Ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Στέφανος Αυγουλέας έκανε τον απολογισμό της φετινής χρονιάς μιλώντας για τη μεγάλη προσφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον σύλλογο.
Τον απολογισμό της φετινής χρονιάς για τα τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού έκανε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Στέφανος Αυγουλέας ο οποίος στάθηκε στην προσφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αλλά και την τραγική κατάσταση την οποία βρήκε όταν ανέλαβε.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε:
Για τους στόχους που είχαν τεθεί: «Όταν ανέλαβε η διοίκηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλος είχαμε βάλει τέσσερις στόχους, όπως τους είχε ανακοινώσει στη γενική συνέλευση. Η αναγέννηση των τμημάτων, η οικονομική ανασυγκρότηση και η οργάνωση του Ερασιτέχνη σε επαγγελματικά πρότυπα, η ανάπτυξη των ακαδημιών σε κάθε άθλημα ώστε έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα να καταστεί αυτοδύναμος ο ΑΟ και η διάδοση του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε όλη την Αττική με πυρήνα τον Παναθηναϊκό».
Για την κατάσταση του ΑΟ όταν ανέλαβαν: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ημιθανής, στην εντατική. Και αναγεννιέται με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Έχει ζωντανέψει, δεν έχει ξεπεράσει όλα του τα προβλήματα ακόμη γιατί δεν έχει βοήθεια μεγάλη από αλλού, αλλά σταθεροποιούμαστε. Η βοήθεια από τους ανώνυμους και επώνυμους Παναθηναϊκούς θα βοηθήσει τον ΑΟ να καταστεί αυτοδύναμος. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος, αυτό είναι και το όραμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που είναι ο ηγέτης του ΑΟ αυτή τη στιγμή».
Για την αποτίμηση της σεζόν αγωνιστικά: «Νομίζω ότι στα ομαδικά αθλήματα τα καταφέραμε. Η ομάδα Ανδρών του βόλεϊ τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών και η ομάδα μπάσκετ Γυναικών, που πήγε και στο φάιναλ φορ, ανέβηκαν στην Α1, το ίδιο θα συμβεί και με την ομάδα πόλο Ανδρών που είναι αήττητη, το ποδόσφαιρο σάλας έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου και παίζει στους τελικούς εναντίον της ΑΕΚ. Περιθώρια βελτίωσης έχουμε πολύ μεγάλα και στα ατομικά αγωνίσματα και στα ομαδικά αθλήματα, αλλά μην ξεχνάμε ότι όταν αναλάβαμε πέρυσι είχαμε πολύ μεγάλη πίεση χρόνου για τη συγκρότηση των ομάδων και τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα».
Για το οικονομικό: «Το χρέος ήταν αρχικά 3.5 εκατομμύρια ευρώ, συνολικά του ΑΟ και του ΤΑΑ, δηλαδή του βόλεϊ. Στην πορεία αποδείχθηκε ότι ήταν μεγαλύτερο το ποσό, διότι ήρθαν πολλοί άνθρωποι και ζήτησαν τα οφειλόμενα που πίστευαν ότι δεν επρόκειτο να πάρουν ποτέ. Δόθηκε μεγάλος αγώνας το προηγούμενο καλοκαίρι στο βόλεϊ για να πάρουμε την άδεια από την ΕΕΑ με εγγυητικές και διακανονισμούς. Πάνω από το μισό χρέος έχει διακανονιστεί και εξοφληθεί. Ο στόχος, όπως είχε πει ο Γιαννακόπουλος στη γενική συνέλευση, είναι στη διετία, δηλαδή στο τέλος της επόμενης σεζόν, ο ΑΟ να είναι καθαρός από χρέη και όσο το δυνατόν περισσότερο αυτοδύναμος οικονομικά. Θα ανακοινωθούν αναλυτικά με λεπτομέρειες τα στοιχεία στην απολογιστική γενική συνέλευση, στο τέλος Ιουνίου».
Για τις ακαδημίες: «Οργανώθηκαν οι ακαδημίες στα πρότυπα των ακαδημιών του μπασκετικού Παναθηναϊκού που είναι απόλυτα επιτυχημένες. Και καταφέραμε να έχουμε και αποτελέσματα. Η ανδρική ομάδα βόλεϊ Εφήβων πήρε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα μετά τη δεκαετία του ’80, η ομάδα Νεανίδων μπάσκετ αναδείχθηκε δεύτερη στο πρωτάθλημα και πιθανότατα η ομάδα πόλο Εφήβων θα βγει πρωταθλήτρια. Το πιο σημαντικό είναι η αναδιοργάνωση των ακαδημιών».
Για το πού θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα: «Σίγουρα στο μάρκετινγκ, στον τομέα της προσέλκυσης χορηγών και νέων εσόδων, αλλά και εγγραφής μελών. Αναλάβαμε αργά, λίγο πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων, είχαμε τρομερή πίεση χρόνου, έπρεπε να στήσουμε τις ομάδες. Αλλά προέκυψε και το θλιβερό γεγονός του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου μόλις δύο μέρες μετά την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Σε αυτούς τους τομείς έχουμε πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης».
Για το γηπεδικό: «Το ιδανικό θα ήταν όλος ο Παναθηναϊκός να στεγάζεεται στον ίδιο χώρο. Σε ένα παναθηναϊκό σπίτι. Και με την ομάδα ποδοσφαίρου μέσα. Σε ένα πρότζεκτ όπως το Athens Alive, σε ένα πρότζεκτ όπως του Βοτανικού, όπου πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή τη στιγμή δε συμπεριλαμβάνεται και γήπεδο μπάσκετ, ή σε μια άλλη λύση, όπου θα στεγαζόταν όλος ο σύλλογος».
Για τους στόχους της επόμενης σεζόν: «Το μεγαλύτερο κέρδος από την πρώτη χρονιά είναι ότι οι αθλητές και τα στελέχη του συλλόγου νιώθουν ότι ζουν σε μια οικογένεια και χαίρονται με αυτό που κάνουν. Αυτό θέλουμε να συνεχιστεί και να ριζώσει παντού στο σύλλογο. Αγωνιστικά, να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία στην Α1 σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Να βρεθούμε στην τετράδα και θα δούμε… Θέλουμε να είναι χρονιά σταθεροποίησης και εδραίωσης. Πρέπει να συζητήσουμε τους προπονητές και με τους τιμ μάνατζερ εντός των επόμενων ημερών για το μπάτζετ και τον αγωνιστικό σχεδισμό. Ένα είναι βέβαιο, ο Παναθηναϊκός δε θα ξαναπαίξει πλέι άουτ και δε θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό, όπως συνέβη πέρυσι με την ομάδα βόλεϊ Ανδρών. Αυτό δεν αναιρεί ότι ο στόχος μας είναι ο Παναθηναϊκός να είναι πρωταθλητής σε όλα τα σπορ, σύμφωνα με τον ύμνο του συλλόγου. Θα βάζουμε σταδιακά τον πήχη όλο και πιο ψηλά».
Για το αν η εξυγίανση οικονομικά έρθει μόνο από την τσέπη του Δ. Γιαννακόπουλου: «Τώρα θίγετε μια πονεμένη ιστορία. Ο μοναδικός ιδιώτης χρηματοδότης είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ένα μικρό ποσό έδωσε ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος. Κανένας άλλος, παρότι αρχικά υπήρχαν πολλές υποσχέσεις. Παρότι κλήθηκαν να βοηθήσουν σε συγκεκριμένες στιγμές, ουδείς ανταποκρίθηκε. Παρ’ όλα αυτά έγινε εξαιρετική προσπάθεια από το τμήμα μάρκετινγκ και το εμπορικό. Είχαμε χορηγίες. Όχι αυτό που μπορούσαμε, αλλά περισσότερες από προηγούμενες χρονιές. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα, υπάρχουν πλέον καλύτερες προϋποθέσεις. Έχουμε περισσότερο χρόνο, έχουμε την καλή σεζόν που τρέξαμε, έχουμε την εγγύηση του ονόματος Γιαννακόπουλος που μπορεί να προσελκύσει πολλούς υποστηρικτές».
Για τα μέλη του ΑΟ: «Τα ταμειακώς εντάξει μέλη είναι περίπου 850. Η καμπάνια που κάναμε πέρυσι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, δεν είχε την επιτυχία που θέλαμε. Μιλάμε για ένα ποσό 50-60 ευρώ ετησίως για την κάρτα μέλους. Ο πραγματικός Παναθηναϊκός νομίζω ότι μπορεί να συνεισφέρει περίπου 5 ευρώ το μήνα για την αγαπημένη ομάδα του. Είναι ένα πακέτο τσιγάρα το μήνα».
Για το αν θα απευθυνθούν σε επιφανείς Παναθηναϊκούς: «Σαφώς θα το κάνουμε. Βλέποντας το έργο που έγινε φέτος, την εγγύηση του ονόματος Γιαννακόπουλος και έχοντας περισσότερο χρόνο, προσδοκούμε μεγαλύτερη στήριξη. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, ο Παναθηναϊκός θα βοηθηθεί κι από τους επώνυμους και από τους ανώνυμους. Με την καθοδήγηση σήμερα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μελλοντικά ενδεχομένως κάποιου άλλου».
Για άλλους στόχους που υπάρχουν: «Πρέπει να αυξήσουμε το κοινωνικό μας έργο. Φέτος κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα με την ίδρυση τριών τμημάτων ΑμεΑ».
Ένας «μπομπέρ» που βλέπει… Euroleague: Η χρονιά «εκτόξευσης» του Βασίλη Τολιόπουλου (vids)
Για το πλάνο ίδρυσης ή λειτουργίας άλλων τμημάτων: «Υπάρχουν σκέψεις, υπάρχουν προτάσεις κι από άλλους συλλόγους για συνεργασία. Θα μπορούσαμε για τμήμα χάντμπολ, για τμήμα πόλο Γυναικών… Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να γίνει αυτή την χρονιά, ίσως μελλοντικά».