Ολυμπιακός: Το scouting report του Ζούνιορ Φερνάντες (pic+vids)

To10.gr παρουσιάζει το who is who του Χιλιανού μεσοεπιθετικού, που φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό - Το άλμα στην Λεβερκούζεν, οι εξαιρετικές χρονιές στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η περιπέτειά του στην Αλάνιασπορ - Η σχέση του με τον Αλέξις Σάντσες, αλλά και με τους Σουντανί και Πάουλο Μασάδο!

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και έχουν αρχίσει ήδη να ακούγονται και να γράφονται στο εξωτερικό τα πρώτα ονόματα για τον Ολυμπιακό.

Την περασμένη εβδομάδα, όπως διαβάσατε από to10.gr, οι Τούρκοι έγραφαν ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ζούνιορ Φερνάντες, ενώ χθες αντίστοιχα ρεπορτάζ υπήρχαν και στην πατρίδα του παίκτη, την Χιλή.

Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που φέρεται – σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από το εξωτερικό – να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό; To10.gr σας παρουσιάζει το who is who του Χιλιανού.

Ο Αντενόρ Ζούνιορ Φερνάντες Ντα Σίλβα Βιτόρια ή απλώς Ζούνιορ Φερνάντες είναι γεννημένος στις 10 Απριλίου του 1988 στην περιοχή Τοκοπίλια της Χιλής. Πριν από τρεις μέρες μάλιστα είχε και γενέθλια. Παρότι είναι σχετικά ψηλός, καθώς βλέπει τον κόσμο από τα 184 εκατοστά, αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό εξτρέμ. Ωστόσο, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις τόσο στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής όσο και στην κορυφή της επίθεσης.

Τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται στην Τουρκία με την Αλάνασπιορ και φέτος είναι συμπαίκτης με τους Σιώπη, Μπακασέτα και Τζαβέλλα, ενώ το συμβόλαιό του με την τουρκική ομάδα λήγει στο τέλος της φετινής περιόδου.

Πριν διακοπούν οι διοργανώσεις, λόγω του κορωνοϊού, είχε αγωνιστεί σε 28 παιχνίδια και είχε 10 γκολ και 6 ασίστ σε 1.956 λεπτά συμμετοχής, ενώ την τριετία που βρίσκεται στη γειτονική χώρα έχει πραγματοποιήσει συνολικά 98 συμμετοχές με 35 γκολ και 20 ασίστ. Τρεις γεμάτες χρονιές από τον Χιλιάνο μεσοεπιθετικό. Είναι μέλος της εθνικής του ομάδας και έχει φορέσει το εθνόσημο 19 φορές. Μάλιστα, ήταν μέλος της Χιλής στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα, που πραγματοποιήθηκε στην Βραζιλία. Με την εθνική του πάντως δεν έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει, έχοντας ωστόσο 2 ασίστ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην εθνική ομάδα της Χιλής αγωνίζεται μαζί με τον καλό του φίλο, Αλέξις Σάντσες, με τον οποίο γνωρίζεται από μικρός. Οι δύο τους είχαν αγωνιστεί μαζί στην Κομπρελόα της Χιλής, η οποία τότε έπαιζε στην τρίτη κατηγορία του εγχώριου ποδοσφαίρου. Ηταν η ομάδα στην οποία ο Ζούνιορ Φερνάντες έκανε τα πρώτα του βήματα, πριν μετακομίσει το 2010 στην Μεγιλόνες.

Το 2011 ακολούθησε η μεταγραφή στην Παλεστίνο και ένα χρόνο αργότερα έκανε το πρώτο μεγάλο άλμα στην καριέρα του, μετακομίζοντας στην Ουνιβερσιδάδ Ντε Χιλή. Εκεί έμεινε για ένα χρόνο, έχοντας 28 συμμετοχές με 14 γκολ και 10 ασίστ. Ηταν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδας και τη βοήθησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις έκαναν την Μπάγερ Λεβερκούζεν να ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του και το καλοκαίρι του 2012 πλήρωσε σχεδόν 5 εκατ. ευρώ για να τον φέρει στην Ευρώπη.

Στις Ασπιρίνες έπαιξε για ένα χρόνο, έχοντας 13 συμμετοχές και 1 γκολ. Η προσαρμογή του στα ευρωπαϊκά δεδομένα ήταν δύσκολη και το καλοκαίρι του 2013 δόθηκε ως δανεικός στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Εκεί άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και να επιστρέφει σε υψηλές πτήσεις. Από τις 13 συμμετοχές την επόμενη σεζόν η «συγκομιδή» του εκτοξεύθηκε στις 45! Εκείνη τη σεζόν (2013-2014) έπαιξε σε 45 αγώνες, έχοντας 19 γκολ και 6 ασίστ. Ο Χιλιανός έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και η Ντιναμό τον αγόρασε από την Μπάγερ, πληρώνοντας 2.5 εκατ. ευρώ.

Στην Κροατία έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Με τον σύλλογο του Ζάγκρεμπ έπαιξε συνολικά σε 158 αγώνες, έχοντας 51 γκολ και 20 ασίστ. Το δεύτερο μισό της σεζόν 16/17 παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Αλάνιασπορ και το καλοκαίρι η τούρκικη ομάδα τον απέκτησε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ έναντι 2 εκατ. ευρώ. Από τότε αγωνίζεται στην Αλάνιασπορ, αλλά η συνεργασία του με την τούρκικη ομάδα θα λήξει στο τέλος της φετινής σεζόν. Οι δύο πλευρές δεν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους, με τον Χιλιανό να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι την τριετία που αγωνίστηκε στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε ως συμπαίκτες του τον Χιλάλ Σουντανί, αλλά και τον Πάουλο Μασάδο! Ο Αλγερινός επιθετικός του Ολυμπιακού έπαιξε στην κροατική ομάδα από το 2013 έως το 2018, όταν και μετακόμισε στην Αγγλία για χάρη της Νότιγχαμ Φόρεστ. Οσον αφορά στον Μασάδο, ο Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών, συνυπήρξε με τους δύο προαναφερθέντες από το 2014 έως το 2017.

Δείτε τον εν δράσει:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από