Λεκλέρ: «Χάσαμε τη δεύτερη θέση επειδή τα ελαστικά ήταν κρύα»

Τα παράπονά του από τη Ferrari εξέφρασε ο Σαρλ Λεκλέρ, τονίζοντας πως το λάθος της Scuderia στα ελαστικά του κόστισε τη δεύτερη θέση.

Οι κατατακτήριες δοκιμές στη Σιγκαπούρη δεν πήγαν όπως θα ήθελε η Ferrari, με αποτέλεσμα οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ να εκκινήσουν από την 9η και τη 10η θέση.

Ο Μονεγάσκος πιλότος αναφέρθηκε στο τι έφταιξε, τονίζοντας πως τα ελαστικά του δεν πρόλαβαν να πάρουν την κατάλληλη θερμοκρασία, επισημαίνοντας ότι η Scuderia θα μπορούσε να βρεθεί και στη δεύτερη θέση.

Οι δηλώσεις του Σαρλ Λεκλέρ:

Για το τι πήγε λάθος: «Το Q1 και το Q2 πήγαιναν καλά, είχα ανακτήσει τις ελπίδες μου μετά τις τρίτες δοκιμές που δεν μας πήγαν καλά. Αλλά μετά βγήκα από το γκαράζ για το Q3 και τα εμπρός ελαστικά ήταν πολύ πιο κρύα.

Κάνουμε όλη αυτή την προετοιμασία το διήμερο για να κάνουμε αυτόν τον έναν γύρο στις κατατακτήριες, σε μια πίστα που ξέρουμε ότι [η πολ ποζίσιον] είναι σημαντική όσο στο Μονακό, και τα εμπρός ελαστικά είναι κρύα. Κι αυτό φέρνει μια άσχημη κατάσταση για όλο το τριήμερο.

Δεν ξέρουμε την ακριβή αιτία ακόμα, αλλά η αλήθεια είναι πως τα εμπρός ελαστικά ήταν πολύ κρύα όταν ξεκινήσαμε το γύρο. Έτσι μπλόκαρα στην πρώτη στροφή κι εκεί τελείωσαν όλα. Δεν είχα ποτέ την πρόσφυση του εμπρός μέρους που θα ήθελα.

Ακόμα και μετά την 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών, περιμέναμε ότι θα ήμασταν δυνατοί στις κατατακτήριες. Τα Q1 και Q2 επιβεβαίωσαν ότι είχαμε την ταχύτητα για κάτι καλό. Και μετά τα πετάξαμε όλα στα σκουπίδια με το θέμα της θερμοκρασίας των ελαστικών στο Q3. Πρέπει να το διερευνήσουμε αυτό».

Για το που θα μπορούσε να είχε καταταχθεί η Ferrari αν είχε αποφευχθεί το πρόβλημα: «Μάλλον στη 2η θέση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από