Επανήλθε στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2018, πανηγύρισε την 6η πρωτιά της στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη 12η συνολικά στο σημαντικότερο ευρωπαϊκό Κύπελλο, καθώς είχε πάρει και 6 Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης
Η Μπορούσια Ντίσελντορφ ξαναπήρε τα πρωτεία στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Παίζοντας εντός έδρας, καθώς φιλοξένησε τη διοργάνωση στο αθλητικό της κέντρο σε συνθήκες «φούσκας», κατέκτησε τον τίτλο για την περίοδο 2020-2021 νικώντας στον γερμανικό «εμφύλιο» τη Σααρμπρίκεν με 3-1. Επανήλθε στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2018, πανηγύρισε την 6η πρωτιά της στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη 12η συνολικά στο σημαντικότερο ευρωπαϊκό Κύπελλο, καθώς είχε πάρει και 6 Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης με την προηγούμενη ονομασία του θεσμού.
Η Σααρμπρίκεν ήταν πανάξια αντίπαλος, με την είσοδο στον τελικό έκανε την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία της, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει και στο πρώτο της Τσάμπιονς Λιγκ. Ο συναρπαστικός και άκρως θεαματικός τελικός έκλεισε ιδανικά το event, που άρχισε στις 11 Δεκεμβρίου κι έγινε με όλα τα υγειονομικά μέτρα και χωρίς θεατές στο ARAG Center Court.
Η Μπορούσια ήταν νούμερο 2 της διοργάνωσης και είχε αρχίσει την πορεία της από το 4ο γκρουπ. Προχώρησε αήττητη στα νοκ άουτ και τελικά κατέκτησε τον τίτλο με συνολικά έξι νίκες. Στον τελικό δεν χωρούσαν προγνωστικά. Μάλιστα, τα 2 από τα 4 ατομικά ματς κρίθηκαν στο 5ο σετ με τη γνωστή ιδιομορφία των πόντων ύστερα από την εισαγωγή του νέου κανονισμού για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα συλλόγων.
Η ανατροπή δε, που πέτυχε ο Γερμανός Τίμο Μπολ στην αρχή απέναντι στον Κινέζο Κουν Σανγκ, φάνηκε πως έπαιξε τον ρόλο της. Ο ρέκορντμαν των τίτλων στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχανε 0-4 στο καθοριστικό σετ και κατέκτησε 6 πόντους στη σειρά για να κάνει το 1-0! Στο 4ο επί μέρους παιχνίδι ο Σουηδός Άντον Σέλμπεργκ νίκησε στον
«ξαφνικό θάνατο» (6-5 στο 5ο σετ) τον Κουν για να σφραγίσει την καταπληκτική του εμφάνιση και τον τίτλο για την Μπορούσια. Η Σααρμπρίκεν είχε μειώσει σε 1-2 με τον Σλοβένο Ντάρκο Γιόργκιτς να λυγίζει τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον. Με την ομάδα του Ντίσελντορφ είχε συμμετοχή στη διοργάνωση και ο Γερμανός Ρικάρντο Βάλτερ, ενώ από τον πάγκο καθοδήγησε και φέτος ο Ολλανδός Ντάνι Χάιστερ.
Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Σααρμπρίκεν-Μπορούσια 1-3:
Κουν Σανγκ-Τίμο Μπολ 2-3 (11-7, 6-11, 7-11, 11-4, 4-6)
Πάτρικ Φρανζίσκα-Άντον Σέλμπεργκ 1-3 (2-11, 7-11, 11-9, 6-11)
Ντάρκο Γιόργκιτς-Κρίστιαν Κάρλσον 3-1 (4-11, 11-8, 11-7, 11-2)
Κουν-Σέλμπεργκ 2-3 (3-11, 11-8, 4-11, 11-6, 5-6)
Ήταν η 5η φορά, που συναντήθηκαν δύο ομάδες από τη Γερμανία, στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων. Στην εποχή του Τσάμπιονς Λιγκ, που άρχισε τη σεζόν 1998-1999, είχε ξανασυμβεί το 2009 με τον τελικό της Μπορούσια (νικήτρια) απέναντι στην Οχσενχάουζεν. Προηγήθηκαν τρεις ανάλογοι τελικοί στα χρονικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης και σε όλους ήταν μέσα ή η Μπορούσια ή η Σααρμπρίκεν ή και οι δύο μαζί. Το 1992 το κλαμπ του Ντίσελντορφ επικράτησε της Σααρμπρίκεν Το 1987 η Σααρμπρίκεν έχασε από την Γκρενζάου (σ.σ. σημερινή ομάδα του Γιάννη Σγουρόπουλου) και το 1983 η Ροϊτλίγκεν είχε πάρει το τρόπαιο σε βάρος της Μπορούσια.
Πέρσι, που η διοργάνωση είχε σταματήσει στα ημιτελικά, θα διεκδικούσαν και οι δύο ομάδες την είσοδο στον τελικό. Να σημειωθεί επίσης, ότι πριν από 20 μέρες οι αποψινοί φιναλίστ του τελικού αναμετρήθηκαν για τον 1ο γύρο της Μπουντεσλίγκα. Είχαν τις ίδιες τριάδες με σήμερα και η Σααρμπρίκεν είχε επιβληθεί με 3-0.
Στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπορούσια μετείχε σε τρεις ακόμη τελικούς. Ισάριθμες φορές έμεινε στη 2η θέση και στα χρονικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Η Σααρμπρίκεν είχε κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1986 κι επίσης στην εποχή πριν από το Τσάμπιονς Λιγκ πήρε μέρος σε 3 ακόμη τελικούς.