχο τον Θοδωρή Βλάχο. Τον προπονητή του Ολυμπιακού που για τους δικούς του λόγους, προφανώς και θέλοντας να «εξαργυρώσει» την εκλογική στήριξη που είχε για να πάρει την ΚΟΕ, έχει βάλει σε δίλημμα λίγες μέρες μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία της Εθνικής μας στο Τόκιο.
Για τον τρόπο που παίζονται «παιχνίδια» στην πλάτη του κορυφαίου προπονητή και του αθλήματος αναφερθήκαμε διεξοδικά χθες, ελπίζοντας πως ο Κυριάκος Γιαννόπουλος που υπήρξε κορυφαίος πολίστας θα βάλει πάνω από όλα την αγάπη του για το άθλημα και δεν θα επιδιώξει να τον «πλήξει» σε μεγάλο βαθμό για να ικανοποιήσει μικροπολιτικές υποσχέσεις.
Έχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως η εξαγγελία του Γιαννόπουλου τηρείται από τότε που ανέλαβε την ΚΟΕ. Πόσοι… Βλάχοι δηλαδή έχουν μπει σε αντίστοιχο δίλλημα παρότι αποδεδειγμένα μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα και στην Εθνική και στην ομάδα τους, εν προκειμένω τον Ολυμπιακό.
Και να φέρνουν επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο κάτι που ξεκάθαρα θα έπρεπε να είναι ο στόχος και η διακαής επιθυμία του προέδρου της ΚΟΕ. Εκτός αν ο Κυριάκος Γιαννόπουλος για τους δικούς λόγους δεν θέλει να υπάρξει ένας ισχυρός Ολυμπιακός που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και που αυτή την στιγμή προβάλει με το πανίσχυρο ρόστερ που έχει δημιουργήσει υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Βλάχου ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που προφανώς δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε.
Στο θέμα μας πάλι. Τι έχει συμβεί από τότε που ο Γιαννόπουλος ανέλαβε την ΚΟΕ στο κομμάτι των προπονητών; Τηρεί την δέσμευσή του, κρατά την ίδια σκληρή στάση ακόμη και μετά από το μετάλλιο στο Τόκιο, όπως με τον Βλάχο;
Η απάντηση, δυστυχώς, είναι όχι! Και λέμε δυστυχώς γιατί η επιμονή του με τον Βλάχο δείχνει πως τα κριτήρια του είναι διαφορετικά. Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά δέκα (!) είναι οι προπονητές που επί προεδρίας Γιαννόπουλου είναι διπλοθεσίτες. Δουλεύουν και σε Εθνική και σε συλλόγους.
Ο Βολτυράκης είναι προπονητής στην Εθνική Νέων Ανδρών και στον Υδραικό. Ο Κασδάγλης που είναι βοηθός του, είναι και στον ΑΝΟΓ. Ο Μαχαίρας είναι στην Εφήβων και στα Χανιά, ο Ανδρεάκος που είναι βοηθός δουλεύει και στο Χαϊδάρι. Στην Παίδων είναι ο Λεμπέσης του ΠΑΟ και βοηθός ο Μαρκόπουλος που είναι στην Καστέλλα. Η Χατζηγιωργάκη είναι στις Νεανίδες και στον Εθνικό Πειραιώς. Στην Κολύμβηση ο Κοζομπόλης που είναι στην Εθνική βρίσκεται και στο Παλαιό Φάληρο, ο Τζιλιβάκης και στον ΝΟ Χανιών και ο Αθυμαρίτης και στα Δελφίνια Μεταμόρφωσης.
Για δέκα προπονητές λοιπόν ο Κυριάκος Γιαννόπουλος έβαλε στην… άκρη τις εξαγγελίες του. Και καλά έκανε από την στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί είναι αποδεδειγμένα ικανοί και μπορούν να προσφέρουν στο άθλημα και στις εθνικές μας και στους συλλόγους τους.
Το ζητούμενο άλλωστε, ειδικά για τον εκάστοτε πρόεδρο της ΚΟΕ, είναι το καλό του αθλήματος, πως θα πάει ένα βήμα πιο μπροστά, πως θα έρθουν και άλλες επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.
Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος έζησε με το… καλημέρα στην προεδρία της ΚΟΕ την απόλυτη επιτυχία, το Ολυμπιακό μετάλλιο. Τον έκαναν μάγκα ο Βλάχος και τα παιδιά του που σήκωσαν την Ελλάδα στο Τόκιο.
Ο Βλάχος που αυτή την στιγμή αποτελεί τελικά την εξαίρεση στον κανόνα της… εξαίρεσης του Γιαννόπουλου. Γιατί όπως φαίνεται περίτρανα το «ή εθνική ή σύλλογος» ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τον Βλάχο και τον Ολυμπιακό. Μεγάλο αυτογκόλ από έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα αγαπά το Πόλο αλλά στην προκειμένη περίπτωση και αν δεν πράξει το σωστό για το άθλημα, θα λειτουργήσει ως… πολιτικός.