Νόρις: «Απερίσκεπτος και απελπισμένος ο Φερστάπεν»

Νόρις: «Απερίσκεπτος και απελπισμένος ο Φερστάπεν»

Καθόλου χαρούμενος με την οδηγική συμπεριφορά του Μαξ Φερστάπεν εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Λάντο Νόρις,

Λάντο Νόρις και Μαξ Φερστάπεν είχαν μια σύγκρουση κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Αυστρίας, με τον Άγγλο οδηγό να μην είναι χαρούμενος με τον Ολλανδό.

Συγκεκριμένα, ο πιλότος της McLaren τόνισε πως ο Φερστάπεν ήταν «απερίσκεπτος και απελπισμένος», ενώ σημείωσε ότι «έκανε πράγματα που δεν επιτρέπεται να κάνεις και δεν δεχόταν κάποια ποινή».

Οι δηλώσεις του Λάντο Νόρις:

«Υπάρχουν κανόνες σχετικά με το τι δεν επιτρέπεται να κάνεις και τι επιτρέπεται να κάνεις. (Ο Φερστάπεν) έκανε πράγματα που δεν επιτρέπεται να κάνεις, και δεν δεχόταν κάποια ποινή.

Περιμένω μια σκληρή μάχη με τον Μαξ. Ξέρω τι να περιμένω: επιθετικότητα, και πίεση των ορίων, τέτοιου είδους πράγματα. Και τις τρεις φορές έκανε κινήσεις που εύκολα μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα. Και κατά κάποιο τρόπο λίγο απερίσκεπτες – έδειχνε λιγάκι απελπισμένος από τη δική του πλευρά.

Όμως δεν χρειάζεται να είναι, έχει πολλές νίκες. Ήταν λίγο απελπισμένος να κάνει ό,τι μπορούσε για να μην με αφήσει να περάσω, αν και ξέρω ότι είναι επιθετικός. Οπότε, κατά κάποιο τρόπο δεν εκπλήσσομαι, απλώς περίμενα μια σκληρή, δίκαιη μάχη, οριακή αλλά με σεβασμό, και δεν νομίζω ότι την έλαβα».

Για το πώς έπρεπε ο ίδιος να το χειριστεί και αν πρέπει να προσαρμόσει τον τρόπο οδήγησής του για τις μάχες του με τον Φερστάπεν: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάξω κάτι από όσα κάνω. Ήμουν στο άκρο της πίστας, δεν ξέρω τι άλλο θα έπρεπε να κάνω.

Πάντα [ο Φερστάπεν] ήταν κάπως έτσι. Σέβομαι πολύ τον Μαξ, και όσα βγαίνει και κάνει κάθε φορά στην πίστα, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν φορές που ξεπερνάει λίγο τα όρια. Αισθάνομαι ότι σήμερα συνέβη κάτι τέτοιο σε έναν βαθμό.

Από την άλλη, είναι ένα μεμονωμένο συμβάν, και ξέρω ότι αυτά συμβαίνουν. Είμαι απογοητευμένος, όμως. Κατέστρεψε τον αγώνα μου, κατέστρεψε το αυτοκίνητό μου. Τα καλύτερα μέρη του αυτοκινήτου είναι τώρα για τα σκουπίδια.

Δεν έχουμε μεγάλη ευχέρεια κινήσεων από άποψη αναβαθμίσεων του αυτοκινήτου και ορίου προϋπολογισμού, και τέτοια. Το αυτοκίνητό μου καταστράφηκε εξ ολοκλήρου, και αυτά ήταν εξαρτήματα που χρειαζόμασταν για την άλλη εβδομάδα. Απλώς περίμενα λίγο περισσότερα από εκείνον».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ