Η κυβερνητική τροπολογία που (τελικά) έβλαψε την ΑΕΚ…

Η κυβερνητική τροπολογία που (τελικά) έβλαψε την ΑΕΚ…

Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα ,η ΑΕΚ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Κι ήρθαν έτσι τα πράγματα όχι γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε εφτά βαθμούς αλλά γιατί δεν υποβιβάστηκε όπως θα είχε συμβεί αν δεν μεσολαβούσε η κυβερνητική τροπολογία.

Aς μην ασχοληθούμε με τον πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός είχε καθαρίσει το πιάτο του στην κανονική περίοδο. Όταν έληξε τον βρήκε μπροστά επτά βαθμούς. Γράφω εφτά γιατί αυτοί δεν σηκώνουν πάνω τους καμιά σκιά. Αντικατοπτρίζουν την διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο και τους υπόλοιπους. Οσοι έχουν ακόμα την όρεξη να μιλούν για «χάρτινο» δεν έχουν παρά να κοιτάξουν το ταμπλό. Διότι εκεί έγραψε ποια είναι η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο κι ας αντάμωσε με σφυρίγματα παλούκια.

Πέρασε από πάνω τους τερματίζοντας πρώτος και με διαφορά. Ο δεύτερος που όπως αποδείχτηκε έστηνε ορισμένα από τα παλούκια, κάθισε πάνω τους και η διαφορά από εφτά πήγε στους δεκατέσσερις βαθμούς. Αν λοιπόν έχει όρεξη να φωνάζει για… χάρτινα, για να τον πιστέψει και κανείς αντί να κοιτάξει μπροστά ας κοιτάξει πίσω του. Η ΑΕΚ, η «χάρτινη» πρωταθλήτρια του 2019 έρχεται με φόρα για να αξιοποιήσει την απροσδόκητα διαφορά του μόλις ενός βαθμού και να τον αφήσει εκτός διαδικασίας για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα η ΑΕΚ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Κι ήρθαν έτσι τα πράγματα όχι γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε εφτά βαθμούς αλλά γιατί δεν υποβιβάστηκε όπως θα είχε συμβεί αν δεν μεσολαβούσε η κυβερνητική τροπολογία. Αυτή η τροπολογία είναι που δίνει τώρα τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να κρατήσει την προνομιούχο δεύτερη θέση. Κι είναι η ΑΕΚ που μπορεί να παραπονιέται γιατί δεν έχει τη θέση καπαρωμένη. Βλέπετε, εκτός από τα χαρτιά στις αίθουσες των πειθαρχικών επιτροπών, υπάρχουν και τα κυβερνητικά χαρτιά που εμφανίζονται ξαφνικά και αλλάζουν τους όρους των παιχνιδιών.

Κάπως έτσι αν υπάρχει δυσαρέσκεια από την κατάληξη της υπόθεσης αυτή θα πρέπει να είναι η ΑΕΚΛ κι όχι ο ΠΑΟΚ. Γιατί η ΑΕΚ είναι που θα μπει στα πλέι οφ (αν γίνουν) με την ομάδα του Φερέιρα ένα βαθμό μπροστά. Αν δεν υπήρχε το κυβερνητικό χαρτί, η ΑΕΚ θα είχε νταραβέρια με τον Παναθηναϊκό κι όχι με τον ΠΑΟΚ. Αν η ΑΕΚ είχε επικοινωνιακό μηχανισμό με την δύναμη πυρός και την φαντασία που διαθέτει ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ, θα τον έλεγε χάρτινο δεύτερο. Εναν Δικέφαλο του Βορρά… βαλαντωμένο από το κακό που τον βρήκε και αγωνιστικά σε σχετική αποσύνθεση, θα συναντήσει η Ενωση στα πλέι οφ.

Η ευκαιρία να σώσουν μια χρονιά που έμοιαζε χαμένη προβάλλει μπροστά στους κιτρινόμαυρους. Ο Καρέρα που δικαιολογημένα πιστώνεται την αγωνιστική αναγέννηση των κιτρινόμαυρων έχει μπροστά του μια πρόκληση. Μέχρι τώρα «έτρεχε» μια ομάδα χωρίς βαθμολογικό άγχος. Τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα θα δούμε μέχρι που μπορεί να σηκώσει το αγωνιστικό μπόι της ομάδας του….

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ