Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας – ΑΕΚ 22-30: Πρεμιέρα με νίκη για την Ένωση

Η ΑΕΚ νίκησε με 30-22 τον Ιωνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια και άρχισε με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στην Handball Premier.

Νικηφόρα ξεκίνησε η ΑΕΚ τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην Handball Premier, επικρατώντας με 30-22 του Ιωνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα στα πρώτα λεπτά, οι «κιτρινόμαυροι» βελτίωσαν την εμφάνισή τους και έπαιξαν πολύ ωραίο χάντμπολ, φτάνοντας στην πρώτη νίκη της χρονιάς.

Δυναμική ήταν η παρουσία του κόσμου που γέμισε τις κερκίδες του Κλειστού της Νέας Φιλαδέλφειας και στήριξε την ομάδα του Φρεντερίκ Μπουζόν. Μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες της ΑΕΚ κινήθηκαν προς την κερκίδα των φίλων της ομάδας και χειροκρότησαν τον κόσμο, ανταποδίδοντας τη στήριξή τους. Η νίκη αφιερώθηκε και στον Ντιλάν Γκαρέν, που αποχώρησε στο 50ο λεπτό με πρόβλημα στον ώμο και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς δεξί μπακ κόντρα στην Athens Kallithea η ΑΕΚ – Έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος ο Μαρσιάλ

Αγωνιστικά, η ΑΕΚ ξεκίνησε νωχελικά, μένοντας πίσω στο σκορ με 3-1 και 9-6. Με σερί 4-1 και πρωταγωνιστές τους Αραμπατζή και Παναγιώτου, η «Ένωση» ισοφάρισε σε 10-10. Η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας της ΑΕΚ ήταν εμφανής και κατάφερε έτσι να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 14-11.

Με άλλο «αέρα» ξεκίνησαν οι «κιτρινόμαυροι» το δεύτερο ημίχρονο και με γκολ των Παναγιώτου, Μάτιτς και Γκαρέν έφτασαν στο 11-17. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν και να πλησιάσουν, όμως με βελτιωμένη άμυνα και με καθοριστικές αποκρούσεις απο τον Τέπερ, η ΑΕΚ κράτησε σε απόσταση ασφαλείας τον αντίπαλο της (15-19, 21-26). Ο Φρέντερικ Μπουζόν δοκίμασε διάφορα σχήματα και έδωσε χρόνο συμμετοχής στους περισσότερους παίκτες του, με την ΑΕΚ να φτάνει τελικώς στην εύκολη νίκη με 30-22.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-1, 3-4, 6-6, 9-9, 11-14 (ημ.), 11-16, 15-18, 15-21, 17-25, 20-27, 22-30.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ (Μάκης Παπακωστας): Καραμπουρνιώτης 1, Ταουσάνης, Αϊβαλιώτης 3, Ραράκος, Μελετάκος 1, Συγγάρης, Αποστόλου, Ηλιόπουλος 7, Βασιλείου 1, Δεληχρήστος 4, Νάκος 2, Ραντοβάνοβιτς, Μαντζόπουλος, Ελοζιέουα 3, Λιόλιος, Μπούτος.

ΑΕΚ (Φρέντερικ Μπουζόν): Αραμπατζης 4, Μάτιτς 4, Ντουάρτε, Βλαστός 1, Σμιντ 5, Κεϊτά, Παναγιώτου 9, Ζεντί, Τέππερ, Μπέν Σέικ, Λούλιτς 1, Κουκουλάς 1, Γκαρέν 2, Τουρέ 3, Σουκιέλοβιτς, Σίνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από