Πόλο : Πανευρωπαϊκή συζήτηση για την ανάπτυξη του αθλήματος

Πόλο : Πανευρωπαϊκή συζήτηση για την ανάπτυξη του αθλήματος

Την κατηγορηματική τους αντίθεση σε δραστικές αλλαγές κανονισμών στην υδατοσφαίριση επανέλαβαν εκπρόσωποι 20 ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, που συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο (27-28/1) στην Όστια της Ιταλίας.

Το άτυπο συνέδριο που διοργάνωσε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία υγρού στίβου. Τόσο ο πρόεδρος της LEN, Πάολο Μπαρέλι, όσο και οι συμμετέχοντες (την Ελλάδα εκπροσώπησε ο μάνατζερ των εθνικών ομάδων, Αντώνης Αρώνης), εστίασαν στην ανάγκη να γίνει το άθλημα πιο «τηλεοπτικό» και πιο προσιτό στους φιλάθλους, καθώς και στην ανάπτυξή του σε χώρες όπου βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο, και όχι σε αλλαγές όπως αυτές που έχουν δύο φορές προταθεί (και αποσυρθεί) από τη FINA.

Από τη συνάντηση στην Όστια, πάντως, άρχισε να διαφαίνεται μία προσπάθεια επαναπροσέγγισης της ευρωπαϊκής και της διεθνούς συνομοσπονδίας, που βρίσκονται σε ρήξη μετά το τελευταίο κογκρέσο της FINA, τον περασμένο Ιούλιο στη Βουδαπέστη. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πάολο Μπαρέλι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το νεοσύστατο Europa Cup να ενταχθεί από του χρόνου στο World League της FINA, επέχοντας θέση προκριματικών για τις ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι τα επόμενα χρόνια η LEN θα καθιερώσει ακόμη μία ηλικιακή διοργάνωση, ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων (για ηλικίες έως 15 ετών).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ