Υποβιβασμός με «πιθανολόγηση», -7 με πολυϊδιοκτησία…

Υποβιβασμός με «πιθανολόγηση», -7 με πολυϊδιοκτησία…

Συνεχίζονται οι ακροβατισμοί του ΠΑΟΚ και οι κατά το δοκούν ερμηνείες κανονισμών και νόμων. Το CAS και η UEFA έχουν κρίνει πειθαρχικά τον Ολυμπιακό και τον έχουν δικαιώσει, η περιπέτεια του Δικεφάλου, τώρα αρχίζε...

Οι δικαστικές υποθέσεις, όσο κενές περιεχομένου κι αν είναι, όσο και αν «φωνάζουν» ότι δεν έχουν καμία βάση, όσο κι αν μπορεί να είναι βασισμένες σε στοιχεία σαθρά, που κάποιοι «φαντάστηκαν» ή «τους είπαν», πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα. Αυτή η σοβαρότητα συνάδει στον τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να ασχολούνται με όλες τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται. Για αυτό δεν έχουν χάσει καμία. Διότι και όσες στήθηκαν εναντίον τους, έχουν καταπέσει με θόρυβο. Αλλά και όσες κυνήγησαν οι ίδιοι, τις κέρδισαν, διότι παρουσίασαν ακλόνητες αποδείξεις, στοιχεία, ροές χρήματος, συγκεκριμένα γεγονότα. Με σοβαρότητα και σεβασμό στη δικαιοσύνη.

To10.gr από την πρώτη στιγμή εξήγησε ότι η περίφημη εισήγηση της ανακρίτριας της επιτροπής δεοντολογίας έχει κριθεί στα αθλητικά δικαστήρια. Στο ανώτατο αρμόδιο όργανο. Το CAS. Σχετικά, δε, εκείνους που έτρεξαν να αντιδράσουν, προσπαθώντας να πείσουν ότι πρόκειται για… άλλη υπόθεση, με νέα δεδομένα, νέα στοιχεία, εάν θέλουν να διατηρήσουν ένα μίνιμουμ σοβαρότητας, καλό θα είναι να παραβάλουν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης. Ειδάλλως μπορεί να κατηγορηθούν για παραπλάνηση και ψεύδη. Συνηθισμένο φαινόμενο θα πείτε, αλλά έστω κι έτσι, στα προφανή απαιτείται μια κάποια σοβαρότητα…

Πάμε πάλι, λοιπόν… Όταν ο Παναθηναϊκός κατήγγειλε τον Ολυμπιακό στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA και στη συνέχεια στο CAS το 2015, είχε στα χέρια του ένα πόρισμα καταπελτώδες. Με αναφορά σε 5 κακουργήματα και ανακοινωμένους περιοριστικούς όρους. Τo CAS και η UEFA, ωστόσο, δεν κάνουν… προσχηματικές δίκες. Δικάζουν με στοιχεία. Ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε και συνέχισε να παίζει κανονικά στο Champions League. Το ίδιο έγινε και το 2018, όταν βγήκε το βούλευμα. Το ίδιο θα συνεχίσει να γίνεται και τώρα.

Σε αντίθεση με το οικτρό ψέμα που χρησιμοποιούν οι διάφοροι αυτόκλητοι «δικαστές», οι ενδείξεις δεν φτάνουν για να καταδικάσεις κανέναν. Πόσο μάλλον όταν η εξέλιξη της υπόθεσης δείχνει τι πραγματικά συμβαίνει. Με τα κακουργήματα να γίνονται… ένα. Και αυτό με το ζόρι και με τις «ευλογίες» της τότε κυβέρνησης. Αλλά ήδη στην ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο, επιβεβαιώνεται από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, τι έχει συμβεί στα αλήθεια.

Μάλιστα, επειδή ξεφεύγουν ορισμένοι και έχουν την εντύπωση ότι το κοινό μπορεί να χειραγωγείται τόσο εύκολα, να σημειώσουμε ότι η καραμέλα πως «τα πειθαρχικά όργανα δεν χρειάζονται αποδείξεις, αλλά ενδείξεις», λιώνει πολύ εύκολα. Και λιώνει στο ανώτατο επίπεδο. Η UEFA και το CAS, λοιπόν, θεώρησαν ότι δεν υπάρχουν ούτε ισχυρές, ούτε… σφοδρές ενδείξεις, όπως μας πληροφόρησε η περίφημη εισήγηση της ερευνήτριας της επιτροπής Δεοντολογίας. Αντιθέτως, δικαίωσαν τον Ολυμπιακό. Επαναλαμβάνουμε, με κατηγορητήριο παρασάγγας βαρύτερο από αυτό που αντιμετωπίζει τώρα και το οποίο αποδομείται διαρκώς στην ποινική εκδίκαση της υπόθεσης…

«ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ…»

Σε ό,τι έχει να κάνει, τώρα με την εντυπωσιακή και ευφάνταστη επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΟΚ, έχει σημασία να αναφέρουμε τούτο: Προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, δηλαδή μοιράζει επίσημα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ότι ο Δικέφαλος παρακολουθεί την υπόθεση και θα προσφύγει στο CAS και όπου αλλού μπορεί για να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό. Μάλιστα. Θα κυνηγήσει τον Ολυμπιακό γιατί, όμως; Και πότε; Διότι η απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας αναμένεται να πάρει μερικούς μήνες, όπως συνηθίζεται (σ.σ. αν και κάτι απειλές και εκβιασμοί που κυκλοφόρησαν μπορεί να πιάσουν τόπο, ποιος ξέρει). Όπως και να έχει, όμως, ακόμη κι αν η Ε.Δ. υποβιβάσει τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο και τιμωρήσει τα φυσικά πρόσωπα, αυτή θα είναι μια δίκη σε πρώτο βαθμό. Θα πάει στην Επιτροπή Εφέσεων. Και όταν και εάν τελεσιδικήσει και εκεί, τότε μόνο ίσως ο ΠΑΟΚ να μπορεί να πάει στο CAS. Κάτι που και πάλι θεωρείται νομικά δύσκολο, εκτός κι αν έχουν προκύψει νέα στοιχεία στην υπόθεση.

Για να γίνει αντιληπτό τι υποστηρίζει ο επίσημος ΠΑΟΚ: Υποστηρίζει ότι εξετάζει την καταγγελία εναντίον του Ολυμπιακού στο… Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί καν στον πρώτο βαθμό.

Ποια είναι τα νέα στοιχεία, όμως; Προφανώς, κανένα και… πολλά. Το παραδέχονται, άλλωστε (δίχως μάλλον να καταλάβουν τι λένε) ακόμη και οι κολαούζοι της «δικαιοσύνης». Επισημαίνοντας ότι η κα Σπανού έκρινε βάσει του βουλεύματος του 2018 και του πορίσματος του 2015! Και ενώ η ποινική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και προκύπτουν διαρκώς στοιχεία που προκαλούν θυμηδία. Καθώς γκρεμίζουν σαν χάρτινους πύργους μια υπόθεση που ο ιστορικός του μέλλοντος είναι πιθανό να ονομάσει «σκευωρία που κατέληξε σε φιάσκο».

ΣΤΟ CAS ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ…

Σε φιάσκο αναμένεται να εξελιχθεί και η περίφημη προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS, για το επιβεβαιωμένο, τελεσίδικο και παγκοσμίου βεληνεκούς σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας. Με τις κρατικές και τις δικαστικές αρχές να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη έχουν το ίδιο ιδιοκτήτη. Αρα, εκ των πραγμάτων, παρανόμησαν βαρύτατα και θα έπρεπε να έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα. Εάν ο ΠΑΟΚ πάει τελικά στο CAS, τότε θέτει σε κίνδυνο την παρουσία του στην κατηγορία, αλλά και τον νέο διεθνή διασυρμό του. Βλέπετε, μπορεί η Κυβέρνηση να τον έσωσε από τον υποβιβασμό με μια τροπολογία, αλλά «έξω είναι αλλιώς» τα πράγματα…

ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για να μη μακρηγορούμε. Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Μαθαίνει από τα όποια λάθη της. Και σίγουρα, δεν μπορεί να χειραγωγείται από επικοινωνιακές καταιγίδες. Στην υπόθεση της καταδίκης του ΠΑΟΚ η τακτική Δικαιοσύνη δέχθηκε ένα ακόμη χτύπημα. Ακόμη και επίσημα χείλη επιτέθηκαν σε εφέτες τακτικούς δικαστές. Γιατί δεν «βόλεψε» η απόφαση. Ο ΠΑΟΚ καταδικάστηκε ότι παίζει με… δύο ομάδες στα δύο τελευταία πρωταθλήματα και σώθηκε στα χαρτιά, με χαριστική αλλαγή του νόμου από την Κυβέρνηση. Ο Ολυμπιακός προς το παρόν μόνο δικαιώνεται από τους δικαστές, αλλά «υποβιβάζεται» από εκείνους που προσπαθούν να παραπλανήσουν το προφανές. Συμβαίνει. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Και πλέον και ο κόσμος κατανοεί τι συμβαίνει.

ΥΓ. Η πολυϊδιοκτησία είναι το βαρύτερο αδίκημα στο οποίο μπορεί να υποπέσει κάποιος σύλλογος/ιδιοκτήτης. Ο λόγος είναι απλός: Όταν ελέγχεις, έχεις δικές σου, με αποδείξεις, περισσότερες από μία ομάδες στην ίδια κατηγορία, αυτομάτως νοθεύεις τον ανταγωνισμό. Νοθεύεις το πρωτάθλημα. Νοθεύεις όχι μόνο τα δικά σου παιχνίδια, αλλά και της… δεύτερης ομάδας σου και των αντιπάλων της. Και για αυτό ανάλογες υποθέσεις δεν τελειώνουν καλά για τους ενόχους. Ούτε γρήγορα. Εχουν πολλά παρακλάδια και πολλές προεκτάσεις. Αγωνιστικές, αθλητικές, οικονομικές… Υπομονή. Αφού ξεκίνησε το πάρτι, όλοι θα λάβουν μέρος στον χορό. Ιδιοκτήτες και σερβιτόροι…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ