Επίσημο: Τότε θα πραγματοποιηθεί ο 12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Επίσημο: Τότε θα πραγματοποιηθεί ο 12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Παρουσιάστηκε επίσημα ο 12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.

Την αισιοδοξία για την επιτυχία της διοργάνωσης, παρόλο που τα δεδομένα της προ μηνών διαφοροποιήθηκαν, εξέφρασαν σήμερα, παρουσιάζοντας σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, το 12ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, οι υπεύθυνοι του δρομικού αγώνα.

Ο Ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί στις 19 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει, πλέον, διαδρομές στη δυτική πλευρά της πόλης, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε από τη «γέννησή» του, όταν οι δρομείς διέσχιζαν σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σημείο αναφοράς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλιακή συμπρωτεύουσας.

Διαβάστε επίσης: Η απόφαση του Μεντιλίμπαρ για Ολιβέιρα-Ουναχί

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση εκτιμάται πως θα είναι 17.000, 1.300 εκ των οποίων θα προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, ενώ εθελοντικοί φορείς και 1.250 εθελοντές θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των αγώνων.

«Υπήρξαμε οι πρώτοι που παρουσιάσαμε στη χώρα έναν νυχτερινό δρόμο. Ο ‘Νυχτερινός’, μαζί με τον Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’, κατέστησαν τη Θεσσαλονίκη κέντρο αθλητικού τουρισμού και την έβαλαν στον παγκόσμιο δρομικό χάρτη. Παράλληλα, κέντρισαν το ενδιαφέρον και άλλων φορέων, ώστε να δημιουργήσουν νέες αθλητικές διοργανώσεις, πράγμα που εμείς υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά, επειδή έτσι ενισχύεται το δρομικό κίνημα.

Η μεγάλη επιτυχία των δύο αγώνων μας γέννησε και άλλες διοργανώσεις που πρόθυμα βοηθάμε να αναπτυχθούν, όπως ο 1ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Δράμας στις 28 Σεπτεμβρίου και ο 1ος Παράκτιος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θερμαϊκού στις 2 Νοεμβρίου», ανέφερε στην παρουσίαση του 12ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος.

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση World Athletics.

Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων με τη θεσμική συνεργασία των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά, με τη θεσμική υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει.

Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης

Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης 16:45) με αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Δρόμος Ενός Μιλίου – Family Mile (ώρα έναρξης 16:50) με αφετηρία από το Δημαρχείο Παύλου Μελά.

Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 18:15) με αφετηρία από το Δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου στην Πλατεία Ευόσμου.

Ημιμαραθώνιος δρόμος (ώρα έναρξης 19:30) με αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ο τερματισμός των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος είναι το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ