Το άθλημα του τένις είχε την τιμητική του στην φετινή εκδήλωση, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι υποψήφιος για το βραβείο του αθλητή «αποκάλυψη της χρονιάς», αλλά να το χάνει από τον Σέρχιο Γκαρθία.
Η βραδιά στα «Laureus Awards» ήταν αφιερωμένη στο τένις! Ο «βασιλιάς» του αθλήματος, Ρότζερ Φέντερερ, έλαβε δύο βραβεία από την επιτροπή, ενώ η Σερένα Γουίλιαμς, ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία αθλήτρια για το 2017.
Η χρονιά για τον κορυφαίο ίσως τενίστα όλων των εποχών εξελίσσεται μία από τις πιο επιτυχημένες της καριέρας του, καθώς επέστρεψε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από 5.5 χρόνια και απόλυτα δικαιολογημένα πήρε το βραβείο του κορυφαίου αθλητή, αλλά και αυτό της «μεγαλύτερης επιστροφής».
Ήταν η 5η φορά που ο «King Roger» κατάκτησε τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή (2005, 2006, 2007, 2008, 2018), ενώ για την Αμερικανίδα, Σερένα Γουίλιαμς, η τέταρτη (2003, 2010, 2016, 2018).
Το αντίστοιχο βραβείο της κορυφαίας ομάδας πήρε η Mercedes για την κυριαρχία της στη Formula 1, ενώ όπως ήταν φυσιολογικό ο Μάρτσελ Χαγκ ανακηρύχθηκε κορυφαίος αθλητής ΑμεΑ.
Στην κατηγορία της «αποκάλυψης της χρονιάς» ο Σέρχιο Γκαρθία (γκολφ) επικράτησε για 2η φορά στα 18 χρόνια των «Laureus Awards». Η πρώτη ήταν το 2000, όταν στο ξεκίνημα της καριέρας του έκανε τη μεγάλη έκπληξη. Σε ηλικία 38 ετών, τώρα, πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες.
Στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν υποψήφιος και ο Γιάννης Αντετοκουνμπο. Ο Έλληνας σταρ του Μιλγουόκι βρέθηκε στην εξάδα, αν μη τι άλλο μία άκρως τιμητική διάκριση για τον ίδιο, καθώς πρόκειται για τα κορυφαία αθλητικά βραβεία στον κόσμο.
Για την προσφορά τους στα αθλήματα που «υπηρέτησαν» βραβεύτηκαν οι Φραντσέσκο Τότι και Έντουιν Μόουζες. Ο «καπιτάνο» της Ρόμα έβαλε τέλος σε μία σπουδαία καριέρα με την φανέλα των «τζαλορόσι» και της Εθνικής Ιταλίας, ενώ ο δεύτερος για μία 12ετία ήταν ο κυρίαρχος στα 400μ. με εμπόδια, πανηγυρίζοντας μεταξλύ άλλων και 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Αθλητής της χρονιάς – Ρότζερ Φέντερερ (τένις)
Γιατί το πήρε: Τα λόγια είναι περιττά για τον Ελβετό τενίστα. Γράφει ξανά ιστορία στο τένις, καθώς σε ηλικία 36 ετών κατάφερε να επανέλθει μετά από έναν τραυματισμό στο γόνατο και κατάκτησε τόσο το Όπεν της Αυστραλίας όσο και το Wimbledon.
Αθλήτρια της χρονιάς – Σερένα Γουίλιαμς (τένις)
Γιατί το πήρε: Η περυσινή χρονιά δεν ήταν η καλύτερη στην καριέρα της όμως κατάφερε κάτι το μοναδικό. Πανηγύρισε τον τίτλο στο Αυστραλιανό Όπεν, που ήταν ο 23ος Grand Slam, ξεπερνώντας την Στέφι Γκραφ. Παράλληλα, σε ηλικία 35 ετών κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.
ΑμεΑ αθλητής της χρονιάς – Μάρτσελ Χαγκ (στίβος – Μαραθώνιος)
Γιατί το πήρε: Τι να πει κανείς για τον Ελβετό αθλητή; Μέσα στο 2017 κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 800μ., 1.500μ. και τα 5.000μ. Ήταν επίσης ο νικητής στους Μαραθώνιους του Βερολίνου, της Βοστόνης, του Σικάγο, της Νέας Υόρκης και του Τόκιο.
Η κορυφαία αθλητική στιγμή της χρονιάς – Η επιστροφή της Σαποκοένσε (ποδόσφαιρο)
Γιατί το πήρε: Λίγους μήνες μετά το τραγική αεροπορική τραγωδία, στην οποία αφανίστηκε η βραζιλιάνικη ομάδα, η Σαπεκοένσε επέστρεψε στο γήπεδο. Η φωτογραφία των τριών διασωθέντων Άλαν Ρουσέλ, Τζάκσον Φόλμαν και Νέτο στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της ομάδας έχει κάνει το γύρο του κόσμου.
Η αποκάλυψη της χρονιάς – Σέρχιο Γκαρθία (γκολφ)
Γιατί το πήρε: Μετά από καριέρα 18 ετών ο 38χρονος γκόλφερ από την Ισπανία πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το κατόρθωμά του παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς έχει πάρει τουρνουά, αλλά ποτέ δεν είχε φτάσει στην κορυφή σε Major Championship, χάνοντας μάλιστα τέσσερις φορές στον τελικό.
Ομάδα της χρονιάς – Mercedes (F1)
Γιατί το πήρε: Για μία ακόμη χρονιά η Mercedes κυριάρχησε στη Formula 1 κατακτώντας τόσο το πρωτάθλημα των οδηγών με τον Λιούις Χάμιλτον όσο και αυτό των κατασκευαστών. Η γερμανική ομάδα είδε πρώτη την καρό σημαία σε 12 από τους 20 αγώνες της χρονιάς.
Η μεγαλύτερη επιστροφή της χρονιάς – (Ρότζερ Φέντερερ)
Γιατί το πήρε: Ο «Βασιλιάς» έκανε τα πάντα στο 2017 και συνεχίζει.
Καλύτερος αθλητής στα xtreme sports – Αρμέλ λε Κλεκ (ιστιοπλοΐα)
Γιατί το πήρε: Έκανε ρεκόρ στο δυσκολότερο αγώνα της χρονιάς ο 40χρονος Γάλλος ιστιοπλόος. Πρόκειται για τον Vendee Globe, έναν αγώνα στον οποίο οι αθλητές κάνουν το γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό σκάφος χωρίς σταματημό με τον Αρμέλ λε Κλεκ να τερματίζει σε 74 μέρες!
Βραβείο για τον αθλητή που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης – Τζ. Τζ. Βατ (Ράγκμπι)
Γιατί το πήρε: Ο 28χρονος αμυντικός των Houston Texans θα μπορούσε να πάρει και τον τίλο του πιο άτυχου αθλητή. Μόλις στο πέμπτο ματς της χρονιάς υπέστη κάταγμα κνήμης στο αριστερό πόδι. Η δική του περιπέτεια τον έκανε να ξεκινήσει μία εκστρατεία για τη δημιουργία ενός κέντρου αποθεραπείας. Έτσι, κατάφερε να μαζέψει 37 εκατομμύρια δολάρια για να πετύχει το σκοπό του.