Γιαννιώτης: «Αυτά τα παιδιά θα φέρουν επιτυχίες στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Γιαννιώτης: «Αυτά τα παιδιά θα φέρουν επιτυχίες στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε για τη συμμετοχή των Ελλήνων Αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας - Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) 2024.

Ήταν εντυπωσιακή η παρουσία της ομάδας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) 2024, κατηγοριών Παίδων-Κορασίδων (14/15 ετών) – Εφήβων -Νεανίδων (16/17 ετών) και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών (18/19 ετών), που φιλοξενήθηκε στη πόλη Αλγκέρο της Σαρδηνίας.

Η Ελλάδα κατέκτησε τρία μετάλλια: ασημένιο με τον Βασίλη Κακουλάκη στα 3χλμ Knock out sprint Νέων Ανδρών, και χάλκινα με την Γεωργία Μακρή στα 10.000μ Νέων Γυναικών και τον Κωνσταντή Χουρδάκη στα 5.000μ. Παίδων. Ο Κακουλάκης επίσης ήταν 4ος στα 7.500μ, η Μακρή 7η στα 3χλμ Knock out sprint ενώ οι Αντωνία Ρακοπούλου, Ειρήνη Ψαρουδάκη, Αντώνης Σερζετάκης, Κωνσταντής Χουρδάκης τερμάτισαν στη 5η θέση στη μικτή σκυταλοδρομία 4χ1500μ (για παιδιά ηλικίας 14-16 ετών).

Αρχηγός αποστολής ήταν o Σπύρος Γιαννιώτης – Τεχνικός Σύμβουλος Μαραθώνιας Κολύμβησης Κ.Ο.Ε., που δεν έκρυψε μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ότι «Οι επιτυχίες και τα μετάλλια που έφερε η ομάδα μας ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Πιστεύαμε πως μπορούμε να έχουμε πλασαρίσματα στην οκτάδα, ότι μπορούμε να κατακτήσουμε και μετάλλιο αλλά αυτό που πέτυχαν οι αθλητές και αθλήτριές μας ήταν εντυπωσιακό».

Ο Γιαννιώτης πρόσθεσε: «Χαίρομαι λοιπόν πάρα πολύ καθώς στο open water έχουμε μια πολύ δυνατή βάση σε νεαρή ηλικία και αυτά τα παιδιά θα φέρουν επιτυχίες στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έδωσα συγχαρητήρια στους προπονητές για τη δουλειά που κάνουν. Χαίρομαι καθώς υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Τόσα χρόνια υπήρχαν αναλαμπές στο άθλημα και στις μεγαλύτερες ηλικίες με μεγάλες διακρίσεις, αλλά δεν υπήρχε η οργάνωση, δεν υπήρχε η υποδομή.

Τώρα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, θεωρώ ότι θα συνεχίσουμε έτσι και θα μυήσουμε και άλλους αθλητές σε αυτό το τρομερό άθλημα. Όσοι το δοκιμάζουν δυσκολεύονται καθώς υπάρχει τρομερή δυσκολία, αλλά βλέπω πως όλα τα παιδιά το χαίρονται, το αγαπάνε και αυτό εν τέλει μετράει. Υπάρχουν αθλητές που μέχρι τώρα παρά τις καταπληκτικές εμφανίσεις τους, δεν είχαν κατακτήσει μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, αλλά τα κατάφεραν.

Παράδειγμα ο Βασίλης Κακουλάκης που και στο ευρωπαϊκό της Κέρκυρας και της Βιέννης παρά το γεγονός πως ήταν πολύ καλός, δεν ανέβηκε στο βάθρο, όμως τώρα στο παγκόσμιο τα κατάφερε και είχε και μια 4η θέση. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές και εύχομαι τα καλύτερα και τη νέα αγωνιστική χρονιά».

Στη διοργάνωση συμμετείχαν ακόμα οι: Ελισάβετ-Μαρία Ναστοπούλου, Ευφροσύνη-Μαρία Ζαφείρη, Κάλια Κανόνγκα, Άγγελος Χριστοδούλου. Την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές Γιώργος Σούρδης, Νίκος Βέζος, και η φυσιοθεραπεύτρια, Έφη Βούλγαρη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ