Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Στις θέσεις 17-32 του απλού Παπαδημητρίου και Κοντοπούλου

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Στις θέσεις 17-32 του απλού Παπαδημητρίου και Κοντοπούλου

Συμπερασματικά, η ελληνική αποστολή πραγματοποίησε θετική εμφάνιση και παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστική και στα ατομικά αγωνίσματα.

Με τη νεάνιδα Μαλαματένια Παπαδημητρίου και την κορασίδα Μαύρα Κοντοπούλου να πλασάρονται στις θέσεις 17-32 του απλού ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 22/07 το μεσημέρι η ελληνική συμμετοχή στο 65ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Under 15 και Under 19 της Πολωνίας.

Μετά από σπουδαίες νίκες στον γύρο των «32» τα κορίτσια φιλοδοξούσαν να βρεθούν ακόμα ψηλότερα στο ταμπλό, να μπουν στις πρώτες 16 της κορυφαίας διοργάνωσης, αλλά δεν τα κατάφεραν στη νέα πολύ δύσκολη αποστολή τους.

Η Κοντοπούλου, που νωρίτερα είχε γίνει αναφορά και στην ιστοσελίδα της ETTU για την έκπληξη στον 2ο γύρο, διεκδίκησε γερά τη νίκη, ώσπου λύγισε με 4-2 σετ από τη Μαρζίγια Νουρμάτοβα από το Αζερμπαϊτζάν. Η Παπαδημητρίου ήθελε το κάτι παραπάνω στην τελευταία της παρουσία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, όμως η δευτεραθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού με τη Γερμανία Νάομι Πράνκοβιτς όρθωσε μπροστά της ανυπέρβλητο εμπόδιο (4-1 σετ).

Συμπερασματικά, η ελληνική αποστολή πραγματοποίησε θετική εμφάνιση και παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστική και στα ατομικά αγωνίσματα. Μπορεί να εμφάνισε αυτές τις θέσεις ως καλύτερο πλασάρισμα, όμως είχε νωρίτερα την άνοδο της εθνικής ομάδας παίδων στην Α κατηγορία του θεσμού και γενικά άφησε νέα σημάδια ότι με την κατάλληλη δουλειά έχει τη δυνατότητα να βρεθεί ψηλότερα στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Οδικώς αρχικά πήραν οι διεθνείς μας τον δρόμο της επιστροφής και με πτήση από την Κρακοβία αναμένονται απόψε 22/07 στην Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης.

Με άλλη πτήση θα φτάσουν η Παπαδημητρίου και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Καρύτσας, επειδή είχαν το μεσημέρι τον αγώνα κι έπρεπε ν’ αλλάξουν εισιτήρια. Στην αποστολή στο Arena Gliwice ήταν ακόμα οι έφηβοι Αλέξανδρος Μαδέσης, Στάθης Μανωλόπουλος, Διονύσης Τιμαμόπουλος, Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, οι νεάνιδες Χρυσή Φωτιάδου, Λεμονιά Γκαϊντατζή, Στέλλα Τζαρίδου, οι παίδες Γιάννη Κούτρα, Γιώργος Κοσμάς, Κωνσταντίνος Φάκαρος, οι κορασίδες Βασιλική Μπουλά, Άλκηστις Κασίμη, οι υπεύθυνοι προπονητές Χρήστος Βατσακλής (στους εφήβους), Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (στους παίδες), Δημήτρης Παπαδημητρίου (στις κορασίδες) και ως συνοδός η προπονήτρια του Ωρίωνα Χίου και μητέρα της Μπουλά, Ρούλα Λαμπρινίδη.

Πρώτη σήμερα στον γύρο των «32» αγωνίστηκε η Κοντοπούλου. Η 15χρονη διεθνής μας (που ως αβαθμολόγητη πριν από το Γκλίβιτσε είχε τοποθετηθεί στη θέση 87 του αγωνίσματος) τέθηκε αντιμέτωπη με τη Μαρζίγια Νουρμάτοβα από το Αζερμπαϊτζάν (νούμερο 29 στο πρωτάθλημα και γι’ αυτό ήταν απευθείας στο ταμπλό). Με ώθηση από τη χτεσινή νίκη ενάντια σε εκπρόσωπο της γερμανικής δύναμης τα έδωσε όλα για την υπέρβαση της 16άδας ώσπου κάμφθηκε με 4-2 σετ.

Ήταν θετική η απόδοσή της και σε αυτό το ματς, έπαιξε σύγχρονο πινγκ πονγκ με πολλή επίθεση απέναντι σε δυνατή αθλήτρια με δοντάκι στο backhand κι ακόμα κι όταν βρέθηκε 3-0 σετ πίσω (με το μοναδικό σετ, στο οποίο υστέρησε) κυνήγησε με βάσιμες πιθανότητες και πείσμα την ανατροπή.

Στο 4ο σετ και το 9-8 πήρε το τάιμ άουτ ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η μείωση του σκορ ήρθε στην παράταση. Στο 5ο σετ η αθλήτρια από την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου έσωσε δύο ματς μπολ για να μειώσει κι άλλο το σκορ. Στοίχησαν εν τέλει δύο πράγματα: Οι χαμένες υποδοχές και κάποια σπιν σε κρίσιμες στιγμές, που έτυχε να μην περάσουν (6-11, 9-11, 3-11, 12-10, 13-11, 6-11).

ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ETTU ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στην τελευταία της χρονιά στην κατηγορία κορασίδων η Κοντοπούλου έδειξε ξανά το ταλέντο της μετά το πρόσφατο Βαλκανικό πρωτάθλημα (την 5η θέση στο απλό και το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό μικτό) και τα αποτελέσματα της μπορούν να δώσουν ώθηση γενικά για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση για τις αθλήτριες των μικρών ηλικιών.

Επιπλέον, η χτεσινή της έκπληξη απέναντι στη Γερμανίδα Μορς επισημάνθηκε και από την ETTU. Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος είχε σχετική αναφορά στο ρεπορτάζ της καθώς και δηλώσεις της πρωταθλήτριάς μας: «Ο 2ος γύρος στις κορασίδες ήταν γεμάτος ανατροπές, καθώς η Ελληνίδα Μαύρα Κοντοπούλου, τοποθετημένη στη θέση 87, κατάφερε να ξεπεράσει τη Γερμανίδα Lorena MORSCH, η οποία ήταν τοποθετημένη στη θέση 13.

Εκφράζοντας τη χαρά της, η Κοντοπούλου τόνισε: «Είναι η πρώτη μου φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μέχρι τώρα, είχα κερδίσει μόνο ένα χάλκινο μετάλλιο στο μικτό διπλό και είχα φτάσει στα προημιτελικά στο μονό στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Απέναντι στη MORSCH, ακολούθησα τη συμβουλή του προπονητή μου και έπαιξα το πρώτο spin στο backhand της, γεγονός που με βοήθησε να εξασφαλίσω τη νίκη».

Μιάμιση ώρα αργότερα ολοκλήρωσε και η Παπαδημητρίου στον 3ο γύρο του απλού νεανίδων και τις θέσεις 17-32 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τη θετική παρουσία της. Η Νάομι Πράνκοβιτς από τη Γερμανία, που είναι νούμερο 19 στη διοργάνωση και την Τρίτη είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό νεανίδων, αποδείχτηκε πολύ δυνατή αυτή τη φορά και πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τη 16άδα με 4-1 σετ.

Η αριστερόχειρας διεθνής μας, που είχε νικήσει 3-2 την Πράνκοβιτς τον Σεπτέμβριο του 2022 σε Youth Contender στα Σκόπια, βελτίωσε την απόδοσή της μετά το 1ο σετ και πίεσε. Στο 4ο σετ προηγήθηκε 10-7, δέχτηκε άμεσα την ισοφάριση σε 10-10, αλλά πήρε το σετ στην παράταση. Στο αρχικό 5-1 του 5ου σετ έφτασε τη διαφορά στον πόντο (8-7), αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο (2-11, 6-11, 7-11, 12-10, 8-11).

Στην τελευταία της χρονιά στην κατηγορία νεανίδων κρατάει από το Γκλίβιτσε την καλή εμφάνιση, το ότι προχώρησε έναν γύρο παραπάνω σε σχέση με τη θέση της στα seeding (Νο 34) και φυσικά τη χτεσινή νίκη απέναντι στην Πολωνή Ναταλία Μπογκντάνοβιτς (4-3 σετ) πρωταθλήτρια Ευρώπης του διπλού κορασίδων και του διπλού μικτού και δευτεραθλήτρια Ευρώπης του απλού και του ομαδικού κορασίδων το 2022. Στην πολυετή πορεία της στον θεσμό είχε καταφέρει στο απλό και το πλασάρισμα στις θέσεις 9-16 το 2019 στις κορασίδες.

Γενικά σε σχέση με τα τελευταία χρόνια (και μετά από τους ευρωπαϊκούς τίτλους του Γιάννη Σγουρόπουλου το 2017 και το 2018) το μοναδικό στενάχωρο στοιχείο για την ελληνική αποστολή στο Γκλίβιτσε ήταν ότι έχασε συνολικά δέκα ευκαιρίες για πλασάρισμα στη 16άδα (μαζί με εκείνη των παίδων στο ομαδικό).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ