Λεκλέρ: «Ας ελπίσουμε πως με ομαδική δουλειά θα νικήσουμε»

Λεκλέρ: «Ας ελπίσουμε πως με ομαδική δουλειά θα νικήσουμε»

Ο Σαρλ Λεκλέρ έδειξε ξανά... ανίκητος στο Μπακού παίρνοντας για τέταρτη σερί φορά την pole position, με τον Μονεγάσκο να αναφέρει πως με ομαδική δουλειά ελπίζει να φτάσει στη νίκη.

Η Ferrari δείχνει κάποιες… εκλάμψεις τη φετινή σεζόν, με τον Σαρλ Λεκλέρ να είναι εκείνος που θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο Grand Prix του Μπακού.

Ο Μονεγάσκος μίλησε για τις κατατακτήριες δοκιμές, για την στρατηγική των ελαστικών και για τον Κάρλος Σάινθ που θα εκκινήσει 3ος, ενώ τόνισε πως με ομαδική δουλειά η Scuderia μπορεί να φτάσει στη νίκη.

Οι δηλώσεις του Σαρλ Λεκλέρ:

«Το Μπακού είναι μία από τις αγαπημένες μου πίστες της σεζόν. Δεν είχαμε ένα εύκολο διήμερο μέχρι τώρα, είχα το ατύχημα στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Δεν μου προκάλεσε όμως απώλεια αυτοπεποίθησης, γιατί ήξερα ότι είχαμε καλό ρυθμό. Στη δεύτερη περίοδο είχαμε προβλήματα με τα νέα εξαρτήματα που ενσωματώσαμε στο μονοθέσιο, χάσαμε και εκεί περίπου μισή ώρα. Γνώριζα ότι έπρεπε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο. Στο Q3 έπρεπε να μείνω όσο πιο μακριά γίνεται από τους τοίχους. Στην τελευταία προσπάθεια πίεσα περισσότερο και ο χρόνος ήρθε φυσιολογικά. Η αίσθηση από το μονοθέσιο ήταν πολύ καλή. Είναι απίστευτο το να βρίσκομαι στην pole».

Για την παρουσία του Σάινθ στην 3η θέση και κατά πόσο μπορεί να τον βοηθήσει στον αγώνα: «Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να ευχηθούμε. Καθώς στη 2η θέση εκκίνησης η πρόσφυση είναι χαμηλότερη, η 1η και 3η θέση εκκίνησης είναι αυτές από τις οποίες θέλει μία ομάδα να ξεκινά τον αγώνα. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνουμε ομαδική δουλειά αύριο για να κερδίσουμε. Θα είναι ένας μακρύς αγώνας. Παλαιότερα ήμασταν καλύτεροι στις κατατακτήριες και δυσκολευόμασταν στους αγώνες. Φέτος διαθέτουμε πιο δυνατό μονοθέσιο σε ρυθμό αγώνα».

Για την στρατηγική σχετικά με την απόδοση των ελαστικών: «Η διαχείριση των ελαστικών θα παίξει σημαντικό ρόλο και σε αυτόν τον αγώνα. Κάναμε καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα στην Μόντσα, όμως ο αυριανός είναι ένας άλλος αγώνας με άλλες ιδιαιτερότητες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ