Ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας ξεσπάθωσε κατά της ΕΠΟ, που δεν δέχτηκε την πρόταση της Superleague για τις ποινές για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ.
Νέες κατηγορίες εναντίον της ΕΠΟ εξαπέλυσε ο Χρήστος Δάρας, με αφορμή την απόφαση της να αγνοήσει την εισήγηση της Superleague για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ. Ο πρόεδρος του Πανιωνίου δήλωσε με έμφαση ότι «αυτοί οι άνθρωποι πήραν γραμμή» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «κάποιος τους είπε: θα κάνετε αυτό».
Ήταν η πρώτη φορά που η ΕΠΟ δεν υιοθέτησε την πρόταση της Superleague για τις ΠΑΕ που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής και το αξιοπερίεργο ήταν ότι εναρμονίστηκε με την πρόταση του ΠΑΟΚ…
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Δάρα στον ΣΠΟΡ FM:
Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Θα ήταν παράλογο να μην έβγαινε ομόφωνη απόφαση από τη Σούπερ Λίγκα, ότι θέλει την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Βέβαια, άλλο πράγμα το “θέλω” και άλλο το τι μπορώ να κάνω. Δεν θα μπορούσε μια Λίγκα να πει ότι δεν θέλω να κάνω την προσπάθεια να ξεκινήσει ή να τελειώσει το πρωτάθλημα. Αυτή η ομόφωνη απόφαση έπρεπε να ληφθεί».
Για τη διαφωνία του Πανιωνίου: «Δεν εκφράσαμε διαφωνία για τη διακοπή. Ως γιατρός με τόσα χρόνια στον χώρο, μπορώ να πω πως από όταν δώσουν την άδεια οι επιστήμονες για ομαδικές προπονήσεις, χρειάζεται χρόνος για να επανέλθουν οι παίκτες σε κατάσταση να παίξουν σειρά παιχνιδιών -δέκα μέσα σε ένα μήνα αν δεν κάνω λάθος. Κάτι τέτοιο ξεφεύγει από την ιατρική του κ. Τσιόδρα και των υπολοίπων και μπαίνει στην αθλιατρική. Δεν είμαστε υπέρ της διακοπής, αλλά θέλουμε να γνωρίζουμε πότε η κυβέρνηση θα ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι ομάδες μαζί τις προπονήσεις. Το να κάνουν οι παίκτες ατομικές προπονήσεις δεν είναι δείγμα επανόδου στην αγωνιστική δραστηριότητα».
Για τον χρόνο που θεωρεί ότι χρειάζεται από την επιστροφή στις προπονήσεις ως τους αγώνες: «Μίνιμουμ θέλουμε τρεις εβδομάδες. Μην ξεχνάτε πόσο καιρό είναι οι ποδοσφαιριστές έξω και απομένει, επίσης, ενάμισης μήνας ως τις 15 Ιουνίου. Ακόμα και αν ξεκινήσουν οι ατομικές προπονήσεις αυτή τη στιγμή, μας ενδιαφέρει πότε θα ξεκινήσουν οι ομαδικές. Αν ξεκινήσεις στις 15 Ιουνίοτ νομίζω πως δεν θα προλάβουμε».
Για την κεντρική διαχείριση: «Όλοι είμαστε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης. Να γίνει έρευνα σε καθαρό ιδιοκτησιακό καθεστώς που έχει κάθε ομάδα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για κεντρική διαχείριση, όταν ο Α και ο Β έχει στην ιδιοκτησία του δύο ομάδες».
Για το αν θα προσφύγει ο Πανιώνιος κατά της Ξάνθης: «Δεν μπορούμε εμείς να προσφύγουμε στο CAS αλλά γνωρίζω ότι έχουν προσφύγει Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, οπότε περιμένουμε τις αποφάσεις. Ως Πανιώνιος δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα προσφύγει, αρκεί που κάποιος θα προσφύγει»
Για την εισήγηση της Λίγκας να παυθεί η ποινή της αφαίρεσης των έξι βαθμών: «Αυτός είναι ο λόγος που παραιτήθηκα από αναπληρωτής πρόεδρος. Πριν λίγο καιρό ο υπεύθυνος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ είχε πει πως κατ’ εντολή της UEFA θα υπάρχουν πιο ελαστικές ποινές στις ομάδες για αυτό το θέμα. Είχε πει να μην υπάρχει το βάναυσο -6. Στη χθεσινή ατζέντα υπήρχε και το θέμα των ποινών που θα προτείνουμε ως Σούπερ Λίγκα στην ΕΠΟ. Έγιναν διάφορες προτάσεις και καταλήξαμε σε δύο. Η μια πρόταση ήταν να μην υπάρχει αφαίρεση βαθμών, γιατί μια ομάδα που ξεκινάει με -6 δεν έχει ψυχολογία να συνεχίσει, είναι καταδικασμένη από την αρχή. Η άλλη πρόταση, που ήταν του ΠΑΟΚ, ήταν να υπάρχει τιμωρία -3.
Οι δύο προτάσεις μπήκαν σε ψηφοφορία και βγήκε με πλειοψηφία να μην ισχύσει η αφαίρεση βαθμών. Πριν την ψηφοφορία, ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ κ. Αντωνίου, μετά την πρόταση και του κ. Δημητρίου, στήριξε την πρόταση να μην υπάρχει αφαίρεση βαθμών. Μέσα σε πέντε λεπτά άλλαξε την απόφασή του ο κ. Αντωνίου και ψήφισε λευκό. Από τη Σούπερ Λίγκα βγήκε η απόφαση να μην υπάρξει ποινή αφαίρεση βαθμών. Μόλις τελειώσαμε το ΔΣ έγινε το συμβούλιο της ΕΠΟ. Δεν έχει ξαναγίνει, μέσα σε μισή ώρα στο συμβούλιο της ΕΠΟ ψηφίστηκε να υπάρξει τιμωρία-3. Πήραν γραμμή αυτοί οι άνθρωποι. Κάποιος τους είπε “θα κάνετε αυτό”. Πρώτη φορά «έγραψαν» τις αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας.
Το θέμα αυτή τη στιγμή δεν είναι οι ρυθμίσεις προς το IKA και το δημόσιο και αν πληρωνόμαστε. Το θέμα ήταν αποκλειστικά οι ποινές στις μη αδειοδοτημένες ομάδες. Ο λόγος που δεν παίρνει μια ομάδα την άδεια είναι μια άλλη ιστορία. Το πρόστιμο και η απαγόρευση μεταγραφών δεν είναι ποινές; Η αφαίρεση βαθμών ποιους βαραίνει; Τους ποδοσφαιριστές. Αυτοί κουβαλούν το φορτίο του να μπορέσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξαλείψουν τη διαφορά, παίζοντας με άγχος από την πρώτη αγωνιστική. Κάθε ένα-δύο χρόνια οι ποινές αλλάζουν. Δεν γίνεται όταν δεν έχεις να πληρώσεις να κάνεις δέκα μεταγραφές. Αυτή είναι μια λογική τιμωρία. Η αφαίρεση βαθμών ή ο υποβιβασμός είναι αγωνιστικό κριτήριο, ενώ η αδειοδότηση γίνεται με οικονομικά κριτήρια».
Για το τι θα γίνει με τα πλέι άουτ: «Προτεραιότητα είναι να γίνουν τα παιχνίδια λόγω της Ευρώπης και των τηλεοπτικών. Μπορεί ο χρόνος που θα έχουμε να μην είναι επαρκής, ώστε να πούμε ότι θα γίνουν μόνο τα πλέι οφ. Η βαθμολογία δεν έχει επικυρωθεί».