Παγκόσμιο ρεκόρ ο Μαλακόπουλος στο μήκος, χάλκινο μετάλλιο ο Μπακοχρήστος στο Παγκόσμιο Κύπελλο άρσης βαρών σε πάγκο
«Ξόρκισε» την ατυχία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου, ο Στέλιος Μαλακόπουλος, φτάνοντας στην επίτευξη ενός νέου παγκοσμίου ρεκόρ στο μήκος T62, κατά τη διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ που διεξήχθη στο Φρεϊτάλ της Γερμανίας. Λίγες ώρες αργότερα, στο Ντουμπάι, ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -54 κιλών, στο Παγκόσμιο Κύπελλο άρσης βαρών σε πάγκο «κλειδώνοντας» την 3η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη.
Επέστρεψε με ρεκόρ κόσμου ο Μαλακόπουλος
Λίγες εβδομάδες μετά την ατυχία στο Ευρωπαϊκό της Πολωνίας, όπου έσπασε το προσθετικό μέλος στην πρώτη του προσπάθεια, ο Στέλιος Μαλακόπουλος εμφανίστηκε αποφασισμένος να… ξορκίσει το κακό! Με δύο εκπληκτικές προσπάθειες στο μίτινγκ του Φρεϊτάλ, όχι μόνο κατέκτησε την πρώτη θέση στο μήκος των μικτών κατηγοριών, αλλά βελτίωσε κατά τέσσερα εκατοστά, το δικό του Παγκόσμιο ρεκόρ, αφού το 6ο και τελευταίο του άλμα μετρήθηκε 7.04μ.
Και μπορεί αυτό το άλμα να έγραψε Ιστορία, ωστόσο υπήρξε και ένα ακόμη, κατά τη διάρκεια της 5ης και προτελευταίας προσπάθειας, που ήταν ακόμη καλύτερο. Συγκεκριμένα, μετρήθηκε 7 μέτρα 14 εκατοστά, δηλαδή 10 εκατοστά πάνω από το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε στην 6η προσπάθεια, αλλά που δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο άνεμος ήταν ευνοϊκός +2.1 (+1.2 το 7.04μ.).
Μέχρι και το τέταρτο άλμα, είχε τρεις έγκυρες προσπάθειες, όλες κάτω από τα επτά μέτρα (6.54μ, 6.52μ. 6.70μ.), αφήνοντας τις καλές για το τέλος, οι οποίες τον έφεραν και στην κορυφή του αγωνίσματος με 1039 πόντους.
Στο ίδιο αγώνισμα, ο Κωνσταντίνος Βέλτσης (T64) κατετάγη δεύτερος με καλύτερο άλμα στα 6 μέτρα 51 εκατοστά και συνολικά 767 πόντους. Τέταρτος, με 695π. κατετάγη ο Ιάσονας Γαντές (Τ37) με άλμα στα 4 μέτρα 71 εκατοστά.
Μπακοχρήστος από… χαλκό
Την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου σε Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στο 2021, πανηγύρισε ο Δημήτρης Μπακοχρήστος. Μετά την πρωτιά στην Τιφλίδα, σήμερα, στο Ντουμπάι, κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία των -54 κιλών, διατηρώντας την 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία ως γνωστόν δίνει και τα «εισιτήρια» για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Ρίο είχε τρεις δύο έγκυρες προσπάθειες στα 141, 150 και 160 κιλά αντίστοιχα.
Στην κατηγορία των -59 κιλών της ίδιας διοργάνωσης αγωνίστηκε ο Πασχάλης Κουλούμογλου, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος πριν από την έναρξη της διοργάνωσης βρισκόταν και στην 6η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης (σ.σ. οι οκτώ πρώτες δίνουν προκρίσεις για Τόκιο) με 179κ., είχε δύο έγκυρες προσπάθειες στα 161 και τα 170 κιλά αλλά και μία αποτυχημένη στα 172κ.
Να σημειωθεί ότι οι προκρίσεις, σε όλα τα αθλήματα, επικυρώνονται και ανακοινώνονται από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.