Με μονάδες ισχύος της Ferrari η Haas έως το 2028

Με μονάδες ισχύος της Ferrari η Haas έως το 2028

Η συνεργασία της Haas με τη Ferrari χρονολογείται από το ντεμπούτο της αμερικανικής ομάδας στη Formula 1 το 2016

Η ομάδα Formula 1 της Haas επιβεβαίωσε την επέκταση της τεχνικής συνεργασίας της με τη Ferrari έως το 2028. Αυτό σημαίνει ότι η αμερικανική ομάδα θα χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της ιταλικής εταιρείας και στη νέα «εποχή» της Formula 1 με τους καινούριους κανονισμούς για τους κινητήρες, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ το 2026.

Η συνεργασία της Haas με τη Ferrari χρονολογείται από το ντεμπούτο της αμερικανικής ομάδας στη Formula 1 το 2016, με τα δύο μέρη να μετρούν από τότε 178 Grand Prix μαζί. Υπενθυμίζεται ότι η νέα μονάδα ισχύος της Formula 1 για το 2026 θα δει τον τρέχοντα 1,6 λίτρων V6 υπερτροφοδοτούμενο υβριδικό κινητήρα εσωτερικής καύσης να συμπληρώνεται από αυξημένη ηλεκτρική ισχύ και πλήρως βιώσιμα καύσιμα.

Η Haas κατέκτησε την πέμπτη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών το 2018, η οποία είναι η καλύτερη στην ιστορία της στη Formula 1, ενώ αυτή τη στιγμή είναι έβδομη στο εφετινό πρωτάθλημα, στο οποίο έχουν διεξαχθεί τα 12 από τα 24 Grand Prix της σεζόν.

Πρόσφατα η αμερικανική ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Όλιβερ Μπέρμαν θα είναι ο πρώτος οδηγός αγώνων της για το 2025, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να αποχωρεί για τη Sauber και το μέλλον του Κέβιν Μάγκνουσεν στη Haas να μην έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ