Ο Ολυμπιακός ρυθμιστής για τη δεύτερη θέση

Ο Ολυμπιακός ρυθμιστής για τη δεύτερη θέση

Πώς ο Ολυμπιακός μπορεί να καθορίσει το ποια ομάδα θα κερδίσει το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League...

Στην τελική ευθεία των play offs βαδίζει πλέον η Super League με την έβδομη αγωνιστική να διεξάγεται σήμερα και το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στα παιχνίδια της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με φόντο τη δεύτερη θέση και τα… αστέρια. Των μοναδικών ομάδων δηλαδή που έχουν ουσιαστικό κίνητρο μέχρι το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος αφού τόσο ο πρωταθλητής όσο και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εισιτήρια έχουν κριθεί ήδη.

Αυτή τη στιγμή η Ένωση έχει το πάνω χέρι καθώς βρίσκεται στο +2 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και κρατά την τύχη στα χέρια της. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα υποδέχεται τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ (όπου ακόμη δεν έχει νίκη σε τρία ματς) ενώ ο έτερος Δικέφαλος τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν πολύ σύντομα αφού τα παιχνίδια είναι ανά τρεις – τέσσερις μέρες με φινάλε στις 19 του μηνός.

Κύριος ρυθμιστής ο Ολυμπιακός

Αυτός που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο όσον αφορά τη δεύτερη θέση, είναι ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, πέραν του να κατακτήσουν το πρωτάθλημα αήττητοι αλλά υποδέχονται και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στην έδρα τους και φυσικά δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν.

Αρχικά, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Κυριακή για την όγδοη αγωνιστική, ενώ στην αυλαία των play offs κοντράρονται με την ΑΕΚ, μια εβδομάδα πριν τον μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου. Είναι προφανές ότι με δεδομένη την τωρινή βαθμολογική κατάσταση, αν κάποια από τις δύο ομάδες καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από τους Πειραιώτες, αυτό ίσως κάνει και τη διαφορά.

Υπάρχουν φυσικά και άλλες παράμετροι που πρέπει να υπολογιστούν, όπως το ότι οι δύο διεκδικητές της δεύτερης θέσης θα μονομαχήσουν στο ΟΑΚΑ για την ένατη αγωνιστική και με νίκη η ΑΕΚ θα τελειώσει την κουβέντα εκεί, από την άλλη βέβαια υπάρχει και η εκκρεμότητα με την απόφαση του CAS (που πιθανότατα θα βγει λίγο πριν το τέλος των play offs) όπου στον ΠΑΟΚ ελπίζουν ότι θα πάρουν πίσω τους επτά βαθμούς. Κάτι που αν συμβεί, αλλάζει πολύ τα δεδομένα.

Κομβικός φυσικά σε όλη αυτή την ιστορία, είναι και ο ρόλος του Παναθηναϊκού που στον πρώτο γύρο έκοψε βαθμούς και από τους δύο, κρατώντας τους στην ισοπαλία. Και όπως έδειξε και στο πρόσφατο ντέρμπι αιωνίων, δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που έχει μετά τις αποχωρήσεις παικτών.

Το πρόγραμμα ως το τέλος

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ