Θρίαμβος για Ράσελ και Mercedes στο Βέλγιο (pics)

Θρίαμβος για Ράσελ και Mercedes στο Βέλγιο (pics)

Με άριστη στρατηγική ο Τζορτζ Ράσελ πήρε τη νίκη στην πίστα του ΣΠΑ, ενώ ο Χάμιλτον ολοκλήρωσε έναν μαγικό αγώνα για τη Mercedes που έκανε το «1-2». Στο βάθρο και ο Πιάστρι, με Λεκλέρκ και Φερστάπεν να ακολουθούν.

Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν ο νικητής στο βελγικό Grand Prix της Formula 1, το οποίο διεξήχθη στην πίστα του ΣΠΑ. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes αξιοποίησε τη στρατηγική ενός pit stop που ακολούθησε και είδε πρώτος την καρό σημαία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση -και σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω- τον «ομόσταυλό» του και επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Όσκαρ Πιάστρι με McLaren ενώ ο Μαξ Φερστάπεν, που είχε ποινή δέκα θέσεων, τερμάτισε πέμπτος και κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία, Λάντο Νόρις.

Διαβάστε επίσης: Μεταγραφές 15 εκατ. ευρώ κάνει η Φλαμένγκο για τον τελικό με τον Ολυμπιακό! (pic+vids)

Πριν τον αγώνα και λόγω των καιρικών συνθηκών ελάχιστοι πίστευαν ότι η Mercedes είχε τύχη στο ΣΠΑ, αλλά η εξαιρετική τακτική της και η επιλογή του Ράσελ να μπει μόλις μία φορά για pit stop, οδήγησε σε θρίαμβο. Ο Βρετανός πήρε οριακά τη νίκη στο τέλος κόντρα στον Χάμιλτον ο οποίος σε διαφορετική περίπτωση θα είχε πάρει την πρώτη θέση με άνεση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Η βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ