Κούρσα για… επτά η διαδοχή του Μπαχ στη ΔΟΕ

Κούρσα για… επτά η διαδοχή του Μπαχ στη ΔΟΕ

Οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στην ολομέλεια της ΔΟΕ τον Ιανουάριο του 2025

Επτά «αθάνατοι» κατέθεσαν υποψηφιότητα για την προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ως τα μεσάνυχτα χθες (15/9), που έληγε η σχετική διορία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ, οι επτά υποψήφιοι για τη διαδοχή του Τόμας Μπαχ είναι ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ Αλ Χουσεΐν από την Ιορδανία, ο Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου από τη Μεγάλη Βρετανία (πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου), η Κίρστι Κόβεντρι από τη Ζιμπάμπουε (Ολυμπιονίκης της κολύμβησης), ο Γιόχαν Ελίας από τη Μεγάλη Βρετανία (πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας), ο Νταβίντ Λαπαρτιάν από τη Γαλλία (πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας), ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ από την Ισπανία (γιος του πρώην προέδρου της ΔΟΕ) και ο Μορινάρι Γουατανάμπε από την Ιαπωνία (πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής).

Διαβάστε επίσης: Η απελευθέρωση του Βιλντόζα στον Ολυμπιακό και η εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα (vids)

Οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στην ολομέλεια της ΔΟΕ τον Ιανουάριο του 2025, σε συνεδρίαση που θα γίνει στη Λοζάνη. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο της 143ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί από 18 έως 21 Μαρτίου.

Ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της ΔΟΕ από το 2013, έχει ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για νέα θητεία, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε αλλαγή στο καταστατικό της Επιτροπής.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ