Για πρώτη φορά στα χρονικά της πυγμαχίας η Ελλάδα συμμετείχε με δύο αθλήτριες στα προημιτελικά ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Η «καρδιά» της ελληνικής πυγμαχίας χτύπησε δυνατά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ακόμη μια ιστορική στιγμή γράφτηκε στις «χρυσές δέλτους της ιστορίας» για το άθλημα της Πυγμαχίας.
Για πρώτη φορά στα χρονικά του αθλήματος η Ελλάδα συμμετείχε με δύο αθλήτριες στα προημιτελικά ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Η παρουσία της Όλγας Παπαδάτου και της Μαρινέλλας Τσάνη ήταν σπουδαία καθώς έφτασαν στην προημιτελική φάση και κατέκτησαν την πέμπτη θέση. Οι δύο πρωταθλήτριές αγωνιζόμενες με ήθος και πυγμή, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό και πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις, δεν μπόρεσαν να νικήσουν και να εξασφαλίσουν μία θέση στην τετράδα.
Αναμφίβολα, η τελική 5η θέση αποτελεί τεράστια τιμή τόσο για τις ίδιες, όσο και για την ελληνική Πυγμαχία, καθώς είναι η πρώτη φορά που δύο αθλήτριες κατακτούν τόσο υψηλή θέση στην ίδια διοργάνωση.
Για ακόμα μία φορά οι προσπάθειες των αθλητών σε συνεργασία με το προπονητικό team και σε αγαστή συνεργασία με την ομοσπονδία έφεραν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οι δύο αθλήτριες έδειξαν ότι η Πυγμαχία έχει «αναγεννηθεί», ότι το ταλέντο στη χώρα μας είναι πολύ μεγάλο και υπάρχει σπουδαίο μέλλον στο άθλημα ενώ αναδεικνύεται πως το άθλημα έχει να προσφέρει πολλά στην ελληνική κοινωνία.
Ειδικότερα, η Όλγα Παπαδάτου, πρωταθλήτρια Ελλάδας και έχοντας ένα πλούσιο βιογραφικό συμμετοχών σε διεθνή τουρνουά, αντιμετώπισε στα προημιτελικά των 63κ. την Αλγερινή Ιμανέ Κελίφ και μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα ηττήθηκε στις λεπτομέρειες.
Η Μαρινέλλα Τσάνη, πρωταθλήτρια Ελλάδας και με αρκετές επιτυχημένες παρουσίες, αγωνίστηκε στα 60κ. και ηττήθηκε σε έναν οριακό αγώνα από την Ιταλίδα Αλέσια Μεσιάνο.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, κ. Χάρης Μαριόλης, εκφράζοντας την πλήρη στήριξη της Ομοσπονδίας, έδωσε το «παρών» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών στην Κωνσταντινούπολη, αποδεικνύοντας απερίφραστα ότι οι αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης και εκτίμησης των αθλητών με την ομοσπονδία παραμένουν αναλλοίωτες.
Μετά το τέλος των αγώνων ο πρόεδρος της ΕΟΠ, κ. Μαριόλης συνεχάρη τις δύο αθλήτριες για το μεγάλο τους κατόρθωμα και με τεράστια τιμή και χαρά δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα κορίτσια μας, που μας έκαναν όλους υπερήφανους. Για μένα είναι ήρωες. Ήταν πάρα πολύ δύσκολος αγώνας, με πολύ υψηλό επίπεδο.
Είναι ένα σπουδαίο κατόρθωμα, καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα συμμετείχε με δύο αθλήτριες στα προημιτελικά ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Έδωσαν το παράδειγμα και δίνουν το παράδειγμα και το κουράγιο για όλους τους αθλητές και ένα μεγάλο μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσουν να προπονούνται. Δείξαμε ότι οι Έλληνες αξίζουν, μπορούν και τα καταφέρνουν.
Η συμμετοχή των δύο αθλητριών, έχει πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα, καθώς η χώρα βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής και σε μια αδιαμφισβήτητα δύσκολη εποχή, που όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται με την πανδημία και τους πολέμους, εμείς δίνουμε την αισιοδοξία, την ελπίδα για τους νέους μας.
Αυτές οι διοργανώσεις ενώνουν όλους τους λαούς και αποστέλλεται το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι». Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στις αθλήτριές μας και στους προπονητές τους για τον συντονισμό ολόκληρης της αποστολής και την ολοένα και καλύτερη οργάνωση.
Όλοι μαζί ενωμένοι καταφέρνουμε να φέρουμε την Πυγμαχία στο επίπεδο που της αξίζει. Μια πυγμαχία που εμπνέει τη νέα γενιά αθλητών και αθλητριών, προπονητών και φιλάθλων. Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας».
Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν και οι δύο αντιπρόεδροι της ΕΟΠ οι Γιώργος Αποστολόπουλος και Χρήστος Ζαρκάδας.