«Ασημένιοι» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας η Φίτσιου και ο Παπακωνσταντίνου

«Ασημένιοι» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας η Φίτσιου και ο Παπακωνσταντίνου

Η Ζωή Φίτσιου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, όπως και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου.

Μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μαζί με τη Μιλένα Κοντού (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών), η Ζωή Φίτσιου κατέκτησε απόψε (24/8) το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας στην Αγία Αικατερίνη του Καναδά.

Αν και στον τελικό είχε προκριθεί με τον καλύτερο χρόνο από τις ημιτελικές σειρές, στον συγκλονιστικό τελικό, μετά από μάχη, πέρασε δεύτερη τη γραμμή του φίνις, με χρόνο 7:31.65.

Διαβάστε επίσης: «Πετάει» για Ελλάδα ο Κάρμο – Ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την Κυριακή τη μεγάλη επιστροφή

To χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρουμάνα Ιονέλα Λίβια Κόζμιουτς με χρόνο 07:29.92, δηλαδή λιγότερο από 2 δεύτερα μπροστά από τη Ζωή Φίτσιου. Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος η Σιόμπχαν Μακκρόαν από την Ιρλανδία με 07:32.94.

Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης στο Παρίσι, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, αναδείχτηκε «ασημένιος» Παγκόσμιος Πρωταθλητής απόψε (24/8). Στην Αγία Αικατερίνη του Καναδά, στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, ο Έλληνας κωπηλάτης τερμάτισε στην 2η θέση με χρόνο 7:31.65.

Έδωσε μάχη με τον Ιρλανδό Πολ Ο’Ντόνοβαν που όμως πέρασε κατά 2΄΄ νωρίτερα τη γραμμή του τερματισμού. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πολ Ο’Ντόνοβαν είχε επίδοση 06:49.68. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός Νιλς Τόρε με 06:52.64.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ