Λεκλέρ: «Χάσαμε τον αγώνα επειδή δεν αμύνθηκα όσο καλά μπορούσα»

Λεκλέρ: «Χάσαμε τον αγώνα επειδή δεν αμύνθηκα όσο καλά μπορούσα»

Στον εαυτό του έριξε το... φταίξιμο για την απώλεια της νίκης στο Grand Prix του Μπακού, ο Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την pole position στο Μπακού και έμεινε στη δεύτερη θέση του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν αφού είδε τον Όσκαρ Πιάστρι να τον προσπερνά.

Ο Μονεγάσκος μίλησε μετά την κούρσα, παίρνοντας την ευθύνη πάνω του, αφού όπως τόνισε δεν αμύνθηκε όσο καλά θα μπορούσε απέναντι στον αντίπαλό του.

Οι δηλώσεις του Σαρλ Λεκλέρ:

«Για να είμαι ειλικρινής, χάσαμε τον αγώνα στο σημείο που δεν αμύνθηκα όσο καλά θα μπορούσα στο τέλος της ευθείας. Αλλά έτσι γίνεται. Καμιά φορά κάνεις λάθη, και μαθαίνεις από αυτά. Όταν με πέρασε ο Όσκαρ, σκέφτηκα ‘εντάξει, τώρα πρέπει να μείνω ψύχραιμος, να προσπαθήσω να κρατήσω τα ελαστικά και να τον προσπεράσω αργότερα.

Αλλά στην πράξη ήταν πολύ πιο δύσκολο από όσο πίστευα, στο τέλος της ευθείας, καθώς δεν μπορούσα να πλησιάσω όσο θα ήθελα. Πιστεύω ότι η McLaren ίσως είχε [ρυθμίσεις για] λίγο λιγότερη άντωση, κι έτσι στην ευθεία ήταν πολύ γρήγορη. Στις στροφές ήμασταν εμείς λίγο ταχύτεροι».

Για το τριήμερο στο Μπακού: «Ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, και το αυτοκίνητο μου έδινε καλή αίσθηση. Δυστυχώς, δεν είχα την ευκαιρία να κάνω συστοιχίες γύρων στις δύο πρώτες ελεύθερες δοκιμές με βαρύ φορτίο καυσίμου.

Έτσι, ακολουθήσαμε μια κατεύθυνση με τις ρυθμίσεις την οποία ήταν λίγο δύσκολο να διαχειριστώ στον αγώνα – ειδικά με τη σκληρή γόμα. Πάσχιζα να κρατήσω στη ζωή (σ.σ.: στο πλαίσιο θερμικής λειτουργίας) τα πίσω ελαστικά και προς το τέλος σκέφτηκα πως θα κατέληγα στον τοίχο. Ήταν πολύ οριακό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ