Ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο την ΕΠΟ ως αντίδικο, αλλά παράλληλα δείχνει να προσπαθεί να στείλει μήνυμα στους Εφέτες για... μελλοντική χρήση.
Το ποδόσφαιρο επιστρέφει σιγά σιγά, αλλά η ατζέντα του ΠΑΟΚ δεν περιλαμβάνει… ποδόσφαιρο. Και αυτή είναι μία συνειδητή και απολύτως επικοινωνημένη επιλογή. Εξάλλου, από την πρώτη ημέρα της αναβολής του πρωταθλήματος λόγω του κορωνοϊκού, οι Θεσσαλονικείς είχαν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να παίξουν ξανά τη φετινή χρονιά. Είχαν αποφασίσει και το επικοινώνησαν μέσω των ελεγχόμενων Μέσων τους, ζητώντας «παύλες» και τελείες» στη σεζόν.
Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βάλουν τέλος σε μια χρονιά που διασύρθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, με την επιβεβαιωμένη υπόθεση πολυϊδιοκτησίας και παράλληλα εκτοπίστηκαν αγωνιστικά από τον Ολυμπιακό, παρά τα όσα απίθανα έκανε το σύστημα ΚΕΔ/ΕΠΟ εναντίον των Ερυθρόλευκων.
Με το -7 της κανονικής διάρκειας να αποτελεί ένα τεράστιο και ηχηρό «χαστούκι» του πραγματικού, του κανονικού ποδοσφαίρου, στο ποδόσφαιρο που εκφράζουν πρόσωπα όπως Σαββίδης, ο Γραμμένος, ο Περέιρα, ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο Μάλαμας και η υπόλοιπη «ομάδα δράσης». Με την πραγματική εικόνα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, την εικόνα μέσα στο γήπεδο, να δείχνει ξεκάθαρα τη διαφορά. Διαφορά που για εξωαγωνιστικούς λόγους και με αθέμιτο τρόπο συντηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα έως το τέλος της κανονικής διάρκειας. Διότι το -7 είναι μικρό σε σχέση με την πραγματική διαφορά, αλλά μεγάλο, σε σχέση με όσα έγιναν στο φετινό πρωτάθλημα.
Επειδή, λοιπόν, στο ποδόσφαιρο ηττήθηκε κατά κράτος, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί με μανία να σώσει ό,τι σώζεται σε δικαστικό επίπεδο. Η ενημέρωση για αναφορά στον επιθεωρητή του Αρείου Πάγου μόνο κατά του ενός εκ των δυο εφετών που έκαναν δεκτή την πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού, δείχνει δύο πράγματα, αναφορικά με τις βλέψεις των ανθρώπων του Δικεφάλου:
1) Δείχνει την ανησυχία τους για την παρουσία του Ολυμπιακού στο CAS. Ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο ότι θα ήθελε ως αντίδικο μόνο την ΕΠΟ του Γραμμένου. Λογικό από τη μία, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτή η ΕΠΟ είναι ικανή να πάει στο CAS και να «αδειάσει» τη δικής της επιτροπή. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός, που θα είναι στο CAS, ό,τι κι αν κάνει ο Δικέφαλος και όσο κι αν προσπαθήσει να βρει «παραθυράκια», θα αναπτύξει πλήρως όσα έκαναν ο Δικέφαλος και η Ξάνθη. Και όχι μόνο αυτά…
2) Ο ΠΑΟΚ δείχνει να προσπαθεί να στείλει μήνυμα στους Εφέτες για… μελλοντική χρήση. Είναι ενδεικτικό ότι στο πρόσωπο του εφέτη Γεράσιμου Βρυώνη, βρήκαν τον «βολικό ένοχο». Σημάδεψαν έναν δικαστή, με σκοπό το… αύριο. Δεν «βολεύει», μάλλον, να βάλουν στην εξίσωση και τον πρόεδρο της εφέσεων, κ. Φιλόπουλο, που επίσης ψήφισε υπέρ της παρουσίας του Ολυμπιακού. Δεν θέλουν να «ενοχλήσουν» δύο δικαστές. Αλλά να στιγματίσουν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις για έναν.
Το να σκεφτεί κάποιος ότι προσπαθούν από τώρα να πιέσουν πρόσωπα και καταστάσεις, για την ακραία περίπτωση που (κάποια στιγμή) η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφασίσει να βγάλει καταδικαστική απόφαση κατά του Ολυμπιακού, δεν το λες και άδικο. Βλέπετε, οποιοσδήποτε στη δεινή θέση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, θα έψαχνε έστω κάποιον «πλάγιο» τρόπο να βρει απάντηση στις συνεχόμενες αποτυχίες. Ποδοσφαιρικές και δικαστικές.
Οσο για τον Ολυμπιακό; Εκείνοι που νομίζουν ότι παραμένει αδρανής να παρακολουθεί τις πρακτικές των αντιπάλων του, μάλλον δεν έχουν μετρήσει σωστά την κατάσταση. Με τη διαφορά πως οι Ερυθρόλευκοι δεν θα «φωνάξουν» τις κινήσεις τους. Θυμηθείτε τι έγινε στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας. Ολοι μιλούσαν για αυτό, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που εμφανίστηκε όταν κανείς δεν το περίμενε, με σαρωτικά στοιχεία που απέδειξαν την παρανομία. Και το ίδιο θα κάνει και τώρα. Όταν αποφασίσει ο ίδιος. Και όπως πρέπει…