Κατσαρής : «Οι τίτλοι στο μπάσκετ θα έρθουν μόνο αν ασχοληθεί ο Σαββίδης»

Κατσαρής : «Οι τίτλοι στο μπάσκετ θα έρθουν μόνο αν ασχοληθεί ο Σαββίδης»

Ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών του ΠΑΟΚ έβαλε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Θανάσης Κατσαρής με τις τοποθετήσεις του για τον σύλλογο τα τμήματα μπάσκετ και βόλει, αλλά και για την κατασκευή της νέας Τούμπας.

Μετά το πέρας της Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ, η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα με την διενέργεια των εκλογών στο PAOK Sports Arena ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ Θανάσης Κατσαρής, μίλησε για αρκετά θέματα που αφορούν την επικαιρότητα του Δικεφάλου, την επόμενη μέρα στον Ερασιτέχνη τα τμήματα βόλεϊ και μπάσκετ, τη νέα Τούμπα, αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη.

Στο τέλος της ΓΣ συγκινήσατε με αυτά που είπατε, αλλά ταυτόχρονα βγήκε ένας προβληματισμός σας για την επόμενη τριετία. Τι μπορεί να κάνει η οικογένεια του ΠΑΟΚ ώστε οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές της Θεσσαλονίκης που πέρσι είχατε δηλώσει ότι είναι άφαντοι να έρθουν ξανά στην οικογένεια;

«Να νιώσουν αυτό που νιώθουμε όλοι αυτοί που ήμασταν στη ΓΣ. Ότι ο ΠΑΟΚ είναι κομμάτι της ζωής τους. Κανένας μας δε γεννήθηκε παράγοντας. Όλοι μας γίναμε στη διάρκεια. Να έρθει κοντά στον ΠΑΟΚ ένας που έχει την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσει. Όχι πολύ. Να αναλάβει ένα τμήμα. Αυτή τη στιγμή ο κ. Αμοιρίδης έχει έρθει πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ, χορηγεί σχεδόν όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη και παράλληλα έχει αναλάβει δύο τμήματα και τα συντηρεί μόνος του. Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν πάρα πολλοί. Πρέπει όμως και εμείς να τους ψάξουμε, δηλαδή όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ, και να τους φέρουμε κοντά. Να έρθουν γιατί κανείς μας δε θέλει να είναι γαντζωμένος στην καρέκλα. Για μένα είναι πάρα πολλά τα χρόνια και καταλαβαίνετε ότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι η συνέχεια. Διότι αν δε νοιαζόμουν για τη συνέχεια δε θα ήμουν εδώ. Δεν ξέρω τι θα γίνει αν αύριο δεν κατέβω στις εκλογές».

Μετά από τόσα χρόνια προσφοράς πού βρίσκετε αντοχές;

«Οι αντοχές έρχονται από τις επιτυχίες πρώτα και δεύτερον από την ικανοποίηση που νιώθω ότι όλοι τουλάχιστον παραδέχονται ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα υγιέστατο σωματείο, ένα σωματείο που πρωταγωνιστεί σε όλα του τμήματα, που δεν χρωστάει πουθενά και παρόλα αυτά έχει πολλές επιτυχίες».

Η αποτύπωση της προσφοράς σας θα είναι το νέο γήπεδο της Τούμπας;

«Επί προεδρίας μας έγινε το Παλατάκι. Ξεκίνησε από τον κ. Βεζυρτζή, τον κ. Οικονομίδη και τον κ. Αλεξόπουλο, αλλά στην ουσία στα μπετά ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από εμένα και το ΔΣ το δικό μου. Σίγουρα θα είναι μεγάλη ικανοποίηση μιας και συνεχίζω ακόμη μία τριετία, σε αυτή την τριετία να ολοκληρώσουμε και αυτό το γήπεδο. Και πιστεύω ότι θα το ολοκληρώσουμε γιατί υπάρχει οικονομική δυνατότητα. Όλα αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο με λεφτά. Από την ώρα που υπάρχουν τα λεφτά και το έχει δηλώσει ο κ. Σαββίδης ότι θα το κάνει το γήπεδο, εγώ δε σταματάω σε αυτό, αλλά το προχωράω λίγο παρακάτω, γιατί στις συζητήσεις που κάναμε τον ενδιαφέρει να κάνει γήπεδο υψηλών προδιαγραφών, όχι γήπεδο μπαλώματα. Άρα είναι αποφασισμένος να βάλει χρήματα. Το όνειρο του είναι να δημιουργήσει ένα γήπεδο στολίδι για τη Θεσσαλονίκη. Να είναι κέντρο, όπως άλλα αξιοθέατα στην πόλη τα οποία τα επισκέπτονται οι τουρίστες. Να γίνει αξιοθέατο και το γήπεδο της Τούμπας».

Υπάρχουν όντως 180 σημεία όπως ειπώθηκε στην ΓΣ, που πρέπει να ξεπεραστούν για να γίνει το νέο γήπεδο;

«Είναι πάρα πολλά τα σημεία. Είναι οι λεπτομέρειες. Προχωράμε, δε σταματήσαμε, αλλά επειδή είδαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει άδεια τουλάχιστον το επόμενο διάστημα είπαμε να συνεχίσει η ομάδα ακόμη μία χρονιά στην Τούμπα, έτσι ώστε μόλις τελειώσει η σεζόν να ξεκινήσει και το γήπεδο».

Για αυτό που συζητιέται γενικά ότι θα μπορούσε ένας από τους δυο γιους του Ιβάν Σαββίδη να βρεθεί πιο δίπλα στην καθημερινότητα του Ερασιτέχνη με στόχο να μάθει την όλη κατάσταση ακόμα καλύτερα.

«Μακάρι να γίνει, το θέμα είναι θα δυσκολευτεί πολύ. Αν μου μιλούσατε για κάποιον έλληνα, κάποιον παράγοντα του ΠΑΟΚ μαζί με έναν από τους γιούς του κ. Σαββίδη, η ελληνική πραγματικότητα ξέρετε είναι τελείως διαφορετική και όταν έχεις να κάνεις με 20-25 τμήματα, είναι ότι θέλει να έχεις τέτοιες γνώσεις… άρα κάποιος που έχει γνώσεις μέσα από τον ΠΑΟΚ πρέπει να τον πάρει και να συνεχίσουν μαζί ή να έρθει κοντά μας να μείνει αρκετά, δυο – τρία χρόνια για να μπορέσει να προχωρήσει. Μακάρι, αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία».

Θα είναι η τελευταία θητεία σας στον Ερασιτέχνη;

«Δεν θέλω κανένας να με παρακαλάει. Εγώ δεν μένω γιατί με παρακαλάνε, εγώ μένω γιατί θεωρώ ότι είναι αναγκαίο. Δηλαδή αν αυτή την στιγμή ερχόταν ένας και έλεγε: «αναλαμβάνω», τότε εγώ είμαι μαζί του και να τον βοηθήσω από θέμα εμπειρίας, γνώσεων αλλά και οικονομικά. Θα έχω περάσει και τα 70 χρόνια (σ.σ γέλια), οπότε θα πρέπει να είναι η τελευταία».

Μήπως ήρθε η ώρα να υπάρξει μια κατάσταση πιο καλή στο μπάσκετ ώστε να επιστρέψει και η ομάδα στους τίτλους;

«Το τμήμα μπάσκετ ο Ερασιτέχνης το στηρίζει από την πρώτη στιγμή. Καταρχάς το Παλατάκι το συντηρεί ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, μισθοδοσίες, όλα, άρα το κάτι παραπάνω δεν μπορεί να γίνει από τον Ερασιτέχνη. Το κάτι παραπάνω μπορεί να γίνει μόνο από κάποιον επενδυτή, από τον κ. Σαββίδη, αν αποφασίσει να ασχοληθεί θα προχωρήσει το τμήμα, το αφήνουμε στη δική του αποφασιστικότητα».

Στο τμήμα βόλεϊ το οποίο έχει αγαπηθεί πάρα πολύ από τον κόσμο, μπαίνει σε ένα νέο πρωτάθλημα φέτος, με την συμμετοχή της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού με τον κ. Γιαννακόπουλο στο τιμόνι, ο ΠΑΟΚ θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικός;

«Ο κ. Γιαννακόπουλος μπήκε φέτος, ο κ. Μαρινάκης όμως είναι εδώ και 25 χρόνια στο βόλεϊ. Εμείς αυτόν που ήταν 25 χρόνια τον αντιμετωπίσαμε στα ίσια, άρα λοιπόν κανείς δεν μας τρομάζει. Εμείς, εκείνο που είναι να κάνουμε πάλι θα το κάνουμε. Το τμήμα βόλεϊ θα συνεχίσει να είναι στα ίδια επίπεδα. Από την ώρα που ο κ. Τσαλόπουλος ήταν από αυτούς που βοηθάει, γιατί είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς, είπε ότι θα συνεχίσουμε, άρα πιστεύω και φέτος το βόλεϊ θα είναι στην ίδια και ίσως καλύτερη κατάσταση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ