Η Dream Team της άρσης βαρών είναι ξανά ενωμένη (pics)

Η Dream Team της άρσης βαρών είναι ξανά ενωμένη (pics)

Μετά από έντονη διαμάχη και άγριες κόντρες, ο Πύρρος Δήμας, ο Βαλέριος Λεωνίδης και ο Λεωνίδας Σαμπάνης χαράσσουν κοινή πορεία για το μέλλον της άρσης βαρών

Η Εθνική ομάδα άρσης βαρών του Χρήστου Ιακώβου είχε χαρακτηριστεί η Dream Team του ελληνικού αθλητισμού, κάτι που δεν έγινε τυχαία. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη, έως το 2004 στην Αθήνα, η ομάδα αυτή είχε κατακτήσει 11 Ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων τα πέντε χρυσά.

Ο Πύρρος Δήμας, ο Κάχι Καχιασβίλι, ο Λεωνίδας Σαμπάνης, ο Βαλέριος Λεωνίδης, ο Λεωνίδας Κόκκας και ο Βίκτωρας Μήτρου ανέβαιναν συνεχώς στο βάθρο, σε όλες τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις του αθλήματος, γεμίζοντας χαρά και υπερηφάνεια σε όλους τους Ελληνες.

Διαβάστε επίσης: Κορόνα Μπράσοβ – Ολυμπιακός 0-3: «Πάρτι» στη Ρουμανία και αγκαλιά με την πρόκριση!

Μετά το τέλος της αθλητικής τους καριέρας, όλοι τράβηξαν το δικό τους δρόμο, χωρίς ποτέ να φύγουν από το άθλημα, είτε ως παράγοντες, είτε ως προπονητές. Ωστόσο όταν έσβησε η λάμψη των μεταλλίων και τα χαμόγελα ξεχάστηκαν, άρχισε ο «πόλεμος» μεταξύ των πρώην συναθλητών, με μήλο της έριδος, την Ελληνική Ομοσπονδίας άρσης βαρών.

Η άγρια κόντρα της Dream Team

Η κόντρα κορυφώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ο Πρόεδρος τότε της Ομοσπονδίας Πύρρος Δήμας, είχε απέναντι του την Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης της Άρσης Βαρών που μεταξύ άλλων την αποτελούσαν οι Βαλέριος Λεωνίδης, Λεωνίδας Σαμπάνης, Βίκτωρ Μήτρου, Γιώργος Τζελίλης, Παύλος Σαλτσίδης και Χρήστος Σπύρου.

Η κόντρα κορυφώθηκε με οξύτατους χαρακτηρισμούς και σκληρές ανακοινώσεις εκατέρωθεν,με την ομάδα πρωτοβουλίας να κατηγορεί τον τρεις φορές χρυσό Ολυμπιονίκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία και τον ίδιο να απαντά ότι πρόκειται για «ετερόκλητη συμμαχίας ανθρώπων που υποτίθεται ότι αγαπούν το άθλημα και για δέκα χρόνια ήταν εξαφανισμένοι» , ειδικά μετά τα τραγικά γεγονότα του 2008, όταν βρέθηκε ντοπαρισμένη όλη η Εθνική ομάδα και πληγώθηκε βαθύτατα το γόητρο του αθλήματος. Μάλιστα ο Πύρρος είχε πει τότε: «Οι περισσότεροι από αυτούς, διετέλεσαν μέλη της διοίκησης για το διάστημα στο οποίο ασκούν κριτική ή συνεργάστηκαν προπονητικά με την Ομοσπονδία με μηδαμινή προσφορά.»

Στις εκλογές του 2020 η παράταξη του Πύρρου αναδείχθηκε νικήτρια με τον ίδιο να αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας, ενώ τα τελευταία χρόνια Πρόεδρος είναι μία γυναίκα, η πρώην πρωταθλήτρια Θεανώ Ζαγκλιβέρη. Και δεν είναι η μόνη γυναίκα στην ΕΟΑΒ, καθώς ταμίας είναι η Φιλιππία Κοχλιαρίδου και Αντιπρόεδρος η Αννα Στρούμπου, όλες πρώην αθλήτριες της άρσης βαρών με σπουδαίες διακρίσεις στο ενεργητικό τους.

Ξανά μαζί Πύρρος, Λεωνίδης και Σαμπάνης

Από τότε μέχρι και σήμερα, και οι δύο πλευρές αντιλήφθηκαν ότι η κόντρα δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην απαξίωση του αθλήματος και έκαναν αποφασιστικά βήματα για να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη διαμάχη.

Πλέον η ηρεμία επέστρεψε στο άθλημα και είναι χαρακτηριστικό ότι στις εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία άρση βαρών, δεν υπάρχουν δύο παρατάξεις, αλλά ένα ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους και μεταξύ άλλων, τον Πύρρο Δήμα, τον Βαλέριο Λεωνίδη και τον Λεωνίδα Σαμπάνη που συμπορεύονται για το καλό του αθλήματος.

Μοναδική υποψήφια για τη θέση του Προέδρου είναι και πάλι η Θεανώ Ζαγκλιβέρη , η οποία με την εν γένει στάση της, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να υπάρχει κοινή πορεία, ενώ συμφωνία υπάρχει και για τη θέση του εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τον Πύρρο να είναι μοναδικός υποψήφιος και ο Σαμπάνης να κατέρχεται ως αναπληρωματικός υποψήφιος.

Η επανένωση της Dream Team πιστεύουν οι άνθρωποι του αθλήματος, ότι μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την ελληνική άρση βαρών που θέλει να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

Πηγή in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ