Πινγκ Πονγκ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στον αυριανό τελικό της Α1 κατηγορίας ανδρών

Πινγκ Πονγκ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στον αυριανό τελικό της Α1 κατηγορίας ανδρών

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός διεκδικούν αύριο Τρίτη 25/06 τον τίτλο στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών για την περίοδο 2023-2024.

Στα ημιτελικά των πλέι οφ, σήμερα Δευτέρα 24/06 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε αρχικά της ΑΕΚ με 4-0 και λίγες ώρες μετά ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε με το ίδιο σκορ (αλλά πιο δύσκολα) το εμπόδιο του Πέρα Αθηνών. Οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ελληνικές ομάδες των τελευταίων χρόνων αναμετρώνται για την πρωτιά δεύτερη φορά σε τελικό πλέι οφ μετά το 2022. Ο Ολυμπιακός τότε άρχισε το μικρό σερί του, κυνηγά τώρα το 3ο διαδοχικό πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός, που ήταν και πέρσι 2ος έχει το τεράστιο κίνητρο να ξαναφτάσει στην κορυφή μετά από 49 χρόνια.

Στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις στην κανονική διάρκεια είχαν από μία νίκη με 4-3, στο τέλος των δύο γύρων είχαν τους ίδιους βαθμούς κι αυτά είναι στοιχεία που προϊδεάζουν το κοινό για έναν σπουδαίο τελικό. Επιπλέον, τοπ Ευρωπαίοι αθλητές (Οβτσάροφ, Πουκάρ από τη μια πλευρά και Λεμπεσόν από την άλλη) μαζί με κορυφαίους Έλληνες διεθνείς (Σγουρόπουλος, Σταματούρος-Γκιώνης, Αγγελάκης, Κ. Κωνσταντινόπουλος) είναι έτοιμοι ίσως για τη μεγαλύτερη αναμέτρηση, που έχει γίνει ποτέ στα χρονικά του θεσμού! Ο αγώνας για τον τίτλο αρχίζει στις 7μμ, το Πέρα και η ΑΕΚ συναντώνται νωρίτερα, στις 4μμ για το χάλκινο μετάλλιο.

Διαβάστε επίσης: H αλήθεια για Γκος και τα δεδομένα για τον Ντοζίερ (vids)

Το κανάλι gre78.tv στο youtube μετέδωσε ζωντανά τους δύο ημιτελικούς με περιγραφή, σχολιασμό και ρεπορτάζ. Στο λινκ https://www.youtube.com/live/aCGfk-s6j3Y τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και στο λινκ 2023-24 A1 Men Playoff: 2nd Semifinal Panathinaikos AO-Pera AC, Live streaming! 24/06/2024, 19:00 τη συνάντηση του Παναθηναϊκού με το Πέρα. Στον σχολιασμό ήταν ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου, επί χρόνια πρωταθλητής Ελλάδας στο κοντινό παρελθόν, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας και δευτεραθλητής Ευρώπης στο ομαδικό ανδρών. Live streaming θα έχει βεβαίως και η αυριανή μέρα, ο τελικός μάλιστα, θα καλυφθεί με τέσσερις κάμερες και ριπλέι.

Στο πρώτο τους κομμάτι τα εξ αναβολής πλέι οφ είχαν ξεκάθαρα φαβορί. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσαν και στο τραπέζι αυτόν τον ρόλο, σε αγώνες πάντως που πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και υπέροχες στιγμές στους φίλους του αθλήματος. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις επί μέρους συναντήσεις απέκτησε ο βραδινός αγώνας του Παναθηναϊκού με το Πέρα, καθώς ο Βούλγαρος Κράστεφ απείλησε σε δύο ματς και τα έχασε στα πέντε σετ και στις λεπτομέρειες.

Το απόγευμα ο (1ος σε ισοβαθμία στην κανονική διάρκεια) Ολυμπιακός κατέβαλλε την (4η στους δύο γύρους) ΑΕΚ με 4-0 στον πρώτο χρονικά ημιτελικό των πλέι οφ της Α1. Είχε, έτσι κι αλλιώς, μαζί του τις πιθανότητες, αλλά την ίδια ώρα η ΑΕΚ παρατάχθηκε με αποκλειστικά ελληνική τριάδα και δεν μπορούσε να γίνει ανταγωνιστική. Το δεύτερο στη σειρά παιχνίδι είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν ο Γιάννης Σγουρόπουλος συνάντησε πίεση από τον Αλέξανδρο Μαδέση για να επικρατήσει τελικά με 3-1 σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του ημιτελικού Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0:

Τόμισλαβ Πουκάρ-Ιάκωβος Αϊβατίδης 3-0 (11-5, 11-5, 11-6)

Γιάννης Σγουρόπουλος-Αλέξανδρος Μαδέσης 3-1 (9-11, 11-4, 11-8, 11-6)

Γιώργος Σταματούρος-Γιώργος Γερακιός 3-0 (11-4, 11-6, 11-9)

Πουκάρ-Μαδέσης 3-0 (11-6, 11-6, 11-6)

Ο Ολυμπιακός δεν είχε στην τριάδα το μεγάλο του αστέρι, τον Γερμανό άσο Ντιμίτρι Οβτσάροφ, ο οποίος ήρθε το μεσημέρι από το Λάγος της Νιγηρίας και το τουρνουά Contender, που κατέκτησε στο απλό και δεν πρόλαβε την έναρξη του αγώνα.

Λίγες ώρες μετά ο Παναθηναϊκός (2ος στην ισοβαθμία στο τέλος των δύο γύρων) παρατάχθηκε πλήρης, απλά το τεχνικό τιμ επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει τον Παναγιώτη Γκιώνη, που είχε και τον τελικό της πολωνικής λίγκας το Σάββατο και χτες γύρισε στην Αθήνα (θυμίζουμε πρωταθλητής με την Μπογκόρια και MVP) και να τον κρατήσει για το επόμενο ματς. Το Πέρα (3ο στην κανονική διάρκεια) είχε την κλασική του τριάδα, έβγαλε ποιότητα γι’ άλλη μια φορά, ωστόσο δεν μπόρεσε ν’ απειλήσει πραγματικά από τη στιγμή που έχασε τις ευκαιρίες του ο πρώτος του αθλητής, ο Κράστεφ. Στο τελευταίο επί μέρους παιχνίδι ο αμυντικός Αγγελάκης γύρισε την κατάσταση από 9-6 πίσω στο 5ο σετ. Ο Παναθηναϊκός ήταν δυνατός και στις πιο δύσκολες στιγμές και έφτασε στην ευρεία νίκη με 4-0.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Πέρα Αθηνών 4-0:

Κωνσταντίνος Αγγελάκης-Χρίστο Χριστόνοφ 3-0 (11-3, 17-15, 11-3)

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Πετιό Κράστεφ 3-2 (6-11, 11-7, 11-8, 7-11, 11-7)

Εμμανουέλ Λεμπεσόν-Στράτος Δαμιανής 3-0 (11-4, 11-5, 11-0)

Αγγελάκης-Κράστεφ 3-2 (14-16, 11-8, 6-11, 11-9, 12-10)

Το αυριανό πρόγραμμα συνοπτικά:

Τρίτη 25/06:

16:00 Πέρα Αθηνών-ΑΕΚ      Αγώνας για θέσεις 3-4

19:00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Τελικός

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ