Όταν το ποδόσφαιρο χάνει στη ζυγαριά με τα συμφέροντα που επενδύουν στη διακοπή, κινδυνεύει να βυθιστεί ακόμη περισσότερο.
Θερμόμετρο. Μάσκα. Αποστάσεις. Χωρίς αποδυτήρια. Ολιγομελή γκρουπ. Χωρίς επαφή. Χωρίς γυμναστήριο. Χωρίς κανέναν κλειστό χώρο. Λέξεις και φράσεις που δεν αφορούν κάποιο νοσοκομείο ή κάποιον χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος. Λέξεις και φράσεις που αποτελούν τη νέα καθημερινότητα του ποδοσφαίρου. Σε παγκόσμιο επίπεδο.
Από την περασμένη εβδομάδα οι ελληνικές ομάδες επέστρεψαν στη δράση. Με ατομικές προπονήσεις. Με τους παίκτες να προπονούνται σε γκρουπ των 6 έως 8 ατόμων. Χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε κλειστού χώρου. Και κυρίως με όλα τα μέτρα που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο που σχηματίστηκε από τους ειδικούς: Θερμομέτρηση πριν και μετά την προπόνηση, εξετάσεις με το παραμικρό «ύποπτο» σύμπτωμα, πλύσιμο όλων των ρούχων εκτός προπονητικού κέντρο (σ.σ. ο καθένας σπίτι του!), ώστε να αποφευχθεί η παραμικρή πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού κ.α.
Κι όμως, ενώ οι ποδοσφαιριστές έχουν ήδη μπει σε αγωνιστική ρουτίνα και παλεύουν καθημερινά για να καταφέρουν να επιστρέψει το ποδόσφαιρο στην καθημερινότητα όλων, εκείνοι που δεν θέλουν να κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι, επιμένουν να δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας. Και κυρίως επιμένουν να αφήνουν να εννοηθεί ότι… γνωρίζουν πώς το πρωτάθλημα θα διακοπεί. Μια πολύ παράτολμη και… περίεργη σιγουριά. Την ώρα που οι ειδικοί έχουν ανάψει το πράσινο φως και ήδη έχει καθοριστεί συγκεκριμένο πλάνο δράσης ακόμη κι αν προκύψει κάποιο κρούσμα, οι εθισμένοι στη «διακοπή», ξεσαλώνουν. Και επιμένουν να θέτουν εμπόδια στην επιστροφή του ποδοσφαίρου.
Μάλιστα, στη διάρκεια της εβδομάδας υπήρξαν ακόμη και δημόσιες τοποθετήσεις/δημοσιεύματα συγκεκριμένων συμφερόντων, που… προανήγγελλαν ότι κάποιος ή κάποιοι ποδοσφαιριστές θα κολλήσουν κορωνοϊό! Ναι, έγινε και αυτό!
Βεβαίως, είναι σαφές ότι οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις αποτελούν τη μειοψηφία που κινείται και λειτουργεί με ιδιοτέλεια και με συγκεκριμένους σκοπούς. Κάτι που τουλάχιστον έως τώρα δεν επηρεάζει τη συντριπτική πλειοψηφία, που θέλει να παιχτεί ποδόσφαιρο. Με την πλειοψηφία να περιλαμβάνει και τους ποδοσφαιριστές. Οι οποίοι θέλουν να παίξουν. Θέλουν να επιστρέψουν στη δράση. Και δεν θέλουν να γίνουν υποχείρια συγκεκριμένων συμφερόντων που προσβλέπουν να τους χρησιμοποιήσουν ως «πολιορκητικούς κριούς» στις βλέψεις τους, για να πάρει σάρκα και οστά το «κίνημα της διακοπής».