Τα «καυτά» ερωτηματικά για το «τράβηγμα της πρίζας» στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό

Τα «καυτά» ερωτηματικά για το «τράβηγμα της πρίζας» στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό

Γεννιούνται κάποιες απορίες...

«Μουδιασμένοι» είναι οι φίλοι του Παναθηναϊκού από το πρωί, όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός «τραβάει την πρίζα» στον ερασιτέχνη, κόβοντας κάρτα μέλους, κάρτα φίλου και χορηγίες και πλέον περιορίζεται να παρέχει στον ερασιτέχνη μόνο ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Διαβάστε επίσης: Γιάρεμτσουκ: Ένας «πύργος» στη… σκακιέρα του Μεντιλίμπαρ

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακριβώς τι έχει συμβεί και ποιο είναι το παρασκήνιο γύρω από αυτή την απόφαση, αλλά είναι λογικό να γεννιούνται κάποιες απορίες, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να διατυπώσουμε.

ΜΑΛΑΚΑΤΕΣ, ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΙΚΟ

Για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, υπήρξε σύμπραξη του ερασιτέχνη με την ΠΑΕ. Κοινή συνισταμένη η κυβέρνηση της ΝΔ στην οποία πρόσκειται τόσο ο κ. Αλαφούζος, όσο και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναγιώτης Μαλακατές.

Άλλωστε, το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με προϋπολογισμό 115 εκατομμυρίων ευρώ!

Έχει αλλάξει κάτι στο θέμα του γηπεδικού; Έχει εγείρει ο κ. Μαλακατές ερωτήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση και τα χρονοδιαγράμματα του έργου; Έχει αλλάξει σε κάτι η στάση του προέδρου του ερασιτέχνη; Έχουν υπάρξει διαφωνίες; Επηρέασε αυτό τις αποφάσεις Αλαφούζου ως προς τη χρηματοδότηση του ερασιτέχνη;

ΣΥΜΠΡΑΞΗ SDNA-ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Είναι γνωστό ότι η ιστοσελίδα SDNA λειτουργεί συχνά ως ανεπίσημο «γραφείο Τύπου» του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Χαρακτηριστικό είναι ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, είχε τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του ερασιτέχνη, κάτι που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πολλούς οπαδούς της ομάδας, οι οποίες μάλιστα είχαν τεθεί δημόσια, κατά την περίφημη ΓΣ του ερασιτέχνη πριν την ψηφοφορία για τη Διπλή Ανάπλαση.

Σήμερα, το SDNA δημοσιοποίησε πρώτο τις αποφάσεις Αλαφούζου για το θέμα αυτό. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι στάση θα κρατήσει απέναντι στον Αλαφούζο το ανεπίσημο γραφείο Τύπου του ερασιτέχνη.

Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

Τα τελευταία χρόνια, τα μπάτζετ στα ομαδικά τμήματα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, έχουν εκτοξευθεί. Αναφερόμαστε κυρίως στο βόλεϊ ανδρών/γυναικών και στο μπάσκετ γυναικών. Σε αντίθεση με τα ατομικά αθλήματα, τα οποία αξιοποιούνται μόνο για μετρήσεις μεταλλίων, η έμφαση δίνεται στα «μεγάλα» ομαδικά αθλήματα.

Ο στόχος ήταν να προσπαθήσουν να απαντήσουν στην αυτοκρατορία που έχει χτίσει ο Ολυμπιακός στον ερασιτέχνη στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη και να υλοποιήσουν το απωθημένο τους για κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου σε ομαδικό άθλημα του ερασιτέχνη. Εξ ου και τα παχυλά συμβόλαια.

Ο στόχος τους δεν υλοποιήθηκε. Μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικοί από τις εποχές του 50-0, αλλά παραμένουν σταθερά δεύτεροι στην Ελλάδα και δεν έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Παρόλα αυτά, τα μπάτζετ τους εκτοξεύθηκαν, ξεπερνώντας και αυτά του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Αυτό φαίνεται ότι κατέστη εφικτό, χάρη στα έσοδα του ερασιτέχνη από την ΠΑΕ. Το ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι μετά τις αποφάσεις Αλαφούζου. Θα μπορέσουν να συντηρηθούν τα δυσθεώρητα μπάτζετ ή θα καταρρεύσουν τα ομαδικά τμήματα του ερασιτέχνη;

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Προ ολίγων μηνών, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλης Κουντούρης κατήγγειλε δημόσια και επίσημα φαινόμενα φοροδιαφυγής στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αναφέροντας ότι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού διαθέτουν τεράστια μπάτζετ χωρίς να πληρώνουν τα ανάλογα ποσά στην εφορία, γεγονός που οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Οι καταγγελίες δεν διαψεύστηκαν από κανέναν, ούτε από τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Μήπως εν τέλει τα δυσθεώρητα μπάτζετ και τα περί εφορίας, αποτελέσουν τελικά την «αγχόνη» που θα οδηγήσει τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό σε πισωγύρισμα προς τις εποχές του 50-0;

Μήπως υπάρχει η αίσθηση ότι οι αρχές του τόπου θα σταματήσουν να κάνουν τα στραβά μάτια και θα προχωρήσουν πλέον στους απαραίτητους σοβαρούς ελέγχους για τα καταγγελλόμενα; Μήπως αλλάζουν τα δεδομένα και σφίγγει για κάποιους ο κλοιός;

ΤΑ ΠΕΡΙ «ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ» ΚΑΙ ΤΟ DNA ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ

Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν θεωρείται απλά αποτυχημένος πρόεδρος. Αυτό θα μπορούσε να έχει βάση, καθώς στα 12 χρόνια που διοικεί την ΠΑΕ, δεν έχει κατακτήσει κανένα πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει αποτύχει και στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά, εκτός από αποτυχημένο, τον χαρακτηρίζουν «μπροστινό». Έχουμε ακούσει τα πάντα. Μπροστινός του Μητσοτάκη, του Βαρδινογιάννη, του Μαρινάκη, κτλ. Όπως αποδεικνύεται όμως, η «μάνα του λόχου» εξαρτιόταν σε σοβαρό βαθμό από τις ενισχύσεις ενός «μπροστινού» και μπόρεσε να γίνει ανταγωνιστική απέναντι στην κυριαρχία του Ολυμπιακού.

Μήπως τελικά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποτυγχάνει γιατί δεν έχει τη σχετική ικανότητα και όχι για όσα αναφέρουν οι συνωμοσιολογικές θεωρίες; Θα κάνουν τελικά κάποιοι «κωλοτούμπα» να παρακαλέσουν τον «μπροστινό» να αναιρέσει τις αποφάσεις του για τον ερασιτέχνη;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ