Η «άνοιξη» της ελληνικής κολύμβησης: Η Ελλάδα σάρωσε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κατακτώντας την 2η θέση στα μετάλλια! (pic & vid)

Η «άνοιξη» της ελληνικής κολύμβησης: Η Ελλάδα σάρωσε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κατακτώντας την 2η θέση στα μετάλλια! (pic & vid)

Η Ελλάδα συγκέντρωσε 17 μετάλλια συνολικά στην κολύμβηση και τερμάτισε στην 2η θέση του πίνακα των μεταλλίων στο ευρωπαϊκό υγρού στίβου.

Τρομερή επίδοση από την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, καθώς η χώρα μας φιγουράρει στην 2η θέση του πίνακα με τα περισσότερα μετάλλια στο μίτινγκ του Βελιγραδίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο σήμερα οι κολυμβητές μας, κατέκτησαν πέντε μετάλλια. Η αρχή έγινε με το 1-2 του Γκολομέεφ και του Μπίλα στα 50μ. ελεύθερο, ενώ η συνέχεια δόθηκε από τους  Χρήστου και Μακρυγιάννη που επίσης κατέκτησαν χρυσό ο πρώτος και ασημένιο ο δεύτερος στα 100μ. ύπτιο.

Διαβάστε επίσης: Οι τρεις που «βλέπουν» την έξοδο, η πρόταση στον Γκος και η αινιγματική ανάρτηση του Έβανς (pics)

Τέλος τον χορό των μεταλλίων έκλεισε ο Μάρκος στα 400μ. ελεύθερο που πήρε και αυτός το ασημένιο. Αυτός είναι ένας πάρα πολύ καλός οιωνός για την χώρα μας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, στο οποίο η χώρα μας πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, προκειμένου να διακριθεί και εκεί.

Η Ελλάδα έφτασε τα 17 μετάλλια και τερμάτισε στην δεύτερη θέση στον πίνακα των μεταλλίων της κολύμβησης, πίσω μονάχα από την Ουγγαρία που είχε 27.

Η χώρα μας κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια, οκτώ ασημένια και τέσσερα χάλκινα, σε μία τρομερή επίδοση που όμοιά της δεν έχει ξανά συμβεί στον ελληνικό υγρό στίβο και μάλιστα σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα των μεταλλίων:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ